Історія Боруссії (Дортмунд)

Історія Боруссії (Дортмунд)

Дортмундська «Боруссія» — один з найбільш популярних німецьких клубів. Зараз команда стала особливою для українських уболівальників, оскільки її склад поповнив один з кращих вітчизняних гравців — Андрій Ярмоленко.

«Боруссія» — це один з найуспішніших клубів в історії Німеччини. Він являється восьмиразовим чемпіоном країни, п'ятикратним володарем кубка, переможецем Ліги Чемпіонів в 1997 році. Крім того, «Боруссія» є першим німецьким клубом, який перемагав у єврокубках. Сталося це ще в 1965 році, коли команда виграла КОК.

Німецька Бундесліга є одним з найбільш видовищних чемпіонатів. «Боруссія» (Дортмунд) — це найвідвідуваніший клуб Європи. На домашні матчі команди завжди збирається більше 80000 глядачів. Активна і пристрасна підтримка трибун нерідко допомагає команді здобувати важливі очки.

На кінець 1980-х і 1990-х «Боруссії» припали такі трофеї як:

  • Кубок Німеччини;
  • Бундесліга;
  • Ліга чемпіонів.

Після цього команда на деякий час втратила свої позиції.

Сучасний стан справ в Боруссії

Після завоювання чемпіонського титулу в 2002 році відбулася низка невдач. Команда стала середняком Бундесліги. Останні успіхи клубу були пов'язані з ім'ям Юргена Клоппа. Німецький фахівець зміг повернути команді чемпіонський титул після 9-річної перерви. Саме під його керівництвом клуб вперше за довгий час вийшов у фінал Ліги Чемпіонів, де у впертій боротьбі програв іншому представнику Німеччини — мюнхенської «Баварії».

Характерною рисою команди стала результативність і ставка на молодих гравців. Саме при Клоппі заграли: Гетце, Ройс, Гюндоган, Обамейянг. Деякі з них і зараз є ключовими виконавцями для дортмундців.

Головними противниками команди є «Шальке» і «Баварія». Протистояння з цими клубами є найбільш принциповим. Це обумовлено як регіональними особливостями, так і історичним стосунками колективів. Традиційно на протистояння саме з цими командами влаштовуються великі перформанси.

Зараз же «Боруссія» знову перебуває в тіні мюнхенської «Баварії». Клуб уже 5 років поспіль фінішує на 2-3 місцях, але зачепитися за «золото» поки не здатний. Міцний склад дозволяє команді добиватися високих результатів і їй є куди зростати.

Особливий інтерес для вітчизняних уболівальників представляє постать Андрія Ярмоленко. Трансфер українського футболіста викликав сплеск інтересу до «Боруссії». Чергове зміцнення дозволяє команді сподіватися на нові звершення.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up