Твердопаливний котел – вигідна альтернатива традиційним опалювальним приладам

Зростання цін на газ та електроенергію вносить свої корективи у розрахунки економічної доцільності використання різних енергоносіїв для обігріву житлових приміщень.

З'являється все більше бажаючих встановити у своєму домоволодінні котел, що працює на твердому паливі. Його використання дозволить повністю або частково перейти на обігрів будинку деревиною, вугіллям або пресованими пелетами.

Як зробити правильний вибір?

Простий та дешевий варіант опалювального котла має примітивну конструкцію, в якому спалювання деревени відбувається знизу уверх. У нижній частині устаткування вбудованно піддувало, що регулює подачу повітря в топку. Котли даної модифікації мають найнижчий КПД. Більша частина відпрацьованих газів з високою температурою викидається в навколишнє середовище. Для підвищення ефективності роботи обладнання в систему опалення слід встановити циркуляційні насоси з модифікацією та детальним описом яких можна ознайомитись тут.

Сучасні котли тривалого горіння мають інший принцип роботи, який заснований на спалюванні піролізних газів, або на принципі верхнього горіння палива.

Відео дня

У піролізних котлах реалізується ідея використання вторинних газів, які виділяються при спалюванні дерев. Ця технологія значно підвищує ефективність даних водонагрівачів і збільшує тривалість роботи обладнання на одній закладці деревини. Для того щоб у повному обсязі реалізувати всі переваги «піролізника», необхідно додатково встановити акумулятор тепла, маючий достатній рівень ємності.

До мінусів даного типу котлів можна віднести витрати на електроенергію та їх енергозалежність, оскільки робота такого обладнання можлива при постійному нагнітанні повітря в камеру спалювання вторинних газів. Для цього всі агрегати оснащені турбінами, потужність яких залежить від параметрів обладнання.

У твердотопливних котлах, що працюють по принципу верхнього згоряння, реалізується технологія горіння палива згори і до низу. Це обладнання енергонезалежне, воно не вимагає встановлення додаткових вузлів та пристроїв. Сьогодні помітно зріс попит на даний тип котлів, що в свою чергу призвело до зростання пропозицій. Ось сторінка, на якій представлена продукція від надійних виробників. Усі котли тривалого горіння оснащені автоматикою, яка регулює інтенсивність спалювання деревини, тим самим змінюючи температуру теплоносія.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up