Лікарня №2: Наші фахівці подбають про ваше здоров’я ! (новини компаній)

Лікарня №2: Наші фахівці подбають про ваше здоров’я ! (новини компаній)

Наш заклад почав працювати 19 січня 1975 року. Розміщений лікарняний комплекс в окремих корпусах, які сполучені переходами. На 390 стаціонарних ліжках з року в рік відновлюють стан свого здоров'я 15-16 тисяч пацієнтів – мешканців Тернопілля та навіть інших областей України.

Колектив закладу, а це понад 1000 працівників щоденно віддають свої знання, вміння, тепло своїх сердець справі охорони здоров'я.

Новий імпульс до розвитку лікарня отримала з приходом на посаду головного лікаря, а тепер директора, Віктора Вікторовича Кміти – заслуженого лікаря України, лікаря вищої категорії. Він, як справжній капітан, став біля штурвалу нашого колективу – корабля і впевнено повів його через бурхливі реалії сьогодення.

Його професіоналізм і цілеспрямованість, креативність і толерантність, висока відповідальність і сміливість у прийнятті рішень, відчуття нового й природжений менеджмент дали можливість лікарні не тільки втриматись на плаву, а й стати одним із флагманів медичної галузі Тернопільщини – конкурентоспроможним закладом на ринку надання медичних послуг.

Пологовий будинок на 155 ліжок, а нині міський перинатальний центр, відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 12 ліжок, відділення серцево-судинної  та рентгеноендоваскулярної хірургії на 16 ліжок – це як «його діти», які народились з ініціативи В. В. Кміти.

Перинатальний центр носить звання «Лікарня, доброзичлива до дитини» облаштований згідно всіх вимог сучасності – індивідуальні та сімейні пологові зали, в т. ч. палати спільного перебування матері і дитини на 45 ліжок, палати неонатального догляду та лікування новонароджених на 30 ліжок і палати інтенсивної терапії новонароджених. Понад 3 тисячі жінок зустрічають перші щасливі миті материнства.

На високому рівні організована робота хірургічних відділень КНП «ТКМЛ №2». Цілодобово надається ургентна та планова хірургічна допомога лікарями-хірургами, гінекологами, урологами, кардіохірургами.

У лікарні щорічно роблять понад 7 тисяч операцій. Тут надають спеціалізовану хірургічну допомогу судинним, проктологічним, урологічним, гастроентерологічним, загальнохірургічним, ЛОР-хворим.

Хірургічне відділення, згідно структури розраховане на 49 ліжок, в тому числі 6 ЛОР-ліжок.

У відділенні проводять весь спектр малоінвазивних лапароскопічних втручань з приводу жовчно-кам’яної хвороби.

Виконується весь спектр невідкладних хірургічних втручань при гострих хірургічних захворюваннях органів черевної порожнини та заочеревинного простору.

У хворих з грижами передньої черевної стінки – проводять всі типи натяжних та ненатяжних алогерніопластик.

Операції на шлунку та 12ПК з приводу виразкової хвороби, її ускладнень та пухлинних уражень, а також з приводу новоутворень товстого кишечника виконуються радикальні геміколектомії із лімфодисекцією, тотальна мезоректумектомія.

І тільки у нашому закладі проводяться наступні оперативні втручання:

  • при грижі стравохідного отвору діафрагми – лапароскопічна ліквідація грижі з крурорафією та фундоплікацією (антирефлюксна операція);
  • при кістозних ураженнях печінки, селезінки – лапароскопічна резекція кіст;
  • при новоутвореннях ободової та прямої кишки – лапароскопічна геміколектомія, тотальна мезоректумектомія;
  • при запальних та післянекротичних псевдокістах підшлункової залози – лапароскопічні та пункційні дренуючі операції під контролем ультразвуку;
  • малоінвазивні відеосистуючі ретроперитонеальні алогеніопластики (ТЕР);
  • при доброякісних та злоякісних новоутвореннях печінки проводяться анатомічні резекції печінки;
  • з приводу хронічного панкреатиту, ускладненого вірсунгоектазією, вірсунголітіазом, вираженим больовим синдромом, виконується операція Фрея, повздовжня панкреато-єюностомія, цисто-єюностомія, цисто-гастростомія;
  • з приводу доброякісних та злоякісних новоутворень підшлункової залози – виконуються радикальні операції: панкреатодуоденальна резекція, дистальна резекція підшлункової залози із стандартною лімфодисекцією, пункційні дренуючі операції на жовчних протоках під контролем ультразвуку;
  • у хворих з варикозним розширенням підшкірних вен нижніх кінцівок – виконуються лазерні коагуляції та традиційні сафенектомії, склеротерапія;

Відділення серцево-судинної та рентгеноендроваскулярної хірургії  розраховане  на  12  ліжок  і  надає  допомогу  не  тільки жителям Тернопілля, а й інших областей, що дозволило наблизити показники смертності від гострої серцево-судинної патології до загальноєвропейських.

У відділенні проводяться рентгенендоваскулярні втручання у хворих із облітеруючими захворюваннями артерій нижніх кінцівок та ерозивними кровотечами, у хворих із ускладненнями некротичного панкреатиту (емболізації арозованих судин, а також вперше в Тернопільській області - операції на відкритому серці - аортокоронарне шунтування, заміна клапанів. Проведено більше 10 операцій.

Функціонує гінкологічне відділення на 45 ліжок, в т. ч. патології вагітних – 10 ліжок, в якому лікарі виконують екстирпацію матки з фіброміомою без розрізу передньої черевної стінки шляхом емболізації маткових судин, вагінальні пластики, екстирпацію матки з лапароскопічного доступу. Освоєно методику лікування фіброміом матки шляхом ендоваскулярних втручань.

Урологічне відділення розраховане на 35 ліжок. За останні 10 років впроваджені нові методи надання медичної допомоги пацієнтам урологічного профілю:

  • черезшкірна пунційна нефротомія під УЗД контролем;
  • черезшкірна ліквідація кіст нирок;
  • лапароскопічна резекція кісти нирки;
  • лапароскопічна нефректомія при новоутвореннях нирок, нефункціонуючій нирці;
  • лазерна контактна літотрипсія з використанням гольмієвого лазера, каменів сечоводів та сечового міхура;
  • лазерне розсічення структур сечоводу та уретри;
  • трансуретральна резекція простати та новоутворів сечового міхура;
  • емболізація яєчкової вени при варікоцеле.

На базі закладу працює Центр хірургії одного дня.

У галузі флебології проводиться:

  • ультразвукова діагностика судин на апараті експертного класу;
  • оперативне лікування варикозної хвороби нижніх кінцівок без госпіталізації, без наркозу (місцеве знеболення), без розрізу методами радіочастотної абляції великої та малої підшкірних вен із використанням методики СІоsurе Fаst; клеєєва абляція великої та малої підшкірних вен із використанням методики Vena Seal Closure System; мініфлебектомія.

Широко використовується склеротерапія при ретикулярній формі варикозної хвороби нижніх кінцівок.

У галузі ортопедії проводиться:

  • ультразвукова діагностика суглобів із використанням функціональних проб;
  • лікування дегенеративних захворювань суглобів із застосуванням ультразвукової навігації (під УЗД-контролем): PRP-терапія – плазма, збагачена тромбоцитами, вперше на теренах Тернопілля; введення препаратів гіалуронової кислоти; введення комбінованої суміші препаратів гіалуронової кислоти та PRP.

З моменту відкриття лікарня є солідною клінічною базою не тільки для навчання студентів, курсантів, лікарів, клінічних ординаторів та аспірантів, але й для лікарської реалізації професорсько-викладацького складу 5 кафедр ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет ім. І. Я. Горбачевського МОЗ України». Це дозволяє підсилити можливості нашого закладу високопрофесійними спеціалістами і новими методиками діагностичного і лікувального спрямування для надання високофахових послуг населенню Тернопілля.

А саме на базі кафедри акушерства і гінекології протягом 10 років існує центр лікування ендометріозу та безпліддя. Проліковано декілька сотень пацієнтів за допомогою малоінвазивних методів оперативних втручань.

Спеціалісти кафедр консультують і ведуть хворих, впроваджують нові медикаментозні і немедикаментозні методики лікування пацієнтів з різними нозологіями.

Працівниками кафедр щорічно впроваджується у діяльність лікарні близько 50 нових методик, розроблених різними медичними вузами України, а також на матеріалі лікарняного досвіду створюються близько 10 власних корисних моделей, які патентуються. Впроваджені сучасні методики лікування гострої серцевої недостатності, що дало можливість знизити смертність на 7,5%.

Кабінет функціональної діагностики стаціонару проводить:

  • тест з дозованим фізичним навантаженням (велоергометрія);
  • медикаментозні проби з 2007 року (нітрогліцеринова – диференційна діагностика ІХС з метаболічною кард., атропінові – для діагностики блокад серця, дисфункції синус. вузла).

Клініко-діагностична лабораторія лікарні обладнана сучасними лабораторними аналізаторами, що дозволяє високоякісно проводити більше 1 млн. аналізів в рік: проведення біохімічних аналізів на автоматичному біохімічному аналізаторі Cobas с311; визначення газів та електролітів крові на автоматичному аналізаторі Cobas b121; проведення досліджень крові на імунохімічному електрохемілюмінісцентному аналізаторі Cobas е411 – це гормональна панель (тиреоїдна та репродуктивна, інфекційна панель, панель вуглеводного обміну; фосфокальцієвого обміну, гіпоталамо- гіпофізарно- надниркових гормонів, панель пренатальної діагностики), діагностика гепатитів, гострофазові маркери (прокальцитонін).

1   грудня   2015   року   лікарня   отримала   сертифікат   на  систему  управління  якістю  стосовно  діяльності  лікарняних  закладів (код ДКПП 86.10), загальної медичної практики (код ДКПП 86.21) і відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2009.

На   нинішньому   етапі   одним   з   важливих   напрямків   розвитку КНП «ТКМЛ №2» є перехід системи управління, яка функціонує в закладі на нову версію ДСТУ ISO 9001:2015 р.

Наш заклад має свій логотип.

Подана заявка в ДП «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент») на одержання патенту.

В лікарні є можливість провести обстеження за допомогою сучасної діагностичної апаратури: ЕХО, комп’ютерним томографом, МРТ, УЗД-апаратурою, кардіокомплексами.

Пацієнти та працівники закладу мають можливість духовного зцілення у церкві Святої Теклі, яка розміщена на території лікарні.

Сайт лікарні :   https://www.tkml2.te.ua/

м.Тернопіль,вул.Р.Купчинського,14

Тел : (0352)26 - 37-75

Коментарі (2)
  • Бульба

    Стаття піар чи що?

    Оля reply Бульба

    Корисна інформація для людей .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up