Лінія магазинів EVA передали обладнання для лікування новонароджених дитячій лікарні (новини компаній)

Лінія магазинів EVA передали обладнання для лікування новонароджених дитячій лікарні (новини компаній)

Неонатальний центр Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні отримав дві лампи для фототерапії новонароджених. Придбати їх вдалась завдяки благодійній акції, яку організували національна мережа магазинів EVA та благодійний фонд «КОЛО».

Навіщо потрібні лампи та скільки діток потребують такої терапії – про це в нашому матеріалі.

Акція для збору коштів відбувалась з 26 травня по 3 червня. Кожен, хто придбав підгузки ТМ JOY у роздрібних або інтернет-магазині EVA, став добродійником. 1 гривня з продажу кожної пачки продукту перераховувалася до БФ «КОЛО» на придбання лампи фототерапії. Акція організовувалася до Міжнародного дня захисту дітей і була покликана привернути увагу до прав та безпеки наймолодших громадян України.

– Ми дуже вдячні благодійному фонду «КОЛО» та мережі магазинів EVA, завдяки яким ми отримали це обладнання, – каже куратор неонатального центру Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні, професорка Галина Павлишин. – Фототерапія – це складова лікування новонароджених діток з гіпербілірубінемією. Це небезпечна хвороба, яка може приводити до ураження нервової системи. Використання такої лампи є складовою лікування дітей з високим показником білірубіну.

Білірубін – головний з так званих жовчних пігментів. При підвищенні його вмісту виникає жовтяниця. Для лікування необхідно використовувати ці лампи. Тепер заклад має дві нові лампи для терапії.

Лікувальний заклад щороку госпіталізує близько 600–700 дітей з різними ступенями важкості жовтяниці, – каже Галина Павлишин. Тому ці лампи дуже потрібні.

Жовтяниця проявляється вже в перші години життя дитини після народження. Мама такої дівчинки Галина Гулька розповідає про свій досвід лікування донечки.

– Моя дитина народилась недоношеною на 34 тижні, – розповідає пані Галина. – Жовтяниця проявляється в перші години життя, тому одразу знадобилась ця процедура. Завдяки фототерапії зменшується рівень білірубіну. В нас була проблема, у дитини він був дуже високий. На своєму досвіді я дізналась, що це таке. Я була присутня під час процедур, кожних шість годин ми перевіряли рівень пігменту. Зараз, на щастя, все добре.

Завдяки співпраці мережі магазинів EVA та БФ «КОЛО», немовлята зможуть отримувати якісну та вчасну допомогу. 

– Підтримка малюків із боку держави, громадських установ і компаній є вкрай важливою, – коментує Олександра Гнатик, керівниця PR-напряму лінії магазинів EVA. – Забезпечення їхнього здоров’я і щастя є нашою спільною метою й одним із пріоритетів діяльності EVA. Наше майбутнє залежить від них, а ми несемо відповідальність за їхнє безпечне сьогодення. Ми дуже вдячні всім, хто долучився до нашої благодійної акції та у такий спосіб сприяв появі лампи фототерапії у дитячій лікарні Тернополя.

Лампу фототерапії для новонароджених у закладі чекали вже давно, адже тривалий час її не було в наявності в Україні. Наразі необхідний прилад уже допомагає лікувати діток.

– Робити добрі справи завжди приємно, а тим більше бачити, як благодійність стає звичною справою, говорить Олена Кривенко, голова правління Благодійної організації «Благодійний фонд «КОЛО». – Нам надзвичайно приємно співпрацювати з таким партнером, як лінія магазинів EVA, що вже понад сім років підтримує наш проєкт «Поспішайки» і допомагає закуповувати обладнання для реанімації новонароджених по всій Україні.

Тож нове обладнання, яке придбали благодійники, слугуватиме на користь діток з усієї області.

keyboard_arrow_up