Мігрень: прості заходи поліпшення недугу (новини компаній)

Поєднання ліків із поведінковими заходами та способом життя часто є найефективнішим способом боротьби з мігренню.

Аффида Макс Експрес - ваш головний помічник, здатний миттєво поліпшити загальне почуття.

При перших ознаках мігрені знайдіть спокійну обстановку зробіть перерву і, якщо можливо, відволікайтесь від справ.

skGArbcKkEaTCD5NoS2zoCa0GwEV2q8eaR8wY1jrqdcDe2TwZ5SV6zsot43GtEqP-TnmfAEtz3qpf7LSY1Bzp1cFPGBjSj3uNsrwJY_k5y3jOc_fTrHmZ1sLpze0zEQROvwIsgZt

Скоріш ознайомтеся з простими заходами подолання болю, щоб, при перших проявах мігрені, вчасно дати відпір. 

Вимкніть світло 

Мігрень часто підвищує чутливість до світла та звуку. Відпочиньте в темній, тихій кімнаті. Дуже допомагає додатковий сон. 

Спробуйте температурну терапію 

Накладайте на голову та шию гарячі або холодні компреси. Пакети з льодом мають знеболювальний ефект, який притупляє відчуття болю. Гарячі компреси та грілки розслабляють напружені м’язи. Теплий душ або ванна також мають подібний ефект. 

Випийте напій з кофеїном 

У невеликих кількостях кофеїн сам по собі може полегшити біль мігрені на ранніх стадіях або посилити ефект ацетамінофену, аспірину, ібупрофену, що зменшує біль.

Гранули Аффида Макс з Аргініном також максимально швидко блокує прояви болю, легко розчиняється у воді та діє вже через 20 хв після прийому. 

Організуйте гарний сон 

Мігрень може не дати заснути або розбудити вночі. Крім того, мігрень часто викликає поганий нічний сон.

Ось кілька порад, які сприяють міцному сну:

  • Встановіть регулярні години сну;
  • прокидайтесь і лягайте спати в один і той же час щодня, навіть у вихідні;
  • якщо ви спите протягом дня, зробіть сон коротким. Дрімота тривалістю більше 20-30 хвилин може заважати нічному сну;
  • відпочиньте в кінці дня. 

Усе, що допомагає вам розслабитися, сприяє кращому сну: слухайте заспокійливу музику, приймайте теплу ванну або читайте улюблену книгу.

Але стежте за тим, що їсте та п’єте перед сном. Інтенсивні фізичні навантаження, важка їжа, кофеїн, нікотин і алкоголь можуть заважати якісному відпочинку. 

5. Зведіть до мінімуму відволікання 

Збережіть свою спальню для сну та інтимної близькості. Не дивіться телевізор і не беріть у ліжко робочі матеріали. Закрийте двері спальні, щоб мінімізувати зайві шуми. Використовуйте вентилятор, щоб приглушити звуки.

Не намагайся заснути. Чим сильніше ви намагаєтеся заснути, тим трудніше це зробити. Якщо ви не можете заснути, почитайте або займіться іншою спокійною справою, поки не відчуєте сонність. 

3jphs2j1cl6V3DM-Zrihtj3-uDOSa4pyUOJ1w87XCJrAt4mLK9VWm9qvUyX6Uwj50wkPiFTLO7EoZzTtWuAJCRghcGj5fQwMp7nVPOSDFA7xQAOVjL4xRMu6tymaf4nzbMZ2HZag

6. Перевірте ліки 

Ліки, які містять кофеїн або інші стимулятори, включаючи деякі ліки для лікування мігрені, можуть перешкоджати сну. 

7. Їжте розумно 

Ваші харчові звички напряму впливають на мігрень.

Розглянемо основи:

  • Будьте послідовними. Їжте приблизно в один і той же час щодня;
  • не пропускайте прийоми їжі. Голодування підвищує ризик мігрені;
  • ведіть щоденник харчування. Відстеження продуктів, які ви їсте і коли ви відчуваєте мігрень, може допомогти визначити потенційні харчові тригери;
  • уникайте продуктів, які викликають мігрень. Якщо підозрюєте, що певна їжа, наприклад, витриманий сир, шоколад, кофеїн або алкоголь викликають мігрень, виключіть її зі свого раціону, щоб побачити, що станеться;
  • регулярно займайтеся спортом. Під час фізичної активності тіло виділяє певні хімічні речовини, які блокують сигнали болю до мозку. Ці хімічні речовини також допомагають полегшити тривожність і депресію. 

Ожиріння також підвищує ризик хронічних головних болів. Підтримка здорової ваги за допомогою вправ і дієти забезпечує додаткові переваги в боротьбі з мігренню. Виберіть будь-яку вправу, яка вам подобається. Прогулянки по Тернополю, плавання та їзда на велосипеді є хорошим вибором. Не забувайте, що фізичні вправи поступово зменшуються, оскільки дуже інтенсивні фізичні вправи можуть спровокувати мігрень. 

8. Управляйте стресом 

Стрес і мігрень часто йдуть рука об руку. Ви не можете уникнути щоденного стресу, але можете тримати його під контролем, щоб допомогти впоратися з мігренню. 

Прагніть до рівноваги. Жити з мігренню – щоденний виклик. Але вибір здорового способу життя може допомогти. Попросіть друзів і близьких про підтримку. Вірте у свою здатність контролювати біль.

keyboard_arrow_up