Особливості дизайну нових iPhone 14 (новини компаній)

Особливості дизайну нових iPhone 14  (новини компаній)

Чергова презентація продукції Apple відбулася 7 вересня 2022 року.

На ній була представлена нова лінійка iPhone 14. Нарешті всі змогли переконатися, наскільки активно поширювалися раніше чутки відповідають реальності. Головне, що користувачі побачили, ― удосконалення більшою мірою торкнулися версій Pro і Pro Max. Хоча схожість з Айфон 13 багато в чому зберігається, новий дизайн став тим пунктом, який активно вихваляють журналісти і лідери думок. Детальніше про те, як виглядає смартфон, дізнаєтеся зі статті.

Що нового

Основні особливості iPhone 14:

  • потовщений корпус, що вміщує більш сильну батарею;
  • відсутність " чубчика» в про-версіях;
  • відчутна опуклість камери у версії Pro і закруглена форма кутів;
  • широка палітра кольорів;
  • міцний матеріал корпусу.

Як і очікувалося, в новій лінійці Немає моделі mini. Хоча перед презентацією інсайдери несподівано заговорили про її повернення.

Відсутність виїмки

Про це багато говорилося на стадії чуток. У попередніх моделях виріз для передньої камери був одним з найбільш обговорюваних моментів. Починаючи з iPhone X « "чубчик" стала займати багато місця і заважати повноекранному дизайну, на що вказували користувачі.

Потрібно розуміти, що виїмка ― не просто примха творців смартфона. Під нею ховаються компоненти, необхідні для роботи Face ID. Однак її все-таки замінили, тепер на цьому місці красуються крапля об'єктивів, яка масштабується в Dynamic Island. Ця функція дозволяє приховувати спливаючі повідомлення і покращувати користувальницький комфорт.

Версія Pro

Ще одна новина, яка змусила радіти шанувальників смартфонів Apple, ― радіус вигину країв. Викликало розлад в iPhone 13 Pro невідповідність між формою кутів корпусу і камери ліквідовано. У 14-й моделі конструкція закруглена, пропорції дотримані. Можливо, це здасться незначним, але тим, кому різниця впадала в очі, збалансованість припала до душі.

Виступ камери у версіях 14 Pro і Айфон 14 Про Макс більш відчутний. Це пов'язано з впровадженням основного сенсора на 48 Мп, що стало проривом в лінійці продукції компанії. Моделі 14 і 14 Plus отримали 2 об'єктива, Про і про Макс-3.

Особливості корпусу

Для Айфон 14 характерний ретро-стиль, на який творців надихнула четверта версія смартфона, випущена в 2010 році. Її металевий профіль сендвіч вважається піком варіантів дизайну продукції компанії. Багато користувачів відзначали, що завдяки цьому нова модель своїм зовнішнім виглядом наблизилася до тієї, яку вважають однією з найбільш чудово спроектованих.

Новий iPhone 14 став першим смартфоном компанії, що отримав титановий корпус. Цей метал вже використовувався в Apple Watch, але навіть сама топова модель Айфон 13 була зроблена з нержавіючої сталі. Завдяки титану корпус тепер легше, міцніше, придбав посилену стійкість до подряпин і іржі.

Форма кнопок гучності збереглася, незважаючи на чутки про те, що вона стане кругліше. Клавіші залишилися подовжено-ромбовидними, до яких всі звикли.

iPhone 14 Pro можна купити в сріблястому, золотому, графітовому і фіолетовому кольорах. Початкова модель в наявності в перламутровому, чорному, червоному, білому варіантах. Рожевий Айфон канув у минуле, що розчарувало шанувальників цього кольору. Але на його місце прийшли нові рішення для шанувальників і яскравого, і пастельного корпусу.

Чутки про перехід в Айфон 14 з порту Lightning на USB Type-C не підтвердилися. Однак це не позбавляє надії, що оновлення все ж відбудеться в 15-му поколінні. Як бачите, багато з анонсованого експертами відповідає реальності. 

keyboard_arrow_up