«Перший раз в житті йду до гінеколога» - як не боятись? (новини компаній)

«Перший раз в житті йду до гінеколога» - як не боятись? (новини компаній)

Перший візит до жіночого лікаря - не менш хвилююча і лякаюча процедура, ніж перша ніч любові. Тільки, на відміну від другого, в першому приємного мало. Дуже часто перший візит на все життя визначає ставлення до жіночих консультацій. У перший раз потрібно підійти відповідально і до вибору лікаря, і до моральної підготовки.

Коли потрібно відвідувати гінеколога?

Кожна мама повинна спостерігати за станом здоров'я своєї дочки і її розвитком. Перші незначні виділення з піхви з'являються в 8-12 років, оволосіння статевих органів - в 9-11 років, пахв - в 11-15 років. Вік першої менструації може коливатися в періоді від 11 до 15 років. У разі, якщо розвиток організму дочки не відповідає нормам, слід звернутися до лікаря.

Якщо все в нормі і дитина ні на що не скаржиться, перший візит до гінеколога можна спланувати за 2-3 місяці до початку статевого життя. Звичайно, якщо це можливо передбачити. Якщо сексуальний досвід з'явився, то найкращий час йти до гінеколога - це відразу ж, як тільки пройдуть місячні.

Як вибрати гінеколога?

Хороший лікар - делікатний, він ні в якому разі не принижує пацієнта, не чіпляється і не «виховує». Гінеколог повинен бути максимально тактовним, якщо він розуміє, що дівчина вперше на прийомі.

Звичайно, можна піти до вже знайомого фахівця за порадою мами, сестри, подруги. Якщо гінеколог-чоловік викликає збентеження, то краще вибрати лікаря-жінку.

У своєму виборі гінеколога найкраще орієнтуватися на його професійні та особисті якості. Якщо щось турбує, бентежить або здається неприємним, навіть коли ви вже переступаєте поріг кабінету - ви маєте повне право вибачитися і піти до іншого фахівця. Нічого страшного в цьому немає.

Досвідчений гінеколог добре зрозуміє ваше збентеження і зробить не тільки професійну допомогу, а й моральну підтримку. А огляд у такого фахівця буде по максимуму швидким і делікатним.

Група підтримки

Часто перший раз йти до гінеколога однієї буває страшно. Тому юну леді можуть супроводжувати мама, доросліша сестра або подруга. Але в будь-якому випадку пацієнтка має повне право залишитися з лікарем наодинці і задати йому одному всі запитання. Не потрібно боятися запитувати - з гінекологом кожна жінка повинна бути чесною і відвертою.

Що захопити з собою?

Гінеколог обов'язково запитає, коли була перша менструація. Тому постарайтеся згадати не тільки рік, а й місяць. Згадайте, як проходили останні «критичні дні» - про них лікар також буде питати. Бажано мати при собі свій менструальний календарик. 

Важливо вибрати такий одяг, щоб поменше бентежитися. Він повинен легко зніматися, тому рекомендується надягати вільне плаття або спідницю. В такому разі не буде сорому від прогулянок по кабінету з «голим низом».

Перед кожним візитом до гінеколога потрібно підмитися, але без використання засобів для інтимної гігієни. Якщо є особливі виділення, то в такому випадку підмиватися не варто.

Перед тим, як зайти до лікаря, не забудьте сходити в туалет.

Як проходить прийом?

Перше, що зробить лікар - розпитає про проблеми і скарги, стан здоров'я і і т.д. Йому можна розповісти про все, що турбує, не боячись здатися дурною.

Обстеження молочних залоз - дуже важливий етап. Лікар також може навчити, як самостійно перевіряти груди на наявність новоутворень.

Як проходить обстеження в кріслі?

Обстеження в кріслі включає в себе:

  • первинний огляд статевих органів;
  • огляд за допомогою дзеркальця - воно вводиться в піхву, розсовуючи стінки матки, що дозволяє відмінно бачити слизову і шийку матки. Тим, хто ще не живе статевим життям, не варто лякатися такого огляду. Він не порушує дівочу пліву;
  • при необхідності гінеколог бере мазки з поверхні шийки матки;

Дворучне обстеження проводять тільки тим, хто вже живе статевим життям. У піхву гінеколог вводить два пальці однієї руки, а іншою обмацує живіт. Так вивчаються внутрішні органи, стан матки, маткових труб і яєчників. Альтернативою такому обстеженню може бути УЗД. Плануючи перший візит до гінеколога, не варто боятися і панікувати. Ця процедура - абсолютно безболісна і не забере багато часу. Пам'ятайте, що кожна жінка, навіть ні на що не скаржачись, повинна проходити огляд у гінеколога мінімум раз на півроку.

+38068-752-52-52

(0352)52-52-52

м. Тернопіль, вул. С. Качали,5

ПРАЦЮЄМО БЕЗ ВИХІДНИХ .

Онлайн запис на прийом на сайті

https://ternopil.oxford-med.com.ua/

Слідкуйте за нами в Інстаграм

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up