Що таке геймдев та як туди потрапити: короткий екскурс в індустрію (новини компаній)

У точному формулюванні, гейм-девелопмент — це процес створення, розробки та релізу гри. Раніше геймдев орієнтувався лише на одну з можливих платформ: ПК, консоль або мобільні формати. Сьогодні ж в тренді мультиплатформенні розробки. 

 

5zEzDfsrXSjSno6j7LhackiRsy4e2k8HPbTqdgTLkzOk3pdBOMW3HqBLxhjKYD--etFOvEPC4WWL9ct3azUDyDgDJkatE3xaVBSxu-ocA0oe7G5iGKNFpqbz-s8FtqsvXKYlBAjb

Тому в цій індустрії часто мешкають універсальні експерти, які знаються не тільки на своїй, а й на суміжних галузях. Багато залежить від бюджету, цілей та спрямованості компанії, яка залучає фахівців до роботи над конкретними завданнями. Щоб більш предметно ознайомитись із варіантами роботи в  геймдев-сфері, можна переглянути на сайті розробника успішної гри «Манор Матерс» Voki Games вакансії, що пропонує компанія. На сторінці студії можна знайти пропозиції для креативних та цілеспрямованих фахівців, які бажають реалізувати свій потенціал в дружній команді однодумців.

5 фактів про роботу в геймдеві:

  1. Вища освіта — бажана, але далеко не обов'язкова вимога. Рекрутери більше звертають увагу на професійні якості та креатив, а також вміння працювати в колективі.
  2. Варто бути готовим до ненормованого графіка роботи, особливо, перед релізом продукту.
  3. Отримати одразу ж високу посаду буде складно, необхідно подолати шлях від невеликих проєктів і студій.
  4. Стажування і готовність працювати «за їжу» на перших порах дають більше шансів зміцнити свої позиції в компанії та здійснити кар'єрне зростання.
  5. Розробка гри — це серйозний бізнес, який став окремою ланкою гейм-індустрії, тому не варто сприймати цю роботу, лише як хобі.

eKrbEBZ0S0H-4g40elXexh_J6UkJvxkBkJ36UiS9HQ1ZIKOQ5nyvpublbcEg3aSuurTIg5T3oV0NjMYdCqkm6lniK9XvD3mZ5TRoiUABovdYj0P2Z8QIrjGvokDs3j1ec2o8KZY7

Як потрапити у геймдев

Геймдев — захоплюючий творчий процес, який вимагає чималої самовіддачі. У розробці гри бере участь велика кількість людей, а стати учасником процесу — мрія багатьох, хто цікавиться програмуванням, веб-дизайном, графікою, геймінгом та іншими супутніми сферами діяльності. Здобути одразу бажану посаду може бути не так легко. Тому потрібно як слід підготуватися: важливо бути в курсі всіх новин індустрії. В цьому допоможуть профільні подкасти, відстежування мережевих сторінок відомих розробників. В створенні ігор необхідно тримати руку на пульсі останніх трендів і подій. 

Що допоможе знайти роботу у геймдеві:

  • Самостійна практика і сильне портфоліо. Деякі специ починають з фрілансу, отримуючи таким чином необхідну базу для створення резюме.
  • Стажування. Великі компанії практикують спеціальні програми для молодих спеціалістів. Якщо добре себе зарекомендувати під час стажування, є всі шанси отримати оффер.
  • Сильний особистий бренд. В епоху цифрових технологій не варто недооцінювати силу свого образу в соціальних мережах. Сторінка в Instagram, що позиціонує вас, як креативного профі та неординарну особистість, може привернути увагу рекрутерів. 
  • Навчальні програми — це чудовий спосіб не лише отримати профільні навички, а й познайомитись з людьми з індустрії.
  • Тестові завдання й співбесіди. Навіть, якщо перші спроби для вас будуть неуспішними, з кожним разом ви краще будете розуміти специфіку сфери. А успішно виконані тестові завдання можна додати до портфоліо. 
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up