Любомир Колодій рекомендує не нехтувати своїм здоров’ям та розвиватись фізично

Любомир Колодій рекомендує не нехтувати своїм здоров’ям та розвиватись фізично

Відтепер у рамках проекту від Медіа Корпорації RIA та Тернопільської міської ради "Рухаємо Тернопіль", на сайті "20 хвилин" щодня публікуватимемо цікаві історії про спортсменів та тернополян, які займаються спортом для себе. А також поради від тренерів і дієтологів.  

Нагадаємо, що спортивний фестиваль, під час якого пройде забіг, відбудеться 29 травня. Запрошуємо на свято спорту усіх тернополян. Охочі зможуть взяти участь у забігу, який стартуватиме від Театрального Майдану до парку ім. Т. Шевченка. А у парку на усіх чекатиме справжнє спортивне шоу. 

Любомир Колодій розповів про свої досягнення та зізнався, що його метою є «зібрати» посвідчення усіх майстрів спорту з усіх федерацій в Україні, а потім і міжнародних, а також потрапити до складу збірної України з пауерліфтингу.

- Спортом я почав займатись в 14 років, спочатку це був тайський бокс, - розповідає хлопець. - На першому курсі в додачу почав захоплюватись турніками та брусами, цей рух більше відомий як street workout, займався до 18 років, бо потім була служба в армії, і відповідна фізична підготовка вже там.

Відео дня

Після армії Любомир пішов добровольцем в АТО, де, звичайно ж, не було можливості займатись. Повернувшись додому зацікавився заняттями у тренажерному залі і, згуртувавшись з хлопцями-однодумцями, у своєму селі організував приміщення та збір коштів на потрібний інвентар для тренажерного залу.

- Там не було нічого, лише голі стіни, - продовжує Любомир. – Ми з хлопцями власними силами організували все, що зараз є. Ремонт був за наш рахунок, деякий спортивний інвентар я купив за свої гроші, деякий проспонсорували, а потім поступово з кожної людини збирали певну суму за місяць, і на виручені кошти докуповували потрібні тренажери, але ще є над чим працювати.

Хлопець каже, що бути сильним - це круто, тому зацікавився пауерліфтингом. Приділив найбільше уваги жиму штанги лежачи, в чому досягнув немалих успіхів.

- Займаюсь цим спортом десь півтора року і не думаю залишати, - продовжує Любомир. – Першими моїми змаганнями були «Першість райради ФСТ КОЛОС з пауерліфтингу», де я з легкістю взяв перше місце, пізніше були змагання вищого рівня і всі в напрямку пауерліфтингу: «Відкритий кубок Галичини» - перше місце, «Відкритий Чемпіонат Тернопільської області» - перше місце, «Відкритий Чемпіонат Житомирської області» - перше місце, «Відкритий Чемпіонат Київської області» - перше місце, ну і «Чемпіонат України» теж перше місце.

Затятий спортсмен розповів, що після перших змагань відразу подав заявку на КМС, а через деякий час і на майстра спорту по GPF.

- Мотивації як такої в мене немає, я сам собі мотивація, - каже хлопець. – Займаюсь без тренера в залі, який ми створили самі, маю хороший результат праці і на своєму прикладі показують, що, незважаючи ні на що, потрібно йти до мети! Бажання – тисячі можливостей, небажання – тисячі причин.

Любомир каже, що займатись спортом чи ні, це справа кожного, але радить не нехтувати своїм життям та здоров'ям.

- У нас одне життя і прожити його потрібно так, щоб про тебе пам’ятали та згадували, - впевнено продовжує спортсмен. – Неважливо, яким видом спорту ви займаєтесь, важливо те, що будь-яке тренування піде на користь, а пачка сигарет чи пляшка пива - ніколи, адже ми є прикладом для наших дітей, і в нас повинна бути здорова та фізично сильна нація.

 

Автор: Марта Вересюк

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up