Тролейбус в'їхав у паркан будинку. Аварія на проспекті Бандери, що каже водій? (ФОТО)

Тролейбус в'їхав у паркан будинку. Аварія на проспекті Бандери, що каже водій? (ФОТО)

Про ДТП редакцію "20 хвилин" повідомив читач Юрій. Тролейбус в'їхав у паркан будинку на проспекті Степана Бандери. Чи є потерпілі та які версії пригоди у КП "Тернопільелектротранс"?

Рух транспорту було ускладнено, оскільки тролейбус перегородив частину дороги. Близько 11:30 рух транспорту відновили.

Водій тролейбуса Ігор Тофель розповідає, що таке з ним вперше. За кермом уже понад 40 років.

Відео дня

— Тролейбус проходив техогляд, все було справно, - розповів водій. - Виїжджав з перерви, біля переходу, імовірно, закоротив контактор. Тролейбус різко стартонув. Щоб не зачепити машини на дорозі — вивернув кермо вправо в паркан та дерева, щоб нікому не нашкодити. На щастя, без травм і жертв, усе обійшлося.

Під час інциденту пасажирів в тролейбусі не було, оскільки він повертався з перерви. Всередині був лише водій та кондуктор. 

Близько 11:00 прибула технічна допомога. Тролейбус оглянули та відбуксували. Близько 11:30 рух транспорту відновили.

Ми звернулися за коментарем у КП "Тернопільелектротранс". Ось як пояснив ситуацію директор Андрій Мастюх.

— Я вже спілкувався з водієм тролейбуса, — розповів він. — Будемо з'ясовувати, що стало причиною пригоди. Ми відправили туди технічну підтримку, тролейбус оглянуть, відбуксують в депо. У нас є спеціальна комісія для таких випадків. Проведемо детальний огляд, що могло піти не так. Але всі тролейбуси проходять технічний огляд, гума — демісезонна.

Як відповідатиме водій — наразі невідомо. Якщо інцидент стався не з його вини — ніякого покарання він нести не буде. Однак якщо ж встановлять, що водій став винуватцем аварії - він компенсовуватиме завдані збитки. 

— Наскільки мені відомо, водій уникнув аварії, і ніхто, на щастя, не постраждав, — продовжує пан Андрій. — Спершу ми все з'ясуємо. Якщо виявиться, що аварія сталась з вини водія — він буде виплачувати збитки. Ні про яке звільнення водія мова не йде, тим паче, якщо це нещасний випадок.

В'їхав тролейбус в зелені насадження, поруч з парканом приватного будинку. Сам тролейбус значних ушкоджень у наслідок зіткнення не отримав. 

В управлінні патрульної поліції повідомили —  ДТП сталась близько 10 години.

Прибувши на виклик, патрульні з’ясували, що 57-річний водій, керуючи транспортним засобом Skoda, не був уважним, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням, внаслідок чого здійснив наїзд на насадження. На щастя, в автопригоді ніхто не постраждав.

На кермувальника інспектори склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвели до ДТП) КУпАП. Рішення по справі прийматиме суд.

Патрульні закликають бути уважними усіх учасників дорожнього руху та дотримуватись ПДР.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Читач68

    Тим тролейбусам по 40 років їх давно пора віддати на металолом - людям просто страшно їздити такими старими і гнилими тролейбусами - позор надалу
  • Вася Демиденко

    Не водія треба питати,а дорожню службу!
  • Саша Мисько

    Мєнти дибіли в такі ситуації вони наробилиб купу брухту бо їздити не вміють навіть пріусом .
  • Анатолій Анатолій

    ДАІшнікам, бистріше б знайти крайнього
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up