Відтепер платні номери можна встановлювати на всі транспортні засоби: скільки коштує і як це зробити

Відтепер платні номери можна встановлювати на всі транспортні засоби: скільки коштує і як це зробити

«Красиві» поєднання із парних чисел, як то «5577», або чийсь рік народження «2000» стали доступними не тільки власникам легкових автомобілів.

Від 24 липня вступила в силу Постанова, яка стосується Порядку державної реєстрації транспортних засобів і дозволяє платні номерні знаки абсолютно всім транспортним засобам.

Про це повідомив  заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області Ігор Мельник.

«Власники мопедів, моторолерів, мотоциклів, три- і квадроциклів, вантажних авто, автобусів, якщо ви завжди хотіли певну комбінацію цифр і не могли її отримати — тепер можна», — каже Ігор Мельник.

Відео дня

Вартість послуги

Така процедура заміни номерного знаку, відповідно, означає перереєстрацію транспортного засобу. Вартість цієї послуги орієнтовно 512 грн (послуга + бланк свідоцтва). А вартість свого омріяного номерного знаку Ви можете перевірити онлайн.

Для перереєстрації, виберіть зручний вам територіальний сервісний центр МВС. І зареєструйтесь для отримання послуги.

Перелік документів, що треба мати з собою фізичній особі або юридичній особі можна переглянути тут.

Зберігання номерних знаків

Крім того, умови платного зберігання номерних знаків у сервісних центрах МВС змінили і продовжили на час воєнного стану. Знищення номерних  знаків, які перебувають на зберіганні, відтерміновується до звернення власника. Тобто, якщо термін зберігання ваших номерних знаків вичерпався, ви його не продовжили, бо не маєте такої можливості саме зараз, то номерні знаки поки що не утилізують. Відлік терміну зберігання цих номерних знаків зупиняється та їх знищення не проводиться.

Надалі продовжити термін зберігання номерних знаків буде можливо вже після скасування воєнного стану. При цьому, якщо ви не маєте змоги сплатити за зберігання номерних знаків під час воєнного стану, то ваш номерний знак все одно залишатиметься на зберіганні. Оплату можна буде внести пізніше.

Зауважимо, передачу номерних знаків, які знаходяться на відповідальному зберіганні, до інших територіальних сервісних центрів МВС не передбачено законодавством.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук.

Нагадаємо, що з 24 липня в Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Теоретичну та практичну частини підготовки водіїв тепер розмежовують.

 Читайте також:

Нові правила отримання водійських прав: як тепер будуть проходити навчання та іспити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Ілярківна

    Любе-голубе за гроші.....!
  • Yuriy Hrytsyshyn

    А, якщо втратили чи пошкодили то можно їх відновити за лічені хвилини ось тут ➡️ Терзнак- виготовлення автономерів в Тернополі

keyboard_arrow_up