Країни, суміжні з Україною, закривають кордони через коронавірус

Країни, суміжні з Україною, закривають кордони через коронавірус

Країни Європи, суміжні з Україною, закривають кодони для іноземців через поширення коронавірусу, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Польща

Польща призупиняє прикордонний рух на польсько-українському державному кордоні з 00.00 год. 15 березня 2020 року на таких пунктах пропуску:

Долгобичув - Угринів - автомобільний,
Зосін - Устилуг - автомобільний,
Хребенне - Рава-Руська - залізничний,
Медика - Шегині - автомобільний/піший,
Кросценко - Смільница - автомобільний,
Кросценко - Хирів - залізничний,
Будомєж - Грушів - автомобільний.

Хто має право в'їхати до Польщі на діючих пунктах пропуску?

  •  громадяни Польщі;
  •  іноземці, які є подружжям або дітьми громадян Польщі, або знаходяться під постійною опікою громадян Польщі;
  •  іноземці, які мають Карту Поляка;
  •  Голови дипломатичних місій та члени дипломатичного та консульського персоналу місії, тобто особи, що мають дипломатичний ранг та члени їх родин;
  •  іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі;
  • іноземці, які мають право працювати на території Польщі, тобто іноземці, які мають право працювати на тих самих умовах, що й громадяни Польщі, що мають дозвіл на роботу, дозвіл на сезонну роботу, декларацію про доручення виконання роботи іноземцю на території Польщі;
  • іноземці, які ведуть транспортний засіб для перевезення вантажів.

О 12:00 засідання Уряду. Сподіваємось, що опісля з'явиться перелік пунктів пропуску, які тимчасово призупинять роботу з українського боку у зв'язку з карантином. Доти алгоритм дій для бізнесу такий: їхати на великі пункти пропуску в межах однієї митниці, на яку оформлена митна декларація.

Відео дня

Митниця продовжує збирати інформацію про роботу пунктів пропуску на кордонах, а також про ситуацію із авіа, залізничним, автобусним та автомобільним сполученням з іншими країнами.

Читайте також: Укрзалізниця призупиняє пасажирське залізничне сполучення з Польщею


 

Словаччина

Від ранку 13 березня Словаччина обмежила в’їзд до країни. Пускатимуть лише словаків та тих, хто має право на проживання.
Словаччина через спалах коронавірусу у світі закрила кордони з сусідніми країнами, через що скасовано регулярне міжнародне транспортне сполучення. Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, припиняються:

  • міжнародне автобусне сполучення до/з Словаччини;
  • курсування поїздів (вагонів) № 960/961 Кошице – Мукачево, № 962/963 Кошице – Мукачево, № 8860/8863 Чієрна над Тисою – Чоп, № 8862/8861 Кошице – Чоп, безпересадковий вагон № 26/382 Київ – Кошице.

При цьому міжнародні вантажні перевезення не припиняються, водії транспортних засобів мають бути обладнані захисними засобами, детальна інформація розміщена за посиланням www.minv.sk.

До Словаччини пропускатимутися лише осіб, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території країни, виїзд зі Словаччини - без обмежень, передає ТСН.

Румунія

З 12.00 10 березня 2020 року Румунія припинила усі види сполучення з Італією.

Угорщина

З 11 березня 2020 року припинила пропуск іноземців з Італії, Китаю, Південної Кореї та Ірану.

Молдова

З 00.00 годин 15 березня 2020 року припиняє авіаційне сполучення з країнами Європи республіка Молдова.

Україна

З 16 березня Україна закриє кордон для іноземців на два тижні у зв'язку із ситуацією з коронавірусом у світі. «Через два тижні в залежності від того, в який спосіб буде розвиватись ситуація, ми на засіданні РНБО будемо приймати наступне рішення», - додав секретар РНБО Олексій Данілов.


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up