Скільки людей повернулись в Україну за останню добу: дані прикордонної служби

Скільки людей повернулись в Україну за останню добу: дані прикордонної служби

Через закриття кордонів українці масово почали вертатися на Батьківщину. Найбільший ажіотаж припав на вихідні.

 

Упродовж останньої доби прикордонники оформили в пунктах пропуску на державному кордоні понад 140 тис. осіб:

  • на в'їзд в Україну - 85 тис. осіб;
  • на виїзд з України – 58 тис. громадян, повідомили в Державній прикордонній службі України.

У КПВВ в районі проведення ООС в обох напрямках пропущено близько 55 тис. осіб, на адміністративній межі з окупованим Кримом – 4,7 тис. громадян.

Також минулої доби, 15 березня, прикордонники провели температурний скринінг відносно майже 120 000 осіб.

Відео дня

З 00.00 до 8:00 16 березня понад 50 іноземців не пропущено на в'їзд в Україну.

Нагадуємо, що з 00.00 16 березня 2020 року тимчасово закрито близько сотні пунктів пропуску (контролю), ще у майже півсотні пунктів пропуску тимчасово припинено пішохідне сполучення. Обмеження пропускних операцій на державному кордоні України введено згідно з рішеннями РНБО та Уряду, прийнятими через пандемію хвороби COVID-19.

Що робити українцям, які не встигнуть повернутися на Батьківщину до закриття кордонів (ІНСТРУКЦІЯ дій)

Якщо ви чи ваші родичі не встигли повернутися в Україну до закриття кордонів, тоді зареєструйтеся в системі ДРУГ. Це спеціальна система Міністерства закордонних справ України, в яку ви вносите свої дані і повідомляєте МЗС та всім закордонним дипломатичним установам про своє перебування у певній країні. Наприклад, списки для повернення громадян України додому в разі термінової необхідності у період обмежень будуть формуватися, зокрема, з використанням даних цієї системи. Зверніться до посольства або консульства у вашій країні перебування за телефоном гарячої лінії на офіційній сторінці, електронною поштою, чи на їхніх сторінках у соцмережах. Іноді через занадто високу кількість користувачів система може «зависати», а гарячі лінії виявляються занадто «гарячими». Ми перепрошуємо і просимо вас з розумінням ставитися до цих ситуацій.

Скільки коштує дзвінок на гарячу лінію МЗС України з-за кордону?

За домовленістю між МЗС України та українськими мобільними операторами дзвінки з мобільних телефонів у роумінгу на гарячу лінію МЗС безкоштовні.

Як повернутись в Україну громадянам, які перебувають за кордоном?

Україна тимчасово закриває міжнародне регулярне пасажирське сполучення з 17 березня 00:00 за київським часом до 3 квітня. Крім того, у цей час будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для залізничного та автобусного сполучення. Усіх громадян України та іноземців, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, перебувають за кордоном у короткостроковому відрядженні, відпустці, на відпочинку, закликають повернутись до України до 17 березня. Усім, хто не встигне цього зробити з об'єктивних причин (неможливість придбати квитки на рейси, поважні особисті обставини тощо), Міністерство закордонних справ України рекомендує звернутися до українських консульств. МЗС докладе всіх зусиль, щоб допомогти тим, хто потребує терміново повернутися в Україну до завершення періоду обмежень, повернутися додому. Актуальна інформація буде надаватися на регулярній основі через усі офіційні канали комунікації, а також через закордонні дипломатичні установи.

 Чи повинні люди, які в’їжджатимуть на територію України, пройти додаткові обстеження або дотримуватись інших правил безпеки?

У пунктах пропуску на кордонах працюють спеціально створені санітарні відділи. По поверненню з країн, де відповідно до даних ВООЗ склалась несприятлива епідситуація у зв’язку з поширенням коронавірусу, на пунктах пропуску усі громадяни проходитимуть температурний скринінг і вживатимуться відповідні заходи - людину направлятимуть на самоізоляцію вдома протягом 14 днів, за необхідності - в медзаклад. Що робити, якщо ви перебуваєте за кордоном і не можете зв’язатись із консульством через перевантаженість гарячої лінії? Зайдіть на сторінку посольства чи консульства України у вашій країні перебування. На ній ви знайдете адресу електронної пошти та посилання на сторінки у соцмережах. Ви можете написати своє звернення на цю адресу чи в повідомлення цих сторінок. Навіть на вихідних, ввечері чи вночі. Для цілодобового реагування в умовах особливого режиму роботи видане спеціальне розпорядження МЗС. Хоч і з чергою, але телефон гарячої лінії також продовжує працювати: +38 (044) 238-16-57.

Що робити, якщо ви в цьому переліку не знайшли відповіді на питання, що вас турбує?

Звертайтесь до дипломатичної установи у вашій країні, на гарячу лінію МЗС України за номером +38 (044) 238-16-57 або напишіть електронний лист на цю пошту: [email protected].

Інформація оперативного штабу МЗС України щодо коронавірусу та ситуації з громадянами України за кордоном:

Twitter: https://twitter.com/UA_MFA_Info

Facebook: https://bit.ly/2v9WUDb

Telegram: https://t.me/s/Coronavirus_Info_MFA
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія

    Також хочу зареєструватися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up