Тернопільські депутати вимагають припинити торгівлю з Росією

Тернопільські депутати вимагають припинити торгівлю з Росією
На черговій сесії Тернопільської міськради депутати прийняли звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо припинення торгівельних зв’язків з країною-агресором Росією та перебування російських підприємств на території України.

Передувало цьому звернення громадських організацій.

«Російські компанії досі контролюють стратегічно важливі українські ринки і використовують цей контроль як інструмент не тільки економічного тиску, а й посилення збройної агресії. Кошти, зароблені цими компаніями, повністю або частково виводяться за межі України, - ідеться у зверненні. - Україна має нарешті визначитися щодо ставлення до Росії, що є країною-агресором. Наша головна вимога - категорична заборона функціонування російського бізнесу в Україні та націоналізація часток, якими володіють російські інвестори та офшорні компанії у стратегічно важливих підприємствах».

Також депутати звернулися з проханням до уряду та Верховної ради оприлюднити повний перелік підприємств з російським та офшорним походженням капіталу та вжити заходи і прийняти принципове рішення про перебування російських підприємств на території України.

Надаємо текст звернення повністю:
 
Верховній Раді України
Кабінету Міністрів України
 
ЗВЕРНЕННЯ
Враховуючи широкий суспільний резонанс, багаточисельні звернення громадських організацій та тернополян з вимогою заборони діяльності організацій усіх форм власності, власники та співвласники яких мають російське або офшорне походження, звертаємося щодо невідкладного прийняття загальнодержавного рішення про розірвання всіх торгівельних зв'язків з країною-агресором Росією.

Російські компанії досі контролюють стратегічно важливі українські ринки і використовують цей контроль як інструмент не тільки економічного тиску, а й посилення збройної агресії. Кошти, зароблені цими компаніями, повністю або частково виводяться за межі України.

Серед таких компаній: так звані «українські» лотереї, а саме: лотерея «Патріот», власником якої є Олег Бойко, російський міліардер, власник лотереї РФ «Победа», спрямованої на підтримку російської армії, «МСЛ», власником якої є російський міліардер Міхаіл Фрідман, «Українська Національна Лотерея» - офшорна компанія з Віргінії, мобільний оператор МТС та інші, які «зливають» інформацію ФСБ РФ, банки: «Альфа-Банк», «Сбербанк», «ВТБ-банк», «Русский Стандарт», «Перший Інвестиційний Банк», діяльність яких сприяє знеціненню гривні, страхові компанії «Інго-Україна», «Провідна», «Альфа-Страхування», ФМ- радіостанції: «Радіо-шансон», «Радио-пятница», «Русское радио», «Наше радио», компанія «Мегаполіс» - монополіст на ринку продажу тютюнових виробів, а також фірмові магазини та заклади російських брендів. На жаль, цей перелік можна продовжувати.
Вважаємо, що така ситуація є потенційним важелем уряду РФ для дестабілізації ситуації в Україні. В зв'язку із лояльним ставленням нашої держави до ведення бізнесу країною-агресором на нашій території, ми не тільки не захистимо країну від іноземного вторгнення, але й стаємо причетними до вбивств наших героїв на Сході країни.
Україна має нарешті визначитися щодо ставлення до Росії, що є країною-агресором. Наша головна вимога - категорична заборона функціонування російського бізнесу в Україні та націоналізація часток, якими володіють російські інвестори та офшорні компанії у стратегічно важливих підприємствах.

Звертаємось до Вас з проханням оприлюднити повний перелік підприємств з російським та офшорним походженням капіталу та вжити заходи і прийняти принципове рішення про перебування російських підприємств на території України.
Прийнято на сьомій сесії Тернопільської міської ради 21 квітня 2016 року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up