Україна відкидає припинення вогню: що пише світова преса

Україна відкидає припинення вогню: що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні

Газета зробила репортаж про перебування прем'єр-міністра Ріші Сунака у Києві під час його першого візиту до України для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Сунак оголосив про пакет протиповітряної оборони вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб допомогти протистояти атакам Росії в конфлікті. 

Відео дня

Очікується нова хвиля мігрантів після того, як голова енергетичної компанії закликав громадян переїхати після того, як Росія завдала удару за ключовими цілями

Громадянські особи мають покинути Україну цієї зими, щоб допомогти їй впоратися з руйнівною енергетичною кризою, запропонував голова найбільшої приватної енергетичної компанії країни.

Максим Тимченко, виконавчий директор ДПЕК, заявив, що Україна не може забезпечити достатньої кількості тепла та електроенергії для всього свого населення, щоб пережити зиму, бо російські ракетні удари зруйнували ключову інфраструктуру.

Він сказав Бі-бі-сі, що будь-хто, хто може дозволити собі виїхати на кілька місяців, повинен піти. «Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи», — сказав Тимченко.

«Якщо споживати менше, госпіталі з пораненими солдатами матимуть гарантоване електропостачання. Споживаючи менше або їдучи, вони також допомагають іншим».

Після кількох великих невдач на полі бою, включно з втратою Херсона минулого тижня, Москва змінила тактику.

Росія розв'язала найпотужніше бомбардування з початку війни, націлившись на енергетичну інфраструктуру, щоб зробити зимові місяці якомога складнішими.

У п'ятницю президент Володимир Зеленський заявив, що половину енергетичної інфраструктури України вже зруйновано.

«У більшості регіонів, де тривають відключення, діяли погодинні графіки стабілізації», — сказав він.

Минулого тижня температура опустилася нижче за нуль, і пішов сніг. «Ситуація погіршується, — сказав Тимченко. «На жаль, після кожної атаки у нас все менш надійні та стабільні енергетичні системи».

Його заклик до людей тимчасово виїхати підтримав із аналогічним проханням Віталія Кличка, мера Києва, цього місяця. Це підвищує можливість припливу мігрантів до країн Західної Європи.

Минулого місяця британська благодійна організація Homes for Ukraine, створена для підтримки, заявила, що необхідно більше спонсорів, оскільки суворі зимові умови, ймовірно, підвищать попит біженців. Понад 144 000 власників візи прибули до Великобританії за схемами біженців.

Для тих, хто не може залишити Україну, Київ встановлює так звані «точки непереможності» у ключових точках міст, де мешканці можуть зігрітися, перекусити гарячою їжею та зарядити гаджети.

Зеленський сказав, що перші дві точки були встановлені в Херсоні, який залишився без електрики після того, як російська армія саботувала об'єкти енергетики, коли вони відходили минулого тижня.

Першим повністю відновленим будинком у Херсоні став залізничний вокзал, де вчора натовп привітав перший з початку війни поїзд із Києва.

Британія пообіцяла допомогти Україні пережити зимові місяці. Прем'єр-міністр Ріші Сунак учора зустрівся із Зеленським у Києві та оголосив, що Великобританія надасть генератори, відремонтує інфраструктуру водопостачання, надасть мобільні медичні клініки та відправить українським солдатам «зимові комплекти для екстремальних холодів».

Підпис під фото: Президент України Володимир Зеленський показує Ріші Сунаку виставку знищеної російської військової техніки у Києві, коли прем'єр-міністр здійснив свій перший візит до країни після вступу на посаду. Він також поклав квіти до пам'ятника загиблим на війні. 
Підпис під фото: Жінка проходить повз експозицію знищених російських танків і бронетехніки після снігопаду в центрі Києва, Україна, четвер, 17 листопада 2022 р.

Президент України Володимир Зеленський відкинув ідею «короткострокового припинення вогню» з Росією, стверджуючи, що це тільки погіршить ситуацію. 

«Росія зараз хоче короткого припинення вогню, перепочинку, щоб відновити сили»,  сказав президент у промові, яка транслювалася на Міжнародному форумі безпеки в Галіфаксі, Канада. «Справжній, міцний і чесний мир можливий лише через повне знищення російської агресії».

Якби плани реалізувалися, то російські війська були б у центрі Європи. 

Але те, що мало стати вершиною для Путіна, стало поштовхом для Туреччини. «Рідко який потужний гравець отримував такі великі прибутки від помилки суперника, як Ердоган цього року»

МОСКВА. У п’ятницю Росія заявила, що працює зі США над потенційним обміном ув’язненими, у якому вона сподівається, що російського торговця зброєю Віктора Бута обміняють на одного з громадян США, які утримуються в Росії, що підвищує ймовірність того, що його можуть обміняти на WNBA. зірка Брітні Грінер.

«Проблеми з продовольством та електрикою обрушилися на Херсон»

Президент України заявив, що понад 10 мільйонів людей залишилися без електрики.

Підпис під фото: Жінка тримає банку з їжею, одержаною від групи допомоги, на центральній площі Херсона в Україні.

ХЕРСОН, Україна. У цій нещодавно відвойованій південній столиці України святкові танці під музику на головній площі були замінені на нуднішу фізичну активність: боротьбу за хліб і воду.

Коли цього місяця Росія вивела свої війська з Херсона, вони залишили його без електрики, води, тепла та стільникового зв'язку. Українські офіційні особи попередили про гуманітарну кризу, що насувається, і закликали тих, хто виїхав під час окупації, не повертатися. Аналогічні проблеми виникають і в інших частинах країни, оскільки в міру наближення зими вплив усунення російської стратегії у бік завдання ударів по цивільній інфраструктурі стає все більш очевидним.

Президент України Володимир Зеленський у четвер заявив, що понад 10 мільйонів українців залишилися без електрики, додавши, що Київ, Одеса та Суми постраждали найбільше.

Ситуація у Херсоні, єдиній обласній столиці, взятій росіянами з початку війни у ​​лютому, значно гірша.

«Росіяни зробили все можливе, щоб у регіоні нічого не залишилося», — написав у соціальних мережах заступник глави адміністрації президента України Кирило Тимошенко.

Близько чверті довоєнного населення Херсона, яке становило 320 000 осіб, залишилося у місті. 

Люди, які заповнили площу останніми днями, щоб відсвяткувати повернення української армії, у п'ятницю були відсутні, оскільки температура впала до нуля. Декілька сотень юрмилися, щоб отримати предмети першої необхідності, у тому числі їжу та підгузки, з вантажівок, припаркованих на головній площі. Порядок намагався навести губернатор області Ярослав Янушевич. «Люди, будьте шанобливі», — закликав він. «По одному.» Потім він розпочав виконання гімну України, і натовп приєднався до нього.

Коли вони чекали на допомогу, іноді просто картоплі, води та хліба, люди говорили, що, хоча умови були поганими, вони відчули полегшення, що російські війська пішли.

58-річна Ольга Пилипчук сказала, що не знає, за чим стоїть у черзі, але сподівається отримати якусь їжу чи засоби особистої гігієни.

«Ми, як і раніше, дуже щасливі, і ці проблеми не можуть зруйнувати наше щастя», — сказала вона.

49-річна Валентина Щербакова намагалася знайти підгузки для колеги, яка має дитину. «Так, це незручно, але ми нарешті можемо ходити вулицями без страху», — сказала вона.

Тимошенко повідомила у п'ятницю, що у Херсоні встановлюються спеціально обладнані намети, куди люди можуть прийти, щоб зігрітися, отримати гарячі напої та їжу, зарядити телефони та скористатися інтернетом.

Місцеві жителі кажуть, що ейфорія останніх кількох днів згасла через сиру та холодну погоду та майбутні випробування. «Ми повільно повертаємося до вирішення наших повсякденних проблем, нестачі електрики та води», — сказав чоловік на головній площі.

Українська влада заявила, що прагне відновити електропостачання міста, оскільки намагається зробити його придатним для житла перед зимою. Три сусідні регіони відправляють до міста допомогу, у тому числі їжу, воду, машини швидкої допомоги, пожежні машини та автобуси. Інші регіони збирають команди для допомоги у відновленні інфраструктури.

У п'ятницю відкрилися два кафе, у тому числі одне під назвою Aroma, що працює від генератора, який мешканці також використовували для заряджання своїх мобільних телефонів.

План перенесення виробництва до Росії дозволить Москві значно збільшити свої запаси

Згідно з новими розвідувальними даними, отриманими американськими та іншими західними службами безпеки, після кількох тижнів нападів на українські міста за допомогою безпілотників іранського виробництва Москва непомітно досягла угоди з Тегераном про початок виробництва сотень безпілотних бойових літаків на території Росії.

Російські та іранські офіційні особи завершили угоду під час зустрічі в Ірані на початку листопада, і дві країни швидко просуваються до передачі проектів і ключових компонентів, які можуть дозволити розпочати виробництво протягом кількох місяців, заявили в інтерв'ю три чиновники, знайомі з цим питанням.

За словами офіційних осіб, угода, якщо вона буде повністю реалізована, буде подальше поглиблення російсько-іранського союзу, який вже надав важливу підтримку нерішучій військовій кампанії Москви в Україні. 

Набувши власної збірної лінії, Росія могла б значно збільшити свої запаси щодо недорогих, але дуже руйнівних систем озброєнь, які в останні тижні змінили характер війни в Україні.

За словами представників розвідки, з серпня Росія розгорнула проти України понад 400 бойових безпілотників іранського виробництва, причому багато хто з цих літаків використовувався для ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, таких як електростанції. 

Вимушена покинути українську територію, захоплена її військами на початку війни, Москва перейшла до стратегії безжальних повітряних атак на українські міста, використовуючи комбінацію крилатих ракет і безпілотників, що самопідриваються, начинених вибухівкою, щоб відключити електрику та водопровід для мільйонів людей.

Для Москви ця угода могла б задовольнити гостру потребу у високоточних боєприпасах.

Автор Сергій Чернявський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач75

    Мразота наркоманська

keyboard_arrow_up