Біля “шостого магазину” - неправильні дорожні знаки

Біля “шостого магазину” - неправильні дорожні знаки
Тільки в районі “шостого магазину” допущено три помилки в розміщенні дорожніх знаків. У двох місцях не вистачає дорожніх знаків, а на вулиці Збаразькій нанесена неправильна розмітка.

На помилки, допущені у розміщенні дорожніх знаків на перехресті в районі “шостого магазину” звернув увагу викладач Галицького коледжу ім. В. Чорновола Володимир Миськів.
- У коледжі на заняттях вже навіть учні звертають увагу на помилки у розміщенні дорожніх знаків, - розповідає Володимир Миськів. - Кажуть, що у правилах написано ось так, а на дорогах насправді все зовсім по-іншому.  
Як зазначив викладач, ряд грубих помилок допустили влітку, коли встановлювали тимчасові дорожні знаки для об'їзду вулиці Збаразької. Тепер, коли ремонт завершений, є інші недоречності. Перше, на що звертає увагу викладач, це розмітка на вулиці Збаразькій.
- Жоден із попередніх мерів Тернополя так і не зміг взятися за ремонт дороги на вулиці Збаразькій, - говорить Володимир Миськів. - Сергій Надал, щоб там не говорили і як би до нього не ставились, таки зробив це. Але дуже прикро, що цю хорошу справу ось так “запечатали”: розмітка на цій вулиці неправильна.

Згідно з правилами дорожнього руху, подвійну суцільну лінію наносять у разі, коли дорога має не менше ніж чотири смуги, наголошує Володимир Миськів. А на вулиці Збаразькій – три смуги. Тому там мала б бути тільки одна суцільна лінія шириною 10 см. Таку лінію можна перетинати тільки для того, щоб об'їхати перешкоду чи, скажімо, обігнати транспорт, який рухається із швидкістю менше 30 км/год.
Подвійну суцільну лінію не можна перетинати за будь-яких обставин. Тобто якщо на дорозі від “шостого магазину” у напрямку масиву “Сонячного” через поломку зупинився, наприклад, тролейбус, об'їхати його не можна. Якщо у цьому ж напрямку їде трактор зі швидкістю 20 км/год, обігнати теж його не вдасться, навіть якщо зустрічна смуга вільна.
Насправді, якщо на цій смузі зупиниться якийсь транспортний засіб, ніхто чекати не буде. Водії об'їжджатимуть подвійну суцільну смугу, однак усіх їх можна вважати порушниками правил дорожнього руху.



Другий недолік, на який звертає увагу Володимир Миськів, – це відсутність знаку "головна дорога" при в'їзді під міст з боку кільця.
- Водій проїжджає під мостом, і далі йде дорога на вул. С. Крушельницької та на поворот на вул. Б. Хмельницького, - каже Володимир Миськів. - Яка із цих доріг є головною, невідомо, тому що немає знака.
Тернополяни, які їздять постійно, знають, що головна дорога іде вул. Б. Хмельницького і далі Збаразькою. Адже є відповідні знаки, якщо їхати з центру. Однак якщо їхати з кільця чи з Бродівської, інформації про те, яка дорога є головною, немає. Це створює великі незручності іногороднім водіям.
Як зазначає викладач, біля в'їзду під міст потрібно встановити два знаки - “головна дорога” і “напрямок головної дороги”.

Відео дня

Третя помилка у районі “шостого магазину” – це відсутність горизонтального світлофора біля таблички “стоп”.
- Якщо їхати з Центру, на виїзді з моста встановлений світлофор, - розповідає викладач. - Зелений сигнал світлофора дозволяє проїхати усе перехрестя. Якщо світлофор, що на початку Збаразької, вже подає червоний сигнал, водій все одно має право завершити проїзд перехрестя. Але у той же час водіям, які виїжджають з вулиці Галицької, світить зелений сигнал.
Щоб усунути цю неузгодженість, повішали табличку “стоп” - знак 5.62. Але цей знак сам по собі нічого не означає. Згідно з правилами дорожнього руху, знак 5.62 («місце зупинки»), вказує на місце зупинки транспортних засобів під час дії заборонного сигналу світлофора.

- Тобто щоб зняти всі недоречності, потрібно біля цього знака встановити трисекційний світлофор, - каже Володимир Миськів. - Саме так воно і було ще років сім тому. Але потім цей світлофор чомусь зняли.
Начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик пояснив, що всі знаки, які встановлені в районі “шостого магазину”, тимчасові.
- Тільки сьогодні (15 жовтня – прим. ред.) починаємо встановлювати знаки, згідно з новою організацією системи дорожнього руху, - повідомив Олег Вітик. - Сподіваємось, що до кінця тижня всі роботи завершимо.
Чиновник також відповів і на питання щодо розмітки на вулиці Збаразькій.

- Над питанням організації дорожнього руху працює проектний інститут, - сказав Олег Вітик. - Усю проектну документацію з організації дорожнього руху проектний інститут подає на затвердження у ДАІ. Якщо виникають спірні моменти чи зауваження, то це питання можна винести на обговорення і залагодити.
 

Коментарі (6)
  • 20 хвилин

    1. Дякую автору за актуальну тему.

    2. Ті, хто проектує, узгоджує, погоджує, встановлює, малює нас за тупаків мають?

    Є ПДР і там все чітко розписано! Читайте!

    3. Новою розміткою біля 6-го кардинально змінена організація руху на даному перехресті - в гіршу сторону.

    4. Таких ляпів в Тернополі багато ("професіоналізм" влади). Про ДАІ мовчу - в них своє життя.
  • Леон

    На розмітці дві полоси при русі із центру на кільці, а зверху знак із трьома полосами...
  • Anonymous

    Мій знайомий, щоденно катаючись тією ділянкою, згадує добрим словом оці "тимчасові" та нетимчасові знаки, які не підпорядковуються жодній логіці та ПДР. Як хлопець активний, він звертався з відповідним запитом у всі інстанції, які мали б цим питанням перейнятися. Ага. Вже. Перейнялися.
  • 111

    п.Миськів вчіть мат.часть і на рахунок таблички"стоп" читайте п.16.8 ПДР
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up