Як розпізнати і не купити авто-двійника

Як розпізнати і не купити авто-двійника

Схема проста: Під викрадений або нерозмитнений автомобіль підбирають схожий за кольором, або типом кузова. Після цього номер кузова перебивають. І друкують підроблений техпаспорт. Таким чином з’являються дві ідентичні автівки.

Купівля автомобіля з перебитим номером кузова, підробленим свідоцтвом про реєстрацію та тих, що перебувають у розшуку. Такі випадки – непоодинокі, кажуть у сервісному центрі МВС в Тернопільській області.

В результаті новий власник авто втрачає чималі суми. Окрім того, може втратити авто, бо в таких випадках викликають опер групу і далі слідчі займаються цією справою та порушують кримінальне провадження. А суд може прийняти й рішення, щоб авто власникові повернули, проте без права експлуатації.   

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Lada в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

  • Від початку поточного року працівники сервісного центру МВС в області виявили кілька автомобілів з перебитими номерами агрегатів, ще є такі – що перебували у розшуку, один з яких викрали на території України, - розповів провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - Зареєстрували й один випадок з підробленим свідоцтвом про реєстрацію.  

Також існує шахрайська схема продажу авто методом створення автомобіля-двійника. Це відбувається досить легко, кажуть у сервісному центрі.

Відео дня
  • Під викрадений або нерозмитнений автомобіль підбирають схожий за кольором, або типом кузова, - пояснили у сервісному центрі. - Після цього номер кузова перебивають. І друкують підроблений техпаспорт. Таким чином з’являються дві ідентичні автівки.

Не слухати поради сторонніх осіб, які радитимуть не проводити експертизу автомобіля чи його переоформлення, під час купівлі авто, рекомендують працівники регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області.  

  • Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників центрів, ви можете себе убезпечити від покупки  авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів, - Василь Барановський. - Та після подачі заяви перевірити, чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією що ви не придбаєте автомобіль двійник.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах  працюють фахівці  Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортного засобу і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

 

 

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Стара продажна кабінетна мусорня сама плодять такі авто
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up