Ціни на опалення для тернополян за новими тарифами

Ціни на опалення для тернополян за новими тарифами
Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг повідомила про підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання в усіх регіонах України.

Раніше населення платило за опалення впродовж усього календарного року – навіть у теплу пору, коли послуги з опалення не надавали. Тепер, згідно з рішенням НКРЕКП, плата за опалення буде здійснюватися лише протягом шести місяців, тобто за фактом надання відповідних послуг.

У середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв. м становить 10-11 грн. 

Тобто для середньої двокімнатної "хрущовки" тариф становитиме 500 гривень на місяць. Ми розуміємо, що це в рази більше, ніж у попередній опалювальний сезон, але це рівень, який необхідний для компенсації витрат для підприємств теплокомуненерго за відсутності державних дотацій", – зазначив голова НКРЕКП Володимир Демчишин у заяві, оприлюдненій на сайті відомства.

Відео дня

Нові тарифи набудуть чинності після реєстрації Міністерством юстиції, ймовірно, з листопада. 

Фото: The Kiev Times

Коментар:
Володимир ОНИШКІВ, заступник директора з економіки КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». 

Тернополяни не платитимуть більше за тепло. Ситуація така – раніше Президент України Петро Порошенко підписав укази про ліквідацію Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Натомість була створена Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - НКРЕКП. Натомість двох комісій стала одна.  І фактично вона перезатвердила ті тарифи на опалення та гарячу воду, які були затверджені Національною комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. Можливо, у тих містах, де подорожчала холодна вода нещодавно, і змінились тарифи на гарячу воду, опалення. Для тернополян вони залишаються такими ж, про затвердження яких ми повідомляли у червні. Тобто, централізоване опалення – 8,12 грн за кв м, гаряча вода – 21,86 грн куб м за умови, якщо рушникосушка підключена до системи гарячого водопостачання, і 20,34 грн – якщо рушникосушка підключена до системи централізованого опалення.

Для тернополян опалення та гаряча вода не дорожчатиме (ОНОВЛЕНО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Духовний Ростислав

    Напишіть будьласка  скільки коштує опалення? В мене є одно кімната. Дайте відповідь?
  • София Мысаковская-Мыхайлив

    Та вони, хоч би підключали так швидко оплення, як ціни підіймають, газ дешевший був 480 став 385 а ціни на опалення вищі і навіть тим у кого батареї не гріють. Ось вже 4 дні  прошу прийти підключити а ніхто і вусом не веде.Вул Чалдаєва 7.
  • serg

    Коли зарплату зрівняєте до середньої по Україні? А то як тарифи - то швидко зрівнюють, а як зарплати зрівняти - то нема
  • Хімочка Сергій

    A jakso v pomeskanni nixto nezuve?To jakui rozraxynok?

    Андрій Укр reply Хімочка Сергій

    Як ніхто не живе,теплО там живе. Можеш відмовитись від послуг з опалення,тоді не буде оплати.Або лічильники тепла став,і скручуй батареї.Напевно так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up