Через низьку зарплату тернополяни просять, щоб їх не брали на роботу

Через низьку зарплату тернополяни просять, щоб їх не брали на роботу
У 2015 році лише 5% вакансій були із заробітною платою вищою від середньої по Тернопільській області.

Про це повідомили на засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення в четвер, 10 березня. 

У 2015 році послугами служби зайнятості скористались 62,5 тисячі осіб, з них 38,7 тисяч мали статус безробітного. За сприяння базових центів зайнятості працевлаштували 24,4 тисячі людей.

В минулому році послугами служби зайнятості скористались 17,5 тисяч осіб віком до 35 років, з них працевлаштували менше 4 тисяч. В тому числі з 2176 випускників вузів працевлаштовані лише 410 осіб, з 707 випускників ПТНЗ - 90, з 19 випускників ЗОШ - 8, з 18 неповнолітніх - 7.

- Велика частина тернополян відмовлялись від вакансій, які ми їм пропонували, - зазначила заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості  Олександра Островська. - Були й такі, які просили роботодавців не брати їх на роботу, щоб не втратити виплати по безробіттю. За нашими припущеннями, це пов’язано з низькою заробітною платою. У минулому році лише 5% вакансій були із заробітною платою вищою від середньої по області. 

Відео дня

Наразі спостерігається тенденція, що люди в пошуку роботи спочатку дивляться  на розмір заробітної плати, а вже потім на спеціальність та умови праці. Молодь особливо не хоче довго чекати, враховуючи, що ціни значно зросли. 

- Ми вмовляємо тернополян піти, спробувати, поспілкуватися з роботодавцем, набратися досвіду - часто приходять випускники, і без досвіду роботи хочуть ледь не керівну посаду, - продовжує пані Олександра. - Потрібно враховувати і той момент, якщо роботодавець пропонує зарплату наприклад 1500 грн, то часто в цю суму не входять премії, додаткові нарахування, можливий ріст заробітної плати. 

До того ж небажання шукати роботу пов’язане з отриманням соціальних виплат, субсидій, надходжень із-за кордону тощо. Наразі традиційно є потреба в працівниках робітничих професій: кухарі, швачки, слюсарі, водії тощо.

На засіданні обговорювалися дані щодо офіційно працевлаштованих, проте чималу частку займає тіньова зайнятість.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • David Starr

    Люди не дурні, який зміст працювати тут на 2-3 тисячі, коли у тій же Польщі без спеціальності можна мати мінімум 1300 злотих, себто 9 тис гривень? А спеціаліст матиме від 2500(17000). Притому, що ті ж продукти значно дешевші.
  • Анонім

    А яке вам діло ,що надходить допомога з за кордону ,виходить тоді що заробітня плата повинна бути в 1500 гривнів , бо рідні висилають щоб з голоду не подохнути . ,при такій  ситуації що склалась -зарплата повинна бути за 8годинний робочий день як мінімум 2600,це мінімум .,тому безплатно ніхто не хоче працювати і правильно робить...
  • Анонім

    да їм говорити добре, дивлячись на нас із своїх високих кабінетів, а от спробувати вижити, де в сім"ї дві дитини на 1500 грн., нехай би спробувала одна з другою ...
  • Огурец Юрец

    самі працюйте на 1500грн.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up