Для городу – нітроамофоска, для розсади – органіка

Для городу – нітроамофоска, для розсади – органіка
Вносити добриво для рослин на вулиці треба у вологий грунт або напередодні дощу, який розчинить ці крупинки.
Для кожної рослини у саду і на городі теж є свої стимулятори росту, кажуть у спеціалізованих магазинах із продажу засобів догляду за рослинами в саду і на городі.

-  Порошкові засоби є і для дерев-кущів, і для розсади, - зазначає продавець-консультант магазину «Урожай» пані Надія. – Рослини треба підживлювати два-чотири рази на місяць. Мірну ложечку слід розчиняти у відрі води. Доза добрива невелика, і воно призначене для частого використання. Нещодавно було в нас хороше мінеральне  добриво «Екоплан». Велика розфасовка - по 5 кг. Ціна - 40 грн.  Його потрібно розсипати по грунту або насипати в ямки при посадці рослин у грунт. Це універсальне добриво, його можна використовувати на всі грядки.

Зараз популярні добрива, що призначені для конкретних рослин, кажуть продавці.

- Є засоби конкретно для газонів чи дерев і кущів, для полуниці, винограду, хвойних рослин, помідорів і перців, фіалок, петуній чи сульфіній, - каже пані Надія.

Відео дня

Для розсади радять використовувати органічне добриво «Вермісол». Ковпачок рідкого засобу розчиняють у літрі води і підливають рослини. Його можна використовувати раз на два тижні.

Популярним добривом для рослин на вулиці є нітроамофоска, зазначає співрозмовниця. Вносити її треба у вологий грунт або напередодні дощу, який розчинить ці крупинки добрива.

У середньому рідкі стимулятори для домашніх рослин коштують 10-50 грн, залежно від об’єму. Ціна розсипних добрив у середньому - від 7 до 21 грн, залежно від ваги упаковки. Нітроамофоска коштує 21 грн/кг.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • віра шпильова

    Екоплант - це звичайний попіл.  Тільки гранульований. Можна обійтися без купівлі, якщо дома є попіл з грубки. Нейтралізовуємо його лимонною кислотою - і  маємо якісне добриво.

keyboard_arrow_up