Недобудовану бібліотеку хочуть віддати області

Недобудовану бібліотеку хочуть віддати області
Тернопіль, обласна бібліотека, фото diboz на wikimapia.org
Передати обласну бібліотеку у власність громади Тернопільської області вважає за доцільне голова обладміністрації Степан Барна. Водночас в обладміністрації спростовують чутки, що хочуть передати довгобуд на баланс міста.

Автор проекту бібліотеки Олег Головчак вважає, що коли б довгобуд справді хотіли завершити, це можна зробити і в сучасних умовах.

– На рівні чуток дійсно є така інформація, що нібито міськрада вистапує за передачу. Але на сьогоднішній день ці чутки не підкріплені жодними документами, – каже керівник прес-служби обладміністрації Олег Удич. — Ні ообладміністрація, ні управління капітального будівництва не є їх ініціатором.

Відео дня

Як каже голова обладміністрації Степан Барна, на добудову обласної бібліотеки потрібно приблизно 50 мільйонів. За словами Олега Головчака, ще три роки тому ця сума становила 33 мільйони.

– Моя позиція була і є такою, що я ставлю питання про передачу приміщення у власність області, – каже Степан Барна. – Якщо бібліотека обласна, то вона має бути у вланості області. Єдиний варіант завершити цей проект – це перенести зрештою бібліотеку зі старого місця у нове. Також розглядаємо варіант переведення туди школи мистецтв.

Завершити довгобуд, за словами пана Барни, можна, якщо залучити інвестора.

– Це можна зробити на умовах, що інвестор добудує нове приміщення, а йому віддадуть старі, – пояснює Степан Барна.

Не проти розташувати у довгобуді інші, крім бібліотеки, культурні установи й автор її проекту архітектор Олег Головчак. Він – голова обласної спілки архітекторів.

– Якщо будівлю передадуть у міську комунальну власність, про бібліотеку можна забути, адже її можуть перепрофілювати і міськраді це буде нескладно, – каже пан Головчак. – Я не знаю і про мету передачі приміщення в обласну комунальну власність. Давайте будемо чесними, бібліотека може і не бути на стільки тисяч томів, як заплановано. Для неї можна виділити два-три поверхи. Також тут можна розмістити обласний Художній музей. Адже він – у надто малому приміщенні.

Узагалі в довгобуді, після його завершення, можна створити культурний центр, пропонує Олег Головчак.

– Але не дай Боже, щоб якийсь торговельний центр, — наголошує він. – Я вважаю, що якщо хотіти, добудувати бібліотеку можна й зараз. Але за всі роки не було справжніх потуг влади для цього.

Нагадаємо, що обласну бібліотеку у Терноолі розпочали будувати ще у 1986 році, і доі не завершили.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Пане Миколо Унгурян, та всі і так знають, як ви боретесь за "екологію" і на кого!)) Краще скажіть шоб ваш любий Рома Заставний менше дурниць говорив - бо то він навішав Барні за бібліотеку, а ше Заставний запропонував зробити там на однім поверсі міську раду. а старовинний будинок міськради на Листопадовій -ПРОДАТИ!!! Ось відео: https://youtu.be/QzGhPjRW-eA?t=2m6s

  • Микола Унгурян

    землю навколо роздерибанило місто (мер та його "команда"), а тепер віддати області - беріть собі і махайтесь з тим довгобудом? На то Тобі Боже що мені не гоже
  • Анонім

    Пропоную демонтувати бібліотеку як символ страшної комуністичної епохи! на її місці спорудити пам'ятник  великій українській дулі - як символ надій і сподівань українського народу! Слава!
  • 111

    Що новий "барна" , то нові ідеї ! Задовбали!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up