"Ощадбанк" та "Укрпошта" збільшують комісію при оплаті комунальних послуг. Тернополяни обурені

"Ощадбанк" та "Укрпошта" збільшують комісію при оплаті комунальних послуг. Тернополяни обурені

Тепер за кожен комунальний рахунок в "Укрпошті" додатково доведеться платити від 3 грн, а в "Ощадбанку" щонайменше 4 грн за кожну комунальну послугу.

- У зв’язку з економічною невигідністю піднімуть відсотки за прийняття комунальних платежів, - каже представник "Укрпошти". - За нашими підрахунками ми отримали збитковість, тому піднімати плату просто необхідно. Для ОСББ  в нас свій індивідуальний тариф, який буде коливатись від 3 гривень.

"Ощадбанк" пропонує мінімум 4 гривні, якщо це буде договірний тариф. Ці 4 грн повинні сплачувати ОСББ та ЖЕК за кожного мешканця. Є можливість бездоговірного тарифу, коли мешканець при сплаті за кожну послугу буде сплачувати 7 грн.

- Представник "Укрпошти" повідомив, що ці гроші підуть на папір та на заробітну плату, - пояснив один з керівників ОСББ в Тернополі. - Не повірю, що маленький папірчик може коштувати 4-7 гривень. Виходить, що за рахунки ОСББ та ЖЕКів хочуть збільшити собі зарплату. Чомусь "ПриватБанк" нічого не збільшує, а державні установи ніяк нажитись не можуть. Якщо гроші не покривають витрати, то може треба їх зменшити, а не збільшувати платню?

Відео дня

Наразі "Укрпошта" обслуговує 162 ОСББ,  підключені до єдиного платежу на договірній основі. Зокрема, до 400 грн – 1,5%, від 400 грн до 1000 грн – 1%, понад 1000 грн - 0,8%. З 1,5% "Укрпошті" належить 1,1%, а решта 0,4% - ПП «Укрспецінформ», які займаються впровадженням та підтримкою єдиної квитанції при оплаті комунальних платежів.

- Ми розуміємо, що це суттєве навантаження, враховуючи, що комунальні платежі також ростуть, - пояснює директор "Укрспецінформ" Михайло Шидлівський. – У Тернополі оплату комунальних приймають "Ощадбанк", "Приватбанк" та "Укрпошта". Нову суму доведеться платити за кожну стрічку в квитанції, якщо є договір. Наразі тривають переговори.

До речі, представники "Ощадбанку" відмовились від коментарів.

Заступник міського голови Владислав Стемковський бачить лише шлях економічного бойкоту цих державних установ, а оплачувати комунальні послуги через Інтернет без комісії.

Наразі  всі ЖЕКи та ОСББ повідомлені листом і повинні дати відповідь, чи згодні вони на підняття тарифів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Людмила Лукіян

    навколо Укрпошти давно йдуть обурення народу з приводу височенної зарплати (як для України) нового керівника. чи не йому збирають ті тисячі доларів?

    а поки буде та "совдепія" на відділеннях, то толку не буде. Нова пошта обслуговує клієнтів дорого, але швидко і якісно. а на Укрпошті- жах. причому по всій Україні.
  • Анонім

    вже давно плачу за комуналку через інтернет, без всяких комісій і черг! Це на багато зручніше!
  • Анонім

    Укртелеком вже догрався, що всі масово відключають стаціонарні телефони. І ці козли дограються!..

    Діонісій reply Анонім

    може таке саме хочуть зробити і з Укрпоштою, телеком обанкротили, а потім продали бо тіпа невигідно, так само буде і з поштою. люди перестануть користуватись і її теж продадуть
  • Kuba Castro

    напевно просто пора платити через інтернет...

    Анонім reply Kuba Castro

    давно усі уже платять) довоооольнііііі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up