Усі міфи про субсидії: штрафних санкцій за нарахування пільг не буде

Усі міфи про субсидії: штрафних санкцій за нарахування пільг не буде
У департаменті соціального захисту ОДА продовжують розвіювати міфи стосовно нарахування субсидій та їх перевірки.

 - Скільки ми вже говоримо про субсидії, а досі продовжують з’являтися міфи щодо їх нарахування, - зазначив  директор департаменту соціального захисту ОДА Вадим Боярський. - Є певні критерії, на підставі яких призначаються субсидії. Вони перевіряються працівниками соцзахисту ще з 1995 року, відколи діє програма житлових субсидій в Україні. Змінювався лише порядок, умови нарахування.
Пропозиція Міністерства фінансів щодо варифікації доходів ніяк не змінює критеріїв та нарахування чи перевірки субсидій. В Україні працюють соціальні державні інспектори, які перевіряють правильність призначення субсидій. Жодним чином не впливає на призначення наявність карткових рахунків, депозитів та доходів від них. Якщо людина чесно вказала в декларації свої доходи, її види та не здійснила одноразову покупку на суму більше 50-ти тис. грн, то їй нічого боятись. В іншому разі припиняється надання субсидій, проте ніяких штрафних санкцій не існує. Просто людина повертає з незаконно нараховану субсидію та оплачує житлово-комунальні послуги самостійно. 
 
Конкретного терміну для проведення перевірки не передбачено. Вона проводиться вибірково, адже ресурсу для перевірок впродовж року не завжди вистачає. В 2015 році перевірили 70% отримувачів субсидій, проте рано чи пізно перевірять усіх, і в разі виявлення зайвого нарахування його доведеться повернути.
 
Є ще один міф, який змушує людей відкривати вікна-двері, аби використати повністю призначену субсидію на опалення. Програма житлових субсидій надає можливість економити субсидії, вони перераховуються на наступний період. Якщо економія перевищує обов’язкову плату, то у тернополян є можливість навіть не платити за житлово-комунальні послуги, а покривати її житловою субсидією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    Просто людина повертає з незаконно нараховану субсидію та оплачує житлово-комунальні послуги самостійно.



    а от я бачив такий пункт в бланку, який кидали в поштову скриньку, там написано не просто повертає нараховану субсидію, а зі штрафом, от що людей турбує і вони про це говорять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up