Тернополяни економлять на субсидіях

Тернополяни економлять на субсидіях
На сьогоднішній день обсяг призначених субсидій зменшується - якщо в грудні 2015 року з заявами зверталися близько 1500 тернополян в день, то сьогодні - 900. Чиновники запевняють, що зекономлені субсидії не зникають, а будуть перераховуватись з травня 2016 року.

Наразі з заявами про отримання субсидій звернулось більше 200 тис. жителів Тернопільської області, найбільше - у Тернополі (30 тис).

- Ймовірно ті, хто звертається зараз - це люди які не довіряли, або раніше не чули про цю програму, - зазначив  директор департаменту соціального захисту ОДА Вадим Боярський. - Більшість тих, хто хотіли оформити субсидії вже давно це зробили. Ми прогнозуємо, що за січень на субсидії витратимо більше півмільярда гривень. Міфом є те, що потрібно використовувати всі субсидії. Зекономлена субсидія залишається на рахунку платника і використовується в наступний період.
Перерахунок субсидій призначається на 12 місяців - наступний буде відбуватися з травня 2016 року. Заявникам не потрібно звертатись за призначенням субсидій на тверде паливо та житлово-комунальні послуги, окрім тих, в кого змінилися обставини, які можуть впливати на нарахування субсидій. 

- В нас є понад 200 тисяч справ і в такому об’ємі роботи можуть траплятись помилки, - додає пан Вадим. - Прохання людей звертати увагу на свої повідомлення про нарахування. У разі виявлення невідповідності, звертатися до управлінь соцзахисту.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    До с*аки ваші субсидії ,200 кубів -це для мого кота щоб не змерз , а людині потрібно більше кубів для зігріву.,але більше обходиться  останньою копійкою і нервами і прокляттям цієї влади

    Олег reply Анонім

    Що ви маєте на увазі субсидія на 200 кубів газу? Якщо у вас приватний будинок і опалюєте його газом то норма газу на опалення 1 кв.м становить 7 кубів на місяць. Норма житла на сім'ю з однієї людини: 48,87 кв. м, на сім'ю з двох осіб - 62,52 кв. м, на сім'ю з трьох осіб - 76,17 кв. м, на сім'ю з чотирьох осіб - 89,82 кв. м. Тобто бачимо що навіть якщо ви один проживаєте в будинку то субсидія буде на 48,87 кв.м х 7 куб = 342,09 куб. газу. Ще 18 куб газу потрібно додати на одну особу на приготування їжі і гарячої води. І того разом навіть якщо живе одна людина субсидія виділяється на 360 кубів газу. Чи ви може мали на увазі ціна за перші 200 кубів газу по 3,6 грн, а за наступні по 7,188 грн.? Але ці ціни до субсидії не мають ніякого відношення. Ці ціни без субсидії.

    Анонім reply Анонім

    200 не усім дають

    Олег reply Анонім

    Певно що не всім. Якщо у вас квартира опалюється централізовано з теплокомуненерго і гаряча вода також звідти, а газ ви використовуєте тільки для приготування їжі то норма 6 кубів газу на одну людину на місяць. А решта субсидія надається на послуги теплокомуненерго. Для чого аж 200 кубів для газової плитки?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up