Як знімали „Брати”, в Тернополі розповіли актори фільму

Як знімали „Брати”, в Тернополі розповіли актори фільму
Виконавець ролі Войтка Олег Мосійчук каже, що повну версію фільму побачив вперше в Тернополі під час допрем’єрного показу, і каже, що прийде ще 24 вересня на прем’єру
Про те, чому у фільмі нема відвертої еротики, на які жертви заради ролі довелося йти молодій актрисі, чи страшно грати мерця, скільки часу мали актори під час зйомок на сон, у Тернополі розповіли виконавці одних з головних ролей фільму

Фільм „Брати. Остання Сповідь”, прем’єрний показ якого стартує по Україні і в Тернополі зокрема, вже став досить титулованим. Він уже отримав відзнаки на багатьох міжнародних кінофестивалях класу „А”. У Тернополі на допрем’єрному показі про те, як відбувалися зйомки, розповіли виконавець ролі одного з головних героїв, яку виконав головний режисер Тернопільського драмтеатру, народний артист України Олег Мосійчук, і виконавиця ролі його дружини, молода українська актриса Вероніка Шостак.

Основні події фільму, як розповідають актори, знімали на Закарпатті, на території заповідника біля Синевиру, сцени в церкві - в древньому храмі в Дрогобичі, якому більше 500 років, а окремі сцени з фільму зняті на Київщині. Переважно усі актори у фільмі – професійні. З місцевих мешканців у фільмі знялися лише два хлопчики, які виконували ролі головних героїв в дитинстві, в масовці – актори Дрогобицького драмтеатру.

- Моя роль – це роль одного з братів, на розповіді якого будується колізія фільму – конфлікт між братами, який триває 40 років, - розповідає Олег Мосійчук. – Звісно, що були проблеми вікового цензу, бо я грав роль людину значно старшу, аніж сьогодні я. Але головна складність була в тому, що був надзвичайно потужний, глибокий, образний матеріал і роману, і кіносценарію, і треба було точно відчути цю форму, і зміст, і передати тими засобами, якими це робиться в кіно – ось в цьому і була складність. Бо збрехати в кадрі – дуже легко, а знаючи і чуючи той глибинний матеріал, бути в ньому – це складно.

Відео дня

В кінці фільму його герой помирає. Як розповідає Олег Мосійчук, страху грати мертвого у нього не було.

- Звичайно, є в акторів свої традиції, наприклад, граючи ролі мерців і 40 разів перехреститися, і свічку поставити, але були випадки, коли актор навіть засинає, граючи такі ролі, він так ставиться до ролі, - розповідає актор. - Я вважаю, що ми робили добру справу, і без благословення Всевишнього такі речі не робляться, тому я до таких моментів ролі ставлюся спокійно.

Для молодої української актриси Вероніки Шостак фільм „Брати” – це її перша робота в кіно. Зараз вона закінчує навчання в театральному інституті. А коли починалися зйомки, їй було 17.

  • Деякі еротичні сцени були забрані, - розповідає Вероніка. - Їх мало бути більше, якби я була повнолітня, бо на зйомках мені було 17, вже в процесі зйомок виповнилося 18, але насправді режисер зрозуміла, що це було правильно.

В еротичних сценах знявся і Олег Мосійчук. Актор каже, аби не зіпсувати фільм, головне, не перейти межу.

- Я чоловік дуже цнотливий і думав, як же це все буде, бо написано в сценарії досить відверто – але є певна планка, - каже він. - Головне, щоб те, що ми робимо на сцені, на екрані, щоб не було пошлєнько. Ось це важливо. Бо можна зробити дуже добре кіно і двома секундами це перекреслити.

Для фільму Вероніці Шостак довелося кардинально змінити зовнішність.

  • Мене неодноразово перефарбовували, дуже сильно відбілювали, адже я руда, і дуже важко було мене  зробити абсолютно білою, - розповідає Вероніки Шостак. – Але це був задум режисера. Насамперед, так прописано в книзі. Але цей образ має свій підтекст і для режисера – адже Ївга – це таке втілення доброго зла.

Траплялися на майданчику і кумедні моменти, навіть коли знімали найважчі сцени фільму.

  • Коли знімали фінальну сцену смерті сина, пам’ятаю, тримала в руках рацію, і чекала як вироку, слів „мотор, почали”, - пригадує Вероніка. – А режисер попередила, що зняти треба в один дубль, костюм мені ніхто міняти не буде, або я роблю цю сцену з першого дублю, або ні. Я стою за будинком, а сидить знімальна група і розповідають анекдоти. Я намагаюся відокремитися від цього, адже водночас і смішно, і знаю, що зараз буде зйомка. Але, коли почула голос режисера, то був як сніг на голову – це було і смішним, і комічним. І в цьому вся специфіка кіно. Тут не так як в театрі, що є час на розігрів, і потім видаєш емоцію. Тут треба працювати на „клац”, ти включаєшся і одразу працюєш.

Графік зйомок був дуже щільним, додає Олег Мосійчук.

- О 10 вечора ми закінчували зйомки, поки приїдеш на базу – 5 годин сну і о 5-й знову підйом, на майданчик, гримуєшся, готуєшся до зйомок і далі робота – тож два тижні взимку і кілька днів літа були дуже напруженими, - розповідає актор. – Але мені приємно, що все вдалося.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up