Дивний злодій орудує на «Сонячному»

Дивний злодій орудує на «Сонячному»
Зловмисник за нетривалий час зірвав з десяток замків у підвалі і не взяв… анічогісінько. У поліції називають кілька причин того, що сталось і запевняють – розслідувати справу будуть все одно. Навіть коли мешканці не зазнали матеріальних збитків

Декілька підвалів із зірваними замками застала мешканка п’ятиповерхівки, що на Лепкого, 14 29 лютого.

Жінка пішла до підвального приміщення щось забрати. І побачила, що на деяких дверях замки «перекушені», але висять. Деякі навстіж відчинені. У деяких горить світло. Вона про це швидко повідомила сусідів, аби спустились і перевірили, чи все в них на місці.

Відео дня

Люди зібрались під дверима, хтось з мешканців подзвонив до поліції. Ті сказали, що зараз на місце прибуде група швидкого реагування та попросили нічого не зачіпати.

Мешканці, очікуючи приїзду поліцейських, роздивлялись основні металеві двері на вході до підвалу – там замок був цілим. Ще кілька років тому встановили двері-решітку із міцним металевим замком незвичної конструкції. Думали, це вбереже їх від крадіжок та відвідин циган і бомжів. Замок був неушкодженим, а металеві двері – зачиненими. Виходить, відкрили «рідним» ключем.

  • Коли приїхали поліцейські, люди оглянули свої підвали та з’ясували, що анічогісінько ні в кого не пропало, - розповіла мешканка пані Ірина. – Можливо, у когось зникла банка консервації – хто ж їх рахував. Але сусіди і колеса там тримали, і дитячі електромобілі. Все було на місці.

У поліції називають три причини, чому замки зірвали, але нічого не викрали.

  • Перша – це хтось злякав злодія, - каже начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Можливо, був намір «вскрити» кілька підвалів і забрати звідти найцінніше. Але хтось завадив.

Другою версією у поліції є та, що шукали, ймовірно, велосипеди. Їх дуже часто крадуть, а власники на зиму нерідко ховають їх до підвалів. Третьою є та, що замки позривали з хуліганських мотивів. І не виключено, що зробив це хтось, хто проживає в цьому будинку.  

  • Навіть за тими повідомленнями, де нічого не вкрали, поліція проводить перевірку, - пояснив Сергій Крета. - Бо крадіжки з підвалів – зараз чи не найпоширеніший вид. Це зазвичай легкодоступні місця, зустріти можна рідко кого. Не надто потужні замки, які легко вскрити.  

В цьому році кількість крадіжок з підвалів збільшилась приблизно у півтори рази. Ймовірно, все через збіднілість громадян, припускають у поліції. Коли люди елементарно шукають поїсти.  Днями, скажімо, в Бережанах затримали групу осіб, які «розбомбили» 5 підвалів.

  • Це кваліфікується, як крадіжка, і причетні відповідатимуть за ст. 185 Кримінального кодексу України, як за крадіжку «з проникненням», - каже Сергій Крета. – Санкція статті передбачає від 3 років ув’язнення. І таких злодіїв у більшості випадків ловлять. Професійні злодії не лізуть красти до підвалів. А чистять їх ті, які просто шукають притулку, або щось поїсти. В основному з підвалів крадуть продукти харчування. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Я собі поставив саморобну сигналізацію і все нормально . І саме основне поставив саморобний замок х...... хто відкриє , і х...  хто ломаку і болторіз запхає.  Всі ці китайські замочки з скобою 6 мм це херня .
  • Анонім

    На Петлюри 10 минулого тижня теж позривали замки у підвалі. У сусідки вкрали цибулю. Двері до підвалу закриваються на ключ, хоча замок важкий, але його відімкнули...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up