Експерт каже, що згвалтування дівчинки міліціонерами не було


Експерт каже, що згвалтування дівчинки міліціонерами не було
Висновки інституту незалежних експертиз свідчать про непричетність трьох міліціонерів з Борщівщини до згвалтування 15-річної дівчинки. Про злочин заявляла мати неповнолітньої. Однак, щонайменше один з правоохоронців вже звільнився з роботи через цькування

На стадії завершення розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за заявою матері 15-літньої дівчини  про згвалтування її дочки міліціонерами Борщівського райвідділу у червні цього року. 

Нагадаємо, наприкінці червня до міськвідідділу міліції звернулась жінка, яка повідомила, що троє міліціонерів згвалтували її 15-річну доньку. Згодом мати розповідала журналістам, що їх ніби намагались залякувати чи підкупити, але переконувала, що вони не відступляться і йтимуть до кінця.   

  • Дитина розповідала у деталях, як приїхали люди в формі, завезли за село, залиши спиртним, - ділилась з журналістом одразу після інциденту мати дівчини. – Яке саме - не пам’ятає, але це було щось міцне – горілка чи коньяк. Двоє мали з нею статеві відносини. Третій лиш допомагав заливати спиртне.

Ще тоді дехто припускав, що дитина заявила про зґвалтування, аби помститись правоохоронцям. Однак, її мати це категорично заперечувала. Мовляв, донька не мала за що мстити.

Відео дня
  • На сьогодні відомі висновки незалежної  ДНК-експертизи, зробленої експертами  Одеського інституту судово-медичних експертиз, - повідомив прокурор області Юрій Гулкевич. - Вони  свідчать про непричетність трьох міліціонерів, які, за показами матері, нібито згвалтували її неповнолітню дочку, до статевих зв’язків неповнолітньої. 

Сам висновок експертизи у прокуратуру ще не надісланий, проте з повідомлення експерта  випливає, що сліди біологічного походження, які досліджувались, не належать правоохоронцям, пояснив прокурор області.

  • Ми були впевнені у своїх чоловіках і боролись за них попри всі ті дикі звинувачення і бруд, який на них вилили, – каже дружина одного з правоохоронців пані Лілія (ім’я жінки змінене з етичних міркувань – прим. авт.). - Через цей випадок життя наших родин перетворили на пекло. В мене чоловік звільнився з органів, бо його там зацькували. Ми ще не маємо офіційного підтвердження експертизи, але, повірте, ні на мить не сумнівались, що воно буде саме таким.

Коли отримають офіційні документи, родини правоохоронців, один з яких вже колишній працівник органів, з’ясовуватимуть, кому і навіщо було потрібно зводити наклеп, переконує пані Лілія. Аби наказати винних.

Почути думку матері нібито згвалтованої дівчинки ми не змогли. Кілька разів телефонували до неї, однак жінка слухавку мобільного так і не взяла. У селі розповідають, що дівчинка зараз з матір’ю у Тернополі, хоча останні кілька років проживала з бабусею і дідусем в одному з сіл Борщівщини. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Голюк Валя

    добре що нарешті всі мають можливість зробити висновки...
  • петро петренко

    І знов Бабло перемогло прокуратуру!

    Ірина Белякова reply петро петренко

    а при чім тут прокуратура в даному випадку? вам про щось говорить інформація: "незалежна  ДНК-експертиза, проведена експертами  Одеського інституту судово-медичних експертиз". Тобто, - не наших, не тернопільських, щоб могли б, скажімо, якось повпливати. Наскільки мені відомо, це додаткова експертиза. мета її проведення - якраз неупередженість, адже справа набула резонансу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up