Невідомі з собакою та ножем виламували тернополянці двері

Невідомі з собакою та ножем виламували тернополянці двері
Двоє невідомих чоловіків із собакою бійцівської породи 6 серпня з самого ранку стукали у двері тернополянки Надії Савіцької і мало не виламали двері. Чоловіки були з ножем, який залишили на підвіконні у під'їзді.

Налякана тернополянка з донькою одразу викликала міліцію, дзвонили на "102" і сусіди. Проте охоронці закону їхали довго, стверджує жінка. Причому, прибули працівники держслужби охорони, хоча її квартира не сигналізацію не поставлена. Вже через деякий час приїхав слідчий. Пані Надія не розуміє, чому міліція так довго рухалася, коли в небезпеці було її життя.

- Мій чоловік служить в АТО, а наша міліція мене вдома захистити не може, - нарікає тернополянка.

Надія Савіцька розповідає, що пережила сьогодні зранку.

Відео дня

- Я прокинулася о 5.40 від гуркоту у двері, - каже вона. – Глянула у віконце у дверях, побачила двоє чоловіків років 20-30 із собакою. Вони так грюкали, що аж двері хиталися. Кричали: "Зараз виб'ємо двері. Відкрий!"

19-річна донька пані Надії налякалася і перелізла по карнизу у квартиру сусідів. До слова, живуть вони на третьому поверсі. Потім змушена була перелізти і налякана жінка.

- В чому була, в тому і залишила свою квартиру, - каже вона. - Я чекала 20 хвилин, а міліції все не було. Подзвонила на довідку міськради "1580". Там сказали, що це не їхня компетенція і порадили звернутися в міліцію. І аж в 6.36 приїхали працівники державної служби охорони.

На момент приїзду охорони чоловіки, які стукали в двері, ще були з собакою у під'їзді, продовжує співрозмовниця. Охорона з ними спілкувалася, з'ясовувала обставини. Одного начебто забрали з собою. Що обуло з іншими, жінка не знає, адже була налякана та в стресі, тому всього не зауважила.  

- Як пояснили ці чоловіки, вони просто помилилися квартирами, - каже пані Надія. – Як виявилося, вони раніше побилися з темношкірими, які живуть на другому поверсі у сусідньому під'їзді. От тепер прийшли на розбірки, проте квартири переплутали.

Жінка додає, що згодом приїхали дільничний і слідчий. Ніж, який був залишений на підвіконні вони забрали з собою. Потерпіла написала заяву в міліцію.

-  Якби міліція приїхала швидше, такого шуму не було б, - каже тернополянка. - А так ми з донькою налякалися до смерті, побудилися всі сусіди.

Як повідомили у відділі зв'язків із громадськістю обласної міліції, правоохоронці прибули на місце оперативно.

- Повідомлення на "102" поступило о 6.14, наступне о 6.21, потім - 6.27. І вже в 6.36-6.38 правоохоронці були на місці, - пояснює начальник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Сергій Крета. – Чому працівники державної служби охорони? Бо вони - теж правоохоронці і згідно з законом про міліцію, можуть надавати допомогу у разі потреби. До того ж, разом з ними був патруль.

Правоохоронці затримали трьох чоловіків у нетверезому стані, один з них ще й мав з собою коньяк, продовжує пан Крета. У них взяли аналіз на вміст алкоголю в крові. Чоловіки мали середній стунінь сп'яніння. На дебоширів склали шість адмінпротоколів за чотирма статтями та відпустили. Зокрема, порушникам доведеться відповідати за хуліганство, розпиття спиртного та куріння у невстановлених місцях, вигул собаки у недозволених місцях. За це вони сплатять штраф.

- Чоловіки пояснили, що помилилися квартирою, вони каються, - додає Сергій Крета. – Зрозуміло, що жінка була дуже налякана і дуже чекала міліцію. А в такій ситуації час біжить повільно, тому їй здалося, що наші працівники їхали надто довго. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Future

    а ножик то по ходу холодний - ше + адмінвідповідальність (правда точніше експерт має сказати)
  • Хімочка Сергій

    Ta mentu idyt dovgo mav sxozy sutaaciy to strumyvav 4yvaka jakui buv svoy zinky 1,5 godunu syki ixalu
  • natali_678

    Позаминулого тижня в нас в квартирі і в сусідів був відчутний різкий запах газу. І що? Викликали газовиків. чекали, але ті так і не приїхали взагалі!
  • Тарас

    наступного разу звоніть на пожежну, хай краще вони швидше приїдуть і заплатите штраф чим своїм життям ризикувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up