Трагедія на Борщівщині: про те, що тато застрелив маму, повідомив односельців син, який втік з дому городами

Трагедія на Борщівщині: про те, що тато застрелив маму, повідомив односельців син, який втік з дому городами

На місці події зараз перебуває журналіст "20 хвилин". Тільки в’їхали в село, зустріли жінку, яка постійно плакала. 70-річна пані Марія каже, що все життя живе в тому селі і подібної біди не пам’ятає. Територія подвір’я, де сталася трагедія, обгороджена стрічкою. Поруч зібралися сусіди.

Борщівський стрілець, як його вже назвали люди, 45-річний мешканець Бабинців Олекса Василюк. З дружиною – 41-річною Оксаною вони були одружені близько 25 років. В подружжя троє дітей – наймолодша восьмикласниця Надя, старші Іван та Галя.
Сусіди кажуть, що чоловік постійно ревнував дружину, у них часто були крики, сварки. Про те, що тато застрелив маму, сказав односельцям син Іван, який втік з дому городами.
Переговори зі стрільцем тривали цілу ніч – з 22 на 23 серпня. Олекса втікав, ховався, сидів біля тіла жінки. Одного поліцейського підстелив увечері, другого о 5.45, третього близько 9.00. Врешті спецпідрозділ знешкодив стрільця вибуховими пакетами. 
Читайте також: На Борщівщині застрелили двох поліцейських. Загалом четверо загиблих
Як кажуть сусіди, Олекса ніде не працював, а от стрільбою захоплювався. Часто любив цілитись по скляних банках і стріляв так, що професійні снайпери сховаються. Але люди ніколи б не повірили, що Олекса може вбити власну дружину.
До речі, сусіди бачили, 22 серпня пообіді він ходив з рушницею по дворі і прицілювався. Олексу і Оксану мають забрати в морг. Сусіди вирішують -  двох поряд не поховають, хіба на різних кінцях цвинтаря. 

В Оксани залишилась 80-річна мама. Жінка вже поховала трьох дітей, - двох синів, а тепер покладе в труну ще й дочку, залишилась ще одна донька Маруся. Сусіди підозрюють, що вбивство двох синів  – це теж робота Олекси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Сергей Бут

    Складний  випадок...   І  попередити  його  було  майже  неможливо...  Він  же  внутрішньосімейний...   І  на  психобліку  він  мабуть  не  перебував...  А  в  натурі    він  "з  цепу  зірвався"...  Психіатри  ще  скажуть  своє  слово...  А  трьох   людей  немає...   Трагедія...

    Анонім reply Сергей Бут

    А як внутрішньосімейний то що, можна з родини знущатись?

    Якась хибна  позиція. Навпаки це прояв прихованої агресії. Бити жінку і дітей адекватний чоловік не буде, це "клініка". Таких треба в першу чергу карати, але поліція часто осторонь бо це сімейна справа. От і маємо те що самі посіяли.

    Дуже шкода, бо поліцейські затримують, складають протоколи, а лінтюхи-слідчі відпускають. Ну де логіка?

    Ну і згадаймо Олійника, який тепер за гратами бо стріляв по стріляв по злочинцях.

    Як ті поліціянти мають працювати в таких умовах?

    Марія Козловська reply Сергей Бут

    Чотирьох. Помер дідусь одного з вбитих хлопців, коли довідався про смерть внука.
  • Анонім

    цілу ніч вести переговори після того як він вбив жінку??? та бляха-муха бахнути по ногах чи по руках тай скрутити і всьо!!!! чого з такими неадекватами панькатися???? вже як вбив трьох тоді вбили його.....ну це вообше. Шкода і жінку і дітей сиріт...і хлопців таких молодих...(((
  • Анонім

    останні 2 абзаци то просто триндєц якийсь....

    911 reply Анонім

    а що на інших сайтах кажуть сусіди?

    Юсі reply 911

    на інших сусіди мовчать
  • Діонісій

    Борщівський стрілок бляха, люди ви взагалі вже подуріли?

    читаю вже сьому чи восьму статтю на цю тему за сьогодні з різних джерел і в кожній на свій лад співають.

    911 reply Діонісій

    що різне? що не так?

    Анонім reply 911

    та багато не так. вивчайте першоджерела

    https://tp.npu.gov.ua/uk/publish/article/181212

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up