У Петрикові стріляли і підірвали гранату. Є жертви (ОНОВЛЕНО)

У Петрикові стріляли і підірвали гранату. Є жертви (ОНОВЛЕНО)
Ранок у Петрикові, що в передмісті Тернополя, розпочався зі стрілянини і вибухів. 41-річний чоловік в тяжкому стані в реанімації. 81-річний дідусь і нападник загинули від вибуху на місці.

Сусідам повибивало вінка. Люди шоковані і досі оговтуються від пережитого.

– Сьогодні о восьмій годині до чергової частини Тернопільського відділення поліції надійшло повідомлення від жителя села Петриків, про те, що в дворі сусіднього будинку  чути постріли, - повідомив начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - На місце події негайно вирушили група швидкого реагування та слідчо-оперативна група поліції.

На місці події поліцейські з’ясували, що є потерпілі. Було знайдено чоловіка з вогнепальним пораненням. Потерпілий - 1974 року народження. Зараз він перебуває у реанімаційному відділенні лікарні. 

Відео дня

– За попередніми даними, стрілянину влаштував житель Львівської області, - каже Сергій Крета. - Чоловік приїхав до Петриків до жінки, з якою раніше мав стосунки. Довідавшись, що остання живе з іншим, вирішив помститися. Жінка встигла втекти до сусідів. Але зловмисник на цьому не зупинився. Взявши у заручники  81-річного господаря, забарикадувався у підсобному приміщенні.

Згодом у цьому приміщенні пролунав вибух. Коли туди зайшли поліцейські, то виявили тіла пенсіонера та нападника. За попередніми даними, останній підірвав гранату.

– Він приїхав ще вчора (3 березня – прим. авт.), - про це нам розповів чоловік, близький до родини, який просив не називати його ім’я в газеті. – Дідусь жінки навіть взяв його до себе ночувати у літню кухню. Що йому зайшло, не знаю. Але вранці він почав стріляти. Потім закрився з дідом у літній кухні. Невдовзі підірвався разом з дідусем.

Станом на 14.00 на місці події все ще працюють правоохоронці. Слідчі дії, опитування свідків, документування місця злочину. На подвір'ї хати, де трапилась трагедія, декілька членів сім'ї. Люди на контакт не йдуть. Їх можна зрозуміти: трагедія забрала життя ​дідуся. Ще один член родини в лікарні у важкому стані. Сусіди теж не охоче спілкуються з пресою — хтось в шоці, хтось наляканий. На місці події вдалось з'ясувати нові обставини.
- Десь тиждень тому люди вже викликали поліцію до того подвір'я, - каже одна з сусідок, яка не назвалась. - Тоді той чоловік зі зброєю теж був, люди бачили гранати тому і викликали правоохоронців. Ті приїхали, щось записали і поїхали. Чи шукали того чоловіка, а він пішов до лісу, чи ні - не знаю. Але нині він знов вернувся і зробив таку біду... На місці ми запитували правоохоронців чи дійсно був виклик минулого тижня і чи виїжджали вони. Не відповіли. Будемо це з'ясовувати згодом.

Також на місці від людей почули, що чоловік, який підірвав себе та дідуся — не учасник АТО, як писали люди в соцмережах. Він учасник подій на Майдані. Чи там обзавівся зброєю та гранатами, чи роздобув згодом — не відомо.

 

- В тій хаті живе вісім людей, з них три дитини, - кажуть місцеві. - То велике щастя, що вдома їх не було. Той зі зброєю спочатку кинув в хату гранату. Потім ще стріляв в чоловіка сестри тої жінки чи то з карабіну, чи то з обрізу... Добре, що живий лишився.

Станом на 16.00 

Факт, що нападник був у Петрикові тиждень тому і погрожував вибухівкою, підтвердили в головному управлінні нацполіції в області.

  • 23 лютого жінка подзвонила до райвідділу і повідомила про сімейний скандал та про те, що чоловік погрожує гранатою, - підтвердив начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Ніби чоловік погрожував, що як вона до нього не повернеться, всіх підірве.

Пара саме перебувала у процесі розлучення.

Щойно група швидкого реагування виїхала на виклик, до відділку знову зателефонувала Софія (ім’я жінки змінене з етичних міркувань – прим. авт.). Сказала, що все добре, бо вони помирились. Сьогодні, 4 березня, після інциденту у Петрикові, Софія давала пояснення в поліції, що ніби чоловік тоді погрожував: лише побачить «мигалки» - всіх підірве. Тому жінка зважилась на другий дзвінок до поліції та відмінила виклик.  

А її тоді ще законний чоловік ніби заспокоївся і вирушив до помешкання, яке винаймав у Тернополі на вул. Мазепи.

  • Але поліція 23 лютого все рівно поїхала на місце, - пояснив Сергій Крета. – Поліцейські опитали жінку, дізнались адресу, де чоловік винаймав житло. Але там його не виявили.

Друга група швидкого реагування із ліхтарями прочісувала ліс у Петрикові, бо ніби була інформація, що чоловік вирушив саме туди. Тоді силовики вночі нікого не знайшли. Не виявили чоловіка і в помешканні, де він винаймав житло. Знайшли власницю. Та відчинила двері, але в квартирі не було ані чоловіка, ані його речей.

  • Наступного дня жінка передзвонила до поліції, мовляв, чоловік поїхав до себе додому, на Львівщину, конфлікт вичерпався, - каже Сергій Крета.  

Як вдалось нам з’ясувати, Софія з чоловіком, якого підстрелили сьогодні, 4 березня, мають спільну дитину. Він поїхав на заробітки і через деякий час подзвонив, що вже не повернеться.

Невдовзі Софія познайомилась з Олексієм (ім’я змінене з етичних міркувань – прим. авт.), вийшла за нього заміж. І пара разом проживала в Самборі, що на Львівщині. Життя не складалось, Олексій, зі слів дружини, часто піднімав на неї руку. І жінка утекла додому – до Петрикова. Сюди ж повернувся із заробітків батько дитини. Вони почали жити разом. Нещодавно Олексій подзвонив, що хоче приїхати і підписати документи на розлучення. Софія погодилась. Зустріч закінчилась тим, що суперник опинився в лікарні. А Олексій підірвав себе та дідуся законної дружини. 

Станом на 16.30

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол, колишній співжитель спочатку кинув вибуховий предмет у вікно будинку, де на той час були діти. На щастя, тоді ніхто не постраждав. Далі взяв до рук гладкоствольну мисливську рушницю з якої поранив чоловіка колишньої. Але на цьому не зупинився. Взявши у заручники 81-річного господаря, забарикадувався у підсобному приміщенні.

На місце події прибули бійці спецпідрозділу «Сокіл» тернопільської поліції, було оголошено операцію «Грім». Поліцейські вели переговори, намагалися зробити все можливе, аби визволити заручника та змусити нападника здатися, проте не вдалося. Зловмисник підірвав гранату, завдавши смертельних поранень старенькому пенсіонерові та собі.

Ніхто з місцевих жителів та працівників поліції не постраждав.

Розпочато кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу. За частиною першою статті 115 - умисне вбивство, статтями 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та 146 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини ККУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Iaroslav Glodian

    Якщо уважно подивитися на вiдео то менти самi i кинули гранату,.    https://www.youtube.com/watch?v=9aNTSwrID4I..А журналiсти вiдео якраз в той момент обрiзали i  людям брешуть...Афганський сiндром

  • Анонім

    Найменше когось засуджувати. Чому завжди і у всьому винні жінки. А не неадекватні особи чоловічого роду!!!!!!!!!

    Anonymous reply Анонім

    бо нормальному мужику жінка з дітьми не потрібна ...

    Анонім reply Анонім

    Господи слава тобі що здох нікому життя не буде портити і що ще своїх не намножив банькатих бо гени не воші руками не роздавиш
  • Річард

    Жах!
  • Анонім

    Дивіз наших депутатів """разом нас багато нас не подолати герої не вмирают"""
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up