Впіймали злодія, який пограбував 14 об’єктів, повзаючи на пузі


Впіймали злодія, який пограбував 14 об’єктів, повзаючи на пузі
Немає замків, які не змогли б відкрити злодії. Але на такий, з ключем-метеликом, у злочинця піде значно більше часу, каже експерт-криміналіст
Минулоріч і за два місяці цього року не обікрали жодної оселі чи приміщення, де була встановлена сигналізація, кажуть у поліції. У 2014 р. злодії намагались «почистити» два нежилих приміщення, які перебували під охороною. Однак зловмисників одразу впіймали на місці події

17 квартирних крадіжок скоєно в оласті лише у січні цього року.

Це на 59% більше, ніж у січні 2015-го, повідомили в головному управлінні національної поліції в області.

Поліцейські кажуть, що не існує такого замка, які б не зміг би вскрити злодій. Найбільш поширеним методом потрапляння «домушника» до квартири – це підбір ключа чи відмички, або ж злом замка. Досвідченому грабіжнику знадобиться 1-2 хвилини, аби відімкнути двері.

Відео дня
  • Аби убезпечити себе від взлому, кладуть так звані броненакладки – це круглий засіб, який повністю закриває циліндровий механізм, залишається лише шпарина для ключа, тобто ця броненакладка убезпечує циліндровий механізм від злому, - розповів начальник управління поліції охорони в області Олег Іващенко. - Ще один зі способів – вибирати циліндровий механізм з титановою пластиною, яка влаштована безпосередньо в циліндровий механізм. Вона убезпечує його від самого розділення.

Вибираючи циліндровий механізм, варто пам’ятати, що мим більше у ньому отворів- тим вище захисні властивості.

Часто злодії проникають до оселі через вікно, адже багато хто залишає їх відчиненими чи привідкритими, кажуть у поліції.

  • Щоб захиститися від «гостей», варто встановити захисні ролети або металеві решітки, - радить завідувач сектору Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Володимир Богайчук. – Бо металопластикове вікно відкрити значно легшее, ніж дерев’яне. Його можна відімкнути за допомогою викрутки буквально за декілька секунд, а дешеві металопластикові вікна відмикаються навіть за допомогою ножа.

Злодії стають дедалі досвідченішими та винахідливішими, тому від несанкціонованого проникнення оселю на 100% не захищають ні надійні замки, ні надсучасні броньовані двері чи ґрати на вікнах, констатуютьу  поліції. Натомість, як показує досвід, вже один тільки факт наявності в будинку охоронної сигналізації змушує багатьох квартирних злодіїв відмовитись від скоєння злочину.

  • Невдовзі передадуть до суду справу зловмисника, який «обчистив» 14 об’єктів, - повідомив начальник сектору комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – Він дрібної тілобудови і невеличкого зросту. Виламував частинку панелі, проникав у приміщення по-пластунськи, і діставав гроші з каси чи продукти – все, що міг дістати, витягнувши руку.

Вдалось поліції упіймати і групу переселенців, які чистили помешкання, не гребуючи нічим. На Тернопільщину вони переїхали разом зі співмешканками. Зняли квартиру. Аби її обставити та обжитись на новому місці, тягнули все – від коштовностей, грошей і побутової техніки – до постільної білизни, рушників і навіть натільного одягу.

 

До речі

Охорону об’єктів та квартир на території Тернопільської області здійснюють 13 нарядів груп реагування Поліції охорони (колишня Державна служба охорони – прим. авт.). За допомогою Головного пункту централізованого спостереження охороняється більше 2500 об’єктів усіх форм власності та близько 2800 квартир, приватних будинків та інших приміщень з особистим майном громадян.

З 15 до 29 лютого триває соціальна акція «Квартира під охорону». Підрозділи Поліції охорони проводитимуть встановлення засобів охоронної сигналізації у квартирах громадян з підключенням на пульт централізованої охорони за акційними тарифами.

Громадяни сплачуватимуть вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи виконаються лише за половину їх вартості. Для учасників АТО знижка на монтажні роботи до 75%.

Для отримання консультації про послуги Поліції охорони, можна телефонувати за номером телефону: 0 800 502 220, 0 800 211 000 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних телефонів), а також за номерами: 0 970 502 220, 0 730 502 220, 0 990 502 220 (за тарифами мобільних операторів).

Також можна звертатися до Управління поліції охорони в області: 52-55-94; 067-350-55-68; 067-208-50-68.

Довідка

У 2015 році по Тернопільській області зареєстровано 274 квартирні крадіжки, з яких 117 розкрито (або 43%). За 2014 рік зареєстровано 189 квартирних крадіжок, розкрито – 102 (або 54%). За 2015 рік не скоєно жодної крадіжки з оселі, яка перебуває під охороною УПО.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Яцків

    Хочу розповісти людям що є не менш хороші штуки для захисту своїх осель. Проблема тільки в тому що використання їх заборонено, а заборонено їх використовувати тому, що це вважається спец засобом. Саме дивне чому. Адже таку функцію як ось такі прибори має любий телефон БУ. При чому його вартість буде дешевша. Ніж даний трекер. Свого часу закон стосовно спец засобів поправляв Янукович. Щоб журналісти програм типу "Гроші" не могли вести свої розслідування. Та як бачимо нічого не змінилося досі. Бандити та ті кому треба такі засоби для не законих цілей їх і так можуть купити. А ми змушені користуватися над дорогими послугами ДСО. Та їм подібним. Подивіться сюди які є спец засоби. http://ru.aliexpress.com/wholesale?catId=202003040&initiative_id=AS_20160218053914&SearchText=gps+tracker+mini  Якими ми самі змоглиб забезпечити собі охорону. Та не можна. Хіба це нормально... Ті кому треба і так вільно це мають. А нам нельзя тільки тому що б ми бодай боже не дізналися чогось? ЧИ що?...

  • Bohdan Sheremeta

    Привіт всім  є такий сайт http://locksmaster.ua . Ми  тут знаємо як правильно захистити  ваше житло від несанкціонованого проникнення .

    Доречі  , існують такі циліндрові механізми,  як Abloy Protec2  чи Mul-t-Lock MT5+   про них ще немає жодного підтвердження  відмикання відмичками . Взагалі у нас є Багато цікавих речей .

    найближчі дотерноаоля магазини це у м. Львів на вул. Митрополита Андрея  14 та Івано-Франківськ на вул. Коновальця 16.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up