У Тернополі на хабарі 20000 грн затримали податківця та юриста

У Тернополі на хабарі 20000 грн затримали податківця та юриста
Податківця-хабарника зі своїм спільником юристом затримали в п'ятницю, 1 квітня. Корупціонери вимагали 20000 грн в представників підприємства.

Прокурор впевнений, що це не перший їхній спільний злочин, тому ведеться слідство.

Військова прокуратура спільно з працівниками СБУ затримали на вимаганні та отриманні хабара начальника відділу погашення боргу головного управління ДФС в Тернопільській області за посередництвом одного з місцевих юристів. В свою чергу, юрист-хабарник працює на фірмі, яка надає юридичну допомогу з ліквідації підприємств. Сума, яку вимагали спільники у одного з тернопільських підприємств  становить 20 тисяч грн.

- Минулої п’ятниці, 1 квітня, задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди працівником державної фіскальної служби (далі ДФС) від одного з тернопільських підприємств, - розповідає на брифінгу військовий прокурор Тернопільського гарнізону, підполковник юстиції Олександр Федчишин. - В цей же день затримали працівника ДФС та його спільника.

Відео дня

    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Згідно слів військового прокурора, працівник ДФС вимагав хабар за вирішення питань щодо прискорення процедури банкрутства одного з тернопільських підприємств. Основна діяльність підприємства - постачання газу для автозаправок нашої області. Дане підприємство має морг перед державою близько 700 тисяч грн.

-  Процедура визнання підприємства банкротом  може тривати і до десяти років, відповідно весь цей час борг фірми перед державою зростає, - додає військовий прокурор. - Тому, щоб не перешкоджати такій процедурі, працівник ДФС вимагав кошти.

В суботу, другого квітня 2016 року, обом фігурантам кримінального провадження, військова прокуратура пред'явила підозру про вчинення злочину передбаченого частиною третьою, статтею 368 Кримінального кодексу України. Також, вчора, третього квітня цього року, слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду обрав, стосовно обох фігурантів даної справи, міру запобіжного заходу - тримання під вартою з можливістю внесення застави. Відповідно, застава для організатора злочину, тобто для працівника ДФС становить 89 000 грн, в свою чергу для юриста, який є посередником в переданні хабара - 68 000 грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згідно слів підполковника юстиції Олександра Федчишина, військова прокуратура підготувала клопотання про відсторонення осіб від займаних посад.

- В разі якщо їхня вина буде доведена, злочинці отримають від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади, - розповідає прокурор Федчишин.

На думку, військового прокурора, цей злочин не є одноразове явище, а має системний характер. Тобто це є неодноразовий механізм, який затримані особи не раз могли б провертати. Тому зараз слідство встановлює причетність затриманих осіб до злочинів такого роду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    затримали, винесли підозру,написали в змі, получили бабки, відпустили, поновили на роботі- ось така у нас процедура. одна сволота
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up