На Алеї зірок – зірка Любомири Бойцун і волонтерська зірка

На Алеї зірок – зірка Любомири Бойцун і волонтерська зірка
На день міста 28 серпня урочисто відкрили ще дві зірки на Алеї зірок на вулиці Гетьмана Сагайдачного – це зірка Любомири Бойцун та волонтерська зірка. Тепер бронзових зірок у вигляді квітки терену 12.

З цієї нагоди в центрі міста зібралися родичі і близькі друзі відомої тернополянки -  країзнавця, архівіста та історика Любомири Бойцун, волонтери, представники міської ради, мер міста, чимало тернополян.

  • В Тернополі вперше в Україні ми відкриваємо волонтерську зірку, - зазначив начальник міського управління культури Олександр Смик. - Якщо раніше ми відкривали зірку конкретним людям, які прославили Тернопіль, то сьогодні наша мистецька Алея поповнюється двома зірками: краєзнавцю Любомирі Бойцун і волонтерам. Сьогодні тут присутня родина пані Любомири і найближчі люди, які знали її, спілкувалися з нею, а також запрошені волонтерські організації. Зірки розробив наш скульптор Дмитро Пилип’як. Всі зірки з бронзи, виготовляються у Львові. Це добра традиція і дуже почесно для кожного тернополянина, і я радий, що люди до цього дуже серйозно ставляться. Тут випадкових зірок немає.

Відкривали зірку Любомири Бойцун її родичі і близькі. А сертифікат про встановлення зірки мер Тернополя Сергій Надал вручив внучкам пані Любомири Ярині та Ірині Максим’як.

  • Ми з Любомирою росли з дитинства, - розповіла двоюрідна сестра Любомири Бойцун Неоніла Бензар. – Весь час ми були разом, разом в школі вчилися, дружили. Я старша від неї на 5 років. Вона і за дружку в мене на весіллі була, і була в мене на 70 років. Думали, що відсвяткуємо і в неї 70-річчя, та не судилося... Її не дуже шанували при житті, то дякую, що цінуєте по смерті.

До слова, започаткували Алею зірок на День міста 28 серпня 2011 року. Тут відзначені Ігор Герета, Анатолій Горчинський, Борис Демків, Іван Марчук, Степан Галябарда, Михайло Форгель, Василь Бурма, Леся Романчук, Олена Підгрушна та Казимир Сікорський. А відтепер і Любомира Бойцун та волонтери.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up