Унікальний смарт-клас в 5-й школі уже готовий для роботи

Унікальний смарт-клас в 5-й школі уже готовий для роботи
Представник компанії-підрядника Володимир Крижанівський пояснює вчителям, що вони можуть блокувати і розблоковувати усі планшети в класі
Обладнання для інтерактивного навчання вартістю біля мільйона гривень вже встановили в одному з кабінетів 5-ї школи. Сьогодні з роботою унікального класу познайомили вчителів цієї школи. Кажуть, що уроки тут можуть проводити хоч завтра, якщо вчителі готові до такої роботи. А у повноцінному режимі клас запрацює із 1 вересня.

Нагадаємо, в кінці минулого року школярі 5-ї школи і гімназисти з Бучача стали одними з шістьох переможців всеукраїнського конкурсу в рамках проекту „Samsung назустріч знанням” і виграли смарт-класи. Сьогодні він вже готовий до роботи.

- Торік в рамках проекту „Samsung назустріч знанням” було 6 переможців – 5 за результатами інтернет-голосування, і одного переможця обрав президент компанії, - розповіла представник компанії Samsung в Україні фахівець з маркетингу Юлія Молдован. -  Це абсолютно однакові 6 класів по Україні. Завтра встановлюємо останній клас в Бучачі, адже вже в Сумах, Вінниці, в Мелітополі і Кременчузі і Тернополі ми їх уже встановили.

Відео дня

Щодо роботи класу, то як каже Юлія Молдован, уроки тут можна проводити хоч сьогодні, наприклад в Мелітополі почали проводити уроки в смарт-класі того ж дня, коли його встановили, це вибір вчителів.

- Звичайно потрібно, щоб у вчителів було бажання це вивчити і інтегрувати в навчання, - каже Юлія Молдован. - Це і проста, і водночас складна система. Якщо людина щодня працює з планшетом чи комп’ютером, то їй буде легше запам’ятати все і інтегруватися в роботу, але насамперед, потрібне бажання вчителів освоїти нове, подивитися, які тут є програми, що можна робити за допомогою цього обладнання.

Інтерактивний мультимедійний клас складається з 30 планшетів, 30 безпровідних клавіатур, мультимедійної сенсорної панелі, вчительського комп'ютера і багатофункціонального пристрою, що виконує функції принтера, сканера і ксерокса. Завдяки мультимедійному обладнанню можна проводити тестування, контрольні, лабораторні роботи, презентації. Загалом система має дуже багато можливостей. Її презентація займає більше сотні сторінок. Ось лише деякі моменти: наприклад, вчитель керує, якими програмами може користуватися учень на уроці, тож може обмежувати доступ до Інтернету, музики чи ігор під час уроку, є інтерактивний зв'язок учня з вчителем і навпаки, але учні між собою не можуть спілкуватися, вчитель може бачити роботу кожного учня зокрема, і клас може бачити завдання вчителя на загал, вчитель може блокувати і розблоковувати роботу планшетів, давати персональні завдання окремим учням, коли учні виконують завдання тестів, видно, скільки їх вже виконали завдання і наскільки успішно і ще багато іншого.

Нагадаємо, смарт-клас школа отримала завдяки 8-В класу. Обладнання знаходиться в їхньому кабінеті, але, як зазначив директор школи, навчатися на ньому будуть й інші класи.

- Окремі уроки можливо будуть і завтра, хто з вчителів буде готовий, до того, щоб працювати на цій техніці, - каже директор школи Петро Поврозник. – Але я бачу, що вся школа зможе запрацювати з ним вже з 1 вересня, коли всі вчителі оволодіють цією технікою,  це на мою думку найоптимальніший варіант. Ми побачили на презентації, що потрібно готувати вчителів до цього, а це не просто. Потрібно підготувати і ввести інформацію як навчальну, так і по кожному учню, вчителю, свої завдання і презентації з тієї чи іншої теми, їх потрібно чи знайти в Інтернеті, чи створити самому, на це потрібен час.

За роботу смарт-класу у школі вже призначили відповідальних – вчительку інформатики і бібліотекаря. Вони отримають детальну покрокову презентацію можливостей цього класу і консультуватимуть вчителів.

- Вони ж будуть помічниками вчителів на таких уроках, - каже директор, - я думаю, що і вчителі будуть один одному допомагати, хто швидше оволодіє методикою роботи в цьому класі. Будуть також допомагати учні, бо є багато учнів, які краще від учителів володіють інформаційними технологіями і цією технікою.

Для цього кабінету складуть окремий розклад, каже директор, бо 8-Б має уроки фізкультури, музики, англійської мови, тоді інші вчителі зможуть проводити в цьому кабінеті свої уроки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анонім

    Боже, муд@ки скільки помилок, треба редактору руки повідривати.
  • Анонім

    100 тис потратили, а решту розікрали, і чому там не діти сидять, а вчителі?
  • Анонім

    Відповідь зразу всім коментаторам:

    1) Яка вам різниця скільки коштує техніка?! Та навіть, якщо 10 грн... Її ж не продавати будуть!!!

    2) Уважно читайте статтю! Навчання провели для вчителів, бо саме їм керувати навчальним процесом на своєму уроці. Дітям потрібно знати всього кілька програм, а вчителям — всі програми та функціональні можливості кожного з пристроїв! А те, що багато з них не знають, що з тими планшетами робити, то це легко вирішується за кілька практичних занять!

    3) Без сумніву, на 90% заслуга в перемозі учнів та вчителя, але 10% — це заслуга тих людей, які підтримали їх роботу у другому турі.

    Якщо запитаєте звідки я це знаю, то відповім просто: "Вітання з Бучацької гімназії"  =)
  • yulia

    Красень.............
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up