Партнер рубрики Події

Активістів “Правого Сектора” із Прикарпаття допитуватимуть в Тернополі

Активістів “Правого Сектора” із Прикарпаття допитуватимуть в Тернополі
Сімох активістів “Правого Сектора”, які начебто брали участь у акції “Чистий четвер” в Івано-Франківську торік, коли відбувалася так звана народна люстрація і чиновників кидали у смітники, викликали до Тернополя в четвер, 11 лютого.

Однак, як кажуть чоловіки, далеко не всі із них були учасниками “Чистого четверга”, та й з усіх причетних, чомусь на допити викликають лише активістів “Правого Сектора”.

- Викликали сімох людей, однак з тих чи інших причин приїхати змогли не всі, - розповідає один із обвинувачених, керівник ВО “Майдан” Андрій Яхневич. - Мені взагалі прийшло смс-повідомлення із запрошенням приїхати до слідчого у Тернопіль. Навіть не зателефонували, а написали смс.

Та пан Яхневич каже, що до “Чистого четверга” він не має жодного відношення, на акції його не було.

Відео дня

- Я дивився відео з того дня і себе я там не бачив, навіть чоловіка, схожого на мене, тому уявлення не маю, звідки підозра в мою сторону, - пояснює Андрій Яхневич. - В той день я був у Івано-Франківську, однак на акцію не приходив.

Підтримати побратимів прийшли бійці батальйонів ОУН та УНСО, а також члени “Добровольчого руху Дмитра Яроша”.- Генеральною прокуратурою справа "смітникової" люстрації була перекинута із Івано-Франківська до Тернополя, - каже підполковник організації “Тризуб ім. С.Бандери” Іван Сута. - Ми вважаємо, що це роблять, аби заплутати справу. Тому сьогодні прийшли, аби підтримати товаришів.

Тож бійці та побратими супроводять обвинувачених до обласної поліції, а там вже чекатимуть, що їм скажуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up