Чемпіонату світу з риболовлі з льоду під загрозою зриву. Наразі тестують Касперівці

Чемпіонату світу з риболовлі з льоду під загрозою зриву. Наразі тестують Касперівці
Дев’ять команд з різних країн світу, а це понад 150 чоловік, вже прибули до Тернополя на XIII чемпіонат світу з лову риби з льоду на мормишку. Проте змагання наразі під загрозою зриву.

Нагадаємо, чемпіонат світу планували провести 19-21 лютого на Тернопільському ставі. Проте на такі сюрпризи від погоди організатори не сподівалися. Через потепління, на Ставі льоду вже практично немає. То ж організатори змагань наразі знайшли альтернативу, щоправда за 130 кілометрів від Тернополя. Це водойма на базі «Росинка» у Касперівцях. Це єдина водойма в області, яка завдяки природному розташуванню, досі зберегла лід. 

Previous Next

- На сьогодні із зареєстрованих 10 команд до нас прибули 9 команд, які розміщені в готелях Тернополя, - розповідає віце-президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту, головний суддя чемпіонату Сергій Копчак. - Основна штаб-квартира знаходиться у готелі «Тернопіль», тут проживають команди з 5 країн. Зокрема США, Монголії, Норвегії, Фінляндії і Литви. Решту - в інших готелях.

Проте і станом на сьогодні через погодні умови чемпіонат є під загрозою. Але організатори роблять все можливе і неможливе для того, щоб цей чемпіонат відбувся. І зізнаються, що їм буде дуже важко, якщо цього не станеться, адже йшли до цього 5 років.  

- Про чемпіонат на Тернопільському ставі вже мови нема, - каже пан Копчак. - Оргкомітет шукав резервні водойми і вибрав водойму, яка вже четвертий день тестується збірними командами. Це 130 км від Тернополя у Касперівцях. Станом на 15 лютого крига цілком задовольняла учасників і відповідала вимогам безпеки проведення масових заходів на кризі. На сьогодні стан криги дещо погіршився через дощ. В Тернополі він був дуже сильний, а в Касперівцях тільки сьогодні зранку пройшов невеликий дощик. Тому крига відповідає вимогам. Сьогодні увечері відбудуться збори капітанів, на яких вони висловлять свої думки щодо можливості проведення цього чемпіонату.

Сергій Копчак зауважує, що перші враження від водойми у Касперівцях у іноземних гостей чудові.  
- В неділю американська команда виявила бажання побувати на цій водоймі , можна зайти на їхню сторінку у Фейсбуці USA Ice Team і ви побачити здивованих американців від тієї риби, яку вони там зловили! І тої кількості! - каже він. - Їм це дуже сподобалося, вони були в захваті. В основному там ловиться лящ та підлящ, а також плотва, судак. 

Відео дня



Головний суддя чемпіонату світу пояснив, чому водойма у теплому південному Заліщицькому районі, але досі тримає лід. 
- Ми всі звикли до того, що Заліщики це південний район, край помідорів. Але зауважу, помідори вирощують лише на південному березі, північний берег завжди холодний у Заліщиках, - каже чоловік. -  Також каньйони як Серету, так Дністра - це високі береги, які закривають сонце для нагрівання криги. Тому водойма у Касперівцях - таке місце, де лише дві години на добу сонце нагріває цю частину води. Тому там зберігається крига.

Україна вже приймала чемпіонати світу з риболовного спорту, які пройшли успішно. Тому міжнародна федерація з цього виду спорту і не сумнівалася у виборі нашої країни для цих змагань, розповідає голова технічного комітету Міжнародної федерації риболовного спорту пан Еріх Ерік. 

- Я думаю, що Україна повністю заслуговує приймати таку подію, - каже  він. - Можу відзначити, що український оргкомітет робить прекрасну роботу у такій складній ситуації. Я не бачу більше проблем на даний момент. Єдине, що ми маємо - це проблеми з льодом. Та я думаю, що подія має відбутися. І це буде дуже гарна подія. Це дуже складний час для федерації і вони дуже хвилюються з того приводу. 

Віце-президент Української федерації з риболовного спорту Олександр Терещук зазначає, що це не перший чемпіонат світу з риболовного спорту, який приймає Україна. В 2011 році наша країна  вперше приймала чемпіонат світу і теж з підводного лову на мормишку. Це було на Харківщині. 
- Тоді був встановлений рекорд країн-учасниць - 14 команд, - каже пан Терещук. - Цього року на жаль трохи менше. Відмовилися їхати збірна Росії та Казахстану.  Розуміємо з яких причин. Хоча це наші друзі і вони намагалися залишатися поза політикою…

В 2013 році Україна приймала чемпіонат світу з ловлі спінінгом хижака з човна. І тоді ми теж побили рекорд по кількості учасників – 16 чи 17 команд. І першого, і другого разу Україна стала чемпіоном і в особистому, і в командному заліках. Збірна України найбільш титулована за результатами світових чемпіонатів вона чотириразовий чемпіон світу. І те що Міжнародна федерація з риболовного спорту вже другий раз за 5 років довірила Україні проводити чемпіонат світу - це багато про що говорить. 

Організатори намагаються шукати позитив у неприємностях, які завдала їм погода. Адже завдяки цьому гості побачать не лише Тернопіль, але й область, зокрема прекрасний Дністровський каньйон. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    Декілька чоловік із 5 країн і вже "чемпіонат світу"? Понти наше все.
  • Діонісій

    зима не дуже цього року, нашим ні хвоста ні луски, як кажуть рибалкам !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up