Директор школи, фотограф та випускники розповіли про фотосесію у стилі фільмів жахів

Директор школи, фотограф та випускники розповіли про фотосесію у стилі фільмів жахів

Фотосесію за мотивами фільмів жахів зробили учні 11-А класу тернопільської школи № 16. Відео-колаж завантажив на своєму Youtube-каналі фотограф Роман Савка. Випускників, які постали у образах монстрів, маніяків та їхніх жертв, активно обговорюють у соцмережах. Буквально за чотири дні моторошне відео набрало 44 892 переглядів, а тернопільські випускники стали популярними на всю Україну.

У коментарях у соцмережах одні користувачі хвалять молодь та фотографа за креатив та майстерність, інші – наголошують на прогалину у вихованні та брак духовності.

Директор школи № 16 Петро Ковч до творчості своїх вже колишніх учнів ставиться лояльно. Він каже, що дізнався про таку фотосесію від колег.

- Мені сказали: «А ви бачили?» . Я був трохи шокований. Але можу сказати, ці діти поганою дорогою не підуть, бо вони хороші і мудрі, - каже пан Ковч. - Але я їм сказав, щоб вони не втягувалися в таку темну тему, бо вона може з’їсти їхню духовність. Я їх не картаю, бо по-перше вони вже закінчили школу, а по-друге - це креатив. Все дуже майстерно зроблено, і я можу оцінити високий художній та технічний рівень. Загалом темна сторона – це не мій жанр, я цього не сприймаю, можливо тому, що консерватор, а  може тому, що вчитель. І хоч це не моє, та менше поважати цих учнів я не буду.

Відео дня

Previous Next

Петро Ковч каже, що вчителі від вчинку своїх вихованців дещо розгублені. Одні кажуть, що від дітей такого не чекали, інші реагують нормально, мовляв,  а що тут такого.

- Автор фотосесії Роман Савка працює у нас інженером-електроніком, він дуже хороший фотограф, робить нам різні презентації для відкритих уроків, на добровільних засадах веде фотостудію, - каже директор школи. - І до речі, його учениця взяла участь у конкурсі патріотичного фото та отримала 15 тис. грн премії. Практично всі ці кошти вони витратили на школу - за 11 тисяч придбали плазму для актового залу.

У 11-му А класі 19 учнів. Клас дуже активний, національно свідомий та прогресивний.

- І до речі, авторами ідеї є двоє медалістів – один з них учасник міжнародного інтелектуального конкурсу в Парижі, цього року отримав перше місце в області з економіки. Він призер різних олімпіад, всебічно розвинутий, ерудований, - каже директор школи. 

Учениця 11-го А класу Тетяна Тиш розповідає, як планували фотосесію. Дівчина наголошує, що жодних негативних підтекстів у цю ідею учні не вкладали, просто хотіли покреативити та розважитися. І їм це вдалося!

- Така ідея з’явилася у нас спонтанно. Ще у серпні минулого року ми з декількома однокласниками гуляли набережною з нашим фотографом Романом Савкою і думали над ідеями про майбутній випускний альбом, - розповідає Тетяна. - І він кинув: «А давайте фотосесію у стилі фільмів жахів». Ми: «А давай!»  Фотограф сказав, що пожартував тай взагалі батьки таке не дозволять. Але ми були дуже захоплені ідеєю, тому попросили дозволу у батьків і взялися складати список героїв та речей , які потрібні. Серед образів, у які ми перевтілилися, є Фреді Крюгер, Франкенштейн, Леон-кіллер та Матильда, лялька Анабель,  клоуни-вбивці, джокер.

Робота над фотосесією була дуже копіткою, продовжує випускниця. До речі, макіяж учням робив салон краси «Таміла», візажистів якого дуже зацікавила така ідея.

- Зібрати речі та акесуари було не важко – все знайшлося у бабусиних скринях, на горищах, - каже Тетяна Тиш. - Хтось поїхав в село до бабусі і привіз стареньке дзеркало, хтось зібрав старі іграшки батьків. Ми не чекали, що все це набуде такого розголосу, для нас це просто звичайна фотосесія, до речі одна із багатьох . Адже весь випускний альбом – це не лише фотосесія у образах монстрів. У нас є ще фотосесія всього класу на зимову тематику, ще плануємо зробити пляжний варіант.  

Однокласники Тетяни спостерігають за всіма відгуками про фотосесію у соцмережах і дають інтерв’ю газетам та телеканалам.

- Ми дивно сприймаємо всі негативні коментарі про фотосесію, тому що не вкладали в неї ніякого підтексту, просто хотіли зробити щось креативне, видовищне, повеселитися, спробувати себе у нових образах, - каже дівчина. - До речі, на фотосесії була чудова атмосфера, зйомка проходила під тематичну музику. В ролі вживатися було не так вже й складно. Хочу сказати, що ми не носимо з собою ножів та зброї і нас можна не боятися (сміється – прим. авт). А іграшковий пістолет для своєї героїні Матильди із фільму «Леон» мені доводиться ділити з молодшим братиком мого однокласника.  Ми звичайні діти, просто хотіли розважитися!

Про роботу над фотосесією 11-го А класу розповідає фотограф Роман Савка.

- Випускний клас замовив мене як фотографа ще за пару місяців перед першим дзвоником. Я знав, що це за клас і захоплювався їхньою креативністю. Це клас, який завжди брав участь у різних конкурсах, ці учні - призери численних олімпіад. Без перебільшення еліта школи, - каже фотограф. - І я часто фотографував їх на різних святах, їздив з ними на змагання і ми дуже потоваришували. Я був членом їхньої класної родини. І коли мене запитали,  в якому стилі буде випускний альбом, я сказав жартома, що в стилі фільмів жахів. Учні дуже зраділи, в них загорілися очі. Я сказав, що пожартував, але вони не хотіли від цього відступати. То ж я сказав, що така фотосесія можлива лише за умови, якщо всі учні і всі батьки будуть згідні. Довго не довелось чекати, буквально за два дні я отримав згоду всіх. А далі ініціативі дітей не було меж. Вони принесли список, де навпроти прізвища стояв герой з якогось фільму. Ролі придумували ретельно під образ кожному. Одяг і аксесуари учні знаходили у своїх знайомих, на горищах,  в бабусиних скринях. Оскільки клас дуже творчий, вони підійшли до цього досить креативно.

Фотосесія проходила у майстерні дерева в одному з сіл Тернопільського району. Під час роботи були присутні деякі батьки учнів, які активно допомогали.

- Емоції переповнювали дітей і вони повністю перевтілилися в ролі своїх персонажів, - каже Роман Савка. - Фотосесія тривала понад 6 годин. Участь у ній взяли  16 учнів.

Коментарі тернополян у соцмережах Vkontakte та Facebook:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Pasha Moroz

    Фотки просто шикарні!!! Дуже шкода, що коли я вчився ми до такого, або чогось подібного не додумались. Молодці, буде що дітям показати!!! Замучили ці прості вінєтки, як з інкубатора!!!
  • Анонім

    Придурки
  • Анонім

    Молодці ! Креативні ! А то село нехай собі біситься:) що ж тут поробиш більшість мешканців цього міста то сельпухи:)))яке щастя що я живу в Канаді а не в Тернополі :)))
  • Анна Зенко

    Это пипец....и мы туда идем дружными рядами....и это все  об этой фото сессии((((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up