Документи, видані до квітня, дійсні

Документи, видані до квітня, дійсні
так виглядатимуть закордонні паспорти, які виготовлятимуть дітям з 1 квітня
Батьки скаржаться на нововведення у документах, завдяки якому бояться з 1 квітня їхати з дітьми за кордон. І вважають це черговим здирництвом. У Міграційній службі запевняють – всі документи, видані раніше – чинні

 

  • Ну, і що це таке? Знову чергове покращення? – емоції жінки на тому кінці дроту зашкалювали. – Ми три роки планували цю поїздку до моєї мами, яка живе за кордоном. Оформили документи, обох дітей вписали в паспорти, про відпустку з чоловіком подбали. А тут читаю, що з 1 квітня виїзд дітей за кордон лише за власними паспортами.

Тернополянка Інна Скальська обурена, бо вважає, що держава впроваджує нові документи лише, аби «нагріти» людей в черговий раз.

  • У мене двоє дітей, тому обом зараз потрібно виготовити паспорти, а це, передусім, чималі гроші, - скаржиться жінка. – Ми вже навіть готові були їх витратити. Але пішли у паспортний – там черги нереальні. Запис на виготовлення документів – на пів року наперед. І що тепер робити? На свій страх і ризик їхати? А як через кордон не пустять? Ви уявляєте, які гроші ми втратимо?

Родина Самчуків планувала весною поїхати на відпочинок до Єгипту. Кажуть, і клімат нормальний, і ціни прийнятні. Тим паче, що влітку у відпустку подружжя поїхати не може, бо мають власний бізнес, а влітку якраз «сезон».

Відео дня
  • І син-школяр, і донька, яка поки у садку, мають власні проїзні документи, - каже Максим Самчук. – Оновили їх приблизно рік тому, бо саме тоді планували поїздку. Тур замовили одразу після Нового року – так вдалось ще зекономити. Що тепер робити – не знаємо. Читав роз’яснення, але зрозуміти, чи справді документи діятимуть і чи не доведеться нам з аеропорту повертатись, – не зміг.

Дзвінків до редакції з подібними претензіями та проханням роз’яснити, чи будуть дійсними вже готові проїзні документи на дітей і що за нововведення чекає на нас з 1 квітня, - чимало. Люди скаржаться, що на виготовлення документів витратили чималі кошти. Тепер, обурюються, потрібно все переробляти.   

  • Документи, отримані громадянами  до 1 квітня, залишаються чинними до закінчення терміну їх дії, - запевнила головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю і ЗМІ управління Державної міграційної служби (далі – ДМС) в області Ірина Бойко. – Тому тернополяни даремно хвилюються. З 1 квітня 2015 року територіальні підрозділи міграційної служби припиняють надання адміністративних послуг із внесення відомостей про дітей у паспорт громадянина України для виїзду за кордон та оформлення проїзного документа дитини.  

Натомість розпочнуть оформлення закордонних паспортів для дітей, запевнили у ДМС.

Новий дитячий документ ззовні нічим не відрізнятиметься від дорослого закордонного паспорта.

  • Оформлення дитячого закордонного паспорта здійснюватиметься на підставі заяви батьків чи законних представників, або дитини, якщо їй виповнилося 16 років, - пояснила Ірина Бойко.  

З 12 років  біометричні дані дитини, а це відцифровані відбитки пальців рук, за згодою батьків, вносять на електронний носій інформації, вмонтований у паспорт.

Довідка

Де оформити паспорт дитині:

У Тернополі

Бул. Шевченка, 10;

Бул. Петлюри, 6;

Вул. Руська, 17;

У Борщові - вул. Франка, 10

У Бучачі - вул. Міцкевича, 6

У Кременці - вул. Драгоманова, 9

У Чорткові - вул. Горбачевського, 5.

Телефон гарячої лінії УДМС України в Тернопільській області: (код 0352) 27-13-29.

Внесення відомостей про дітей до закордонного паспорта батьків

Відомості про дітей вписуються в паспорт батьків чи одного з батьків (законних представників) на підставі заяви громадянина , у чий паспорт вписуються діти.

Необхідні документи:

  • Заява батьків;
  • квитанція про оплату;
  • свідоцтво про народження (для дітей до 16 років) або паспорт громадянина України (для дітей 16-18 років);
  • закордонний паспорт одержувача адміністративної послуги;
  • 2 фотокартки розміром 35 х 45 мм.

Вартість:

у регламентному порядку ( протягом місяця) – 18.63 грн

у терміновому (протягом 10 днів) - 37.26 грн.

Термін дії: доки фотографія дитини відповідає її віковим змінам.

Проїзний документ дитини

Оформлення проїзного документа дитини здійснюється на підставі заяви батьків  або законних представників дитини.

Необхідні документи:

  • заява батьків або законних представників дитини, засвідчена нотаріально
  • квитанції про оплату;
  • три фотокартки розміром 35х45 мм.

Вартість:

у регламентному порядку ( протягом місяця) – 54.65 грн

у терміновому (протягом 10 днів) – 85  грн

Термін дії: 3 роки  або до досягнення дитиною 18-річного віку.

Дитячий закордонний паспорт

Оформлення дитячого закордонного паспорта здійснюватиметься на підставі заяви батьків (законних представників) або дитини, якщо їй виповнилося 16 років.

Необхідні документи:

* заява батьків або дитини, якщо їй виповнилося 16 років.

* свідоцтво про народження (для дітей до 16 років) або паспорт громадянина України (для дітей від 16 років);

* два фото 3,5 на 4,5 см та одне  фото10 на 15 см (для дітей до 12 років);

* ідентифікаційний код;

* квитанції про оплату, визначені законодавством.

Вартість (без урахування держмита)*

у регламентному порядку (20 робочих днів): 

348, 15 грн (паспорт, який містить безконтактний електронний носій інформації); 

291,15 грн (паспорт, який не містить безконтактний електронний носій інформації);

у терміновому порядку (до 7 робочих днів)

435.30 грн (паспорт, який містить безконтактний електронний носій інформації);

378,30 грн (паспорт, який не містить безконтактний електронний носій інформації);

Термін дії

4 роки (до 16 років)

10 років (з 16 років)

*Державне мито при виготовленні закордонного паспорта для дітей не стягуватиметься.

За інф. управління держ. мігр. служби в області

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up