Дороги у дворах зроблять за 10 мільйонів. Коли будуть кошти

Дороги у дворах зроблять за 10 мільйонів. Коли будуть кошти
Тернополяни скаржаться на жахливий стан доріг у дворах. Міськрада взялась ремонтувати, але зараз припинила роботи, бо немає погоди і грошей. На капремонт прибудинкових територій треба близько 50 млн, але робити мають і приватники, і будівельники

 

- Дорога у дворі на вул. 15 Квітня, 5, коли йде дощ, перетворюється на Карпатське озеро, - поскаржився до редакції тернополянин Олексій Козак. – Минулоріч ваш кореспондент для наочності навіть човном там плавав. Після цього засипали. Цього року одна величезна яма перетворилась на кілька дрібніших. Але все одно – ні проїхати, ні пройти.   

Відео дня
> Дороги між будинками та у дворах знищені на 80%, зізнаються комунальники.

Нема погоди і грошей

Наприкінці березня міський голова Сергій Надал доповів журналістам, що дороги у дворах і між будинкові проїзди вже почали ремонтувати. Першими робити почали між будинками на пр. Злуки, 41-43.

  • Наразі всі роботи припинені, - повідомив начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик. - Погодні умови не прийнятні.  

На пр. Злуки вже все підготували, аби покласти асфальт, запевнив пан Вітик. Як тільки буде сприятлива погода і кошти – ділянку завершать.

  • Всі роботи будуть продовжені ще й за наявності коштів, - запевнив пан Вітик. – Адже в казні немає грошей. Платіжки лежать, а поступлень підрядникам немає. 

Капітальний ремонт міжквартальних проїздів обійдеться місту у 2 млн 300 тис. грн, повідомили в управлінні ЖКГ міськради. Ще 7 млн 400 тис. закатають у дороги в дворах. 

  • Першочергово робитимемо ті дороги, проекти робіт яких були виготовлені минулого року, - повідомила заступник начальника управління ЖКГ міськради Ганна Муца.

6 міжквартальних проїздів чекають на капітальний ремонт цьогоріч. Чотири з них – на «Сонячному».

28 дворів за 7 млн 400 тис.

20 дворових доріг планувала відремонтувати міськрада за 5 млн 400 тис. грн. Рішенням останньої сесії у список додали ще 8 об’єктів та виділили на це ще 2 млн.

  • Ми визначаємо, де найбільша потреба, інтенсивність руху транспорту і де найдовше не ремонтували, - пояснила Ганна Муца. - Береться до уваги і кількість мешканців, які там проживають.

У дворах нещодавно побував і міський голова Сергій Надал. Він також вніс свої рекомендації.

  • Потреба у грошах на капітальний ремонт прибудинкових територій – близько 50 млн, - каже Ганна Муца. -  Але до робіт мають підключитись підприємства, які будуть і знищують дорогу. Існує й проблема з приватниками, які підвозять товари до закладів, розташованих на перших поверхах. Дворова дорога на рух великогабаритного транспорту не розрахована. Тому мають долучитись до ремонту і вони.

Якщо долучаться всі, за 5 років дороги у дворах та між квартальні можна відремонтувати, кажуть у міськраді.  

Засиплють відсівом чи щебнем

Дороги на вул.15 Квітня, 5, на жахливий стан якої скаржаться до редакції читачі, цього року не ремонтуватимуть. Її немає у списку.

  • Жек може засипати висівкою чи щебенем, адже до квартплати не входить капремонт, - пояснила Ганна Муца. – Загалом цього року виділена рекордна сума  на прибудинкові території.

Якщо підуть аванси на придбання матеріалів і виплату зарплати робітникам, починатимуть ремонти на вул. Дружби 1-3 і пр. Злуки 41-43.

  • В нас працюють декілька бригад, можуть робити одночасно, - кажуть в управлінні ЖКГ міськради. - Є 3 підрядника: «Міськшляхрембуд», «Спецбуд» і «Технобудцентр».

Аби відремонтували дорогу у вашому дворі, потрібно написати заяву до підприємства, яке обслуговує будинок. Ті вже передають заяву до управління ЖКГ. Беруть до уваги також скарги мешканців та звернення депутатів-мажоритарників.

Після цього комісія управління ЖКГ виїжджає на місце та обстежує об’єкт. Згодом передають інформацію до депутатських комісій, які також виїжджають на місце та роблять свої заключення. Згодом виконком має затвердити списки.

  • Якщо ями на дорогах нових будинків, яким менше 10 років, потрібно звертатись до забудівника, - порадила Ганна Муца. - Він має все полагодити гарантійно і за свій кошт.

Коментар

Олександр ЯКОВЕНКО, 58 р., заступник начальника з будівництва Служби автодоріг в області:

  • Основне, що впливає на розрахунок товщини дорожнього покриття – це очікувана навантаженість та інтенсивність руху транспорту. За держстандартами, для будівництва доріг товщина основи з кам’яних матеріалів має бути не меншою 30 см., верхнього шару покриття асфальтно-бетонною сумішшю – не менше 5-8 см. Міжбудинкова дорога, збудована з дотриманням технології виконання робіт та відповідної якості матеріалів, має прослужити 10-15 років. 

 

Довідка

Якщо ви звернулись до жеку щодо ремонту дороги, а відповіді немає або підприємство відмовило у ремонті в письмовій формі, можна поскаржитись до управління ЖКГ за тел.: 52-58-48 або у відділ технагляду: 52-58-56.

                                                                                                                                                                                  

 

Міжквартальні проїзди, які капітально відремонтують у 2014 р.

 
 

Вид робіт

Потреба в коштах,                   тис. грн.

 

 

 

 

 

 

Капітальний ремонт – заміна верхнього шару дорожнього одягу проїзду вул.15 Квітня – бульвар П.Куліша в м.Тернопіль

600,00

 

 

вул. Морозенка, 3

300,00

 

 

вул. Карпенка

300,00

 

 

вул. Бр.Бойчуків, 7 - вул. 15 Квітня

300,00

 

 

вул. 15 Квітня, 37,39

500,00

 

 

вул. Бродівська - Лук’яновича

300,00

 

 

Всього

2300,00

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up