Партнер рубрики Події

Графіті біля телевізора Пелиха таки зафарбують

Графіті біля телевізора Пелиха таки зафарбують
Ще до того, як телевізор Пелиха повернули на його місце, на фасаді будинку невідомі намалювали щось на кшталт графіті. Тернополяни кажуть, що це неподобство і його потрібно зафарбувати. В ЖКГ відправляють до муніципальної поліції, а там кажуть, що графіті зафарбують протягом 4 днів.

Нагадаємо, у вересні друзі Ігора Пелиха демонтували меморіал і забрали його у Київ для реставрації.  Згодом його встановили назад, але навколо призначеного для телевізора місця невідомі написали "Телевізор Пелиха". 

- Цю «красу» колись замалюють? Чи воно тут назавжди? - обурюється тернополянка Марія. - Невже ніхто не може його замалювати? ЖЕКи чи хто там має за це відповідати. Та й врешті, власники ресторану не можуть цього зробити? Ця творчість взагалі-то на фасаді їхнього приміщення.

Відео дня

В управлінні ЖКГ кажуть, що зафарбувати надписи навколо «Телевізора Пелиха» повинен власник того закладу, який розміщений на першому поверсі, тобто керівництво нового ресторану «Клуб файного міста».

- Оскільки це приватне приміщення, то за це відповідає власник, а ЖЕК , - каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Микола Лесів. -  Ми уже звернулись в муніципальну поліцію. Там пообіцяли, що найближчим часом проблему вирішать.

Журналіст «20 хвилин» у четвер, 22 жовтня, звернулась в управління муніципальної поліції, начальник якого - Ігор Максимів пояснив, що спочатку власнику чи орендатору приміщення видається припис. Якщо припису не виконують, то поліція оформляє протокол за 152 ст. «Порушення благоустрою населеного пункту» і його розглядає комісія. В разі невиконання припису до засідання комісії, накладають штраф у розмірі 840 грн. Якщо і в цьому випадку немає жодних дій зі сторони власника, то тоді проблему повинні вирішити приватні структури чи ЖЕК.

- Зазвичай усі наші приписи виконують і до штрафів не доходить, - пояснює Ігор Максимів. - У даній ситуації інспектори уже приходили в цей заклад, проте на місці не було керівництва.

Після дзвінка журналіста інспектори отримали доручення вирішити проблему.

- Десь після 12 години вони мали піти у заклад. Щоправда, я не знаю, чи застали вони на місці керівників, - каже Ігор Максимів. - Але у разі, якщо керівництва немає на місці, то припис повині отримати працівники закладу і передати керівництву. Якщо ж працівники відмовляються отримувати припис, тоді при свідках складається протокол про відмову і підписується.

Після отримання припису керівництво даного закладу має чотири дні на те, щоб зафарбувати графіті навколо меморіалу.

- Ми не хочемо зациклюватись на покаранні, бо не завжди підприємці знають закони благоустрою, - додає Ігор Максимів. - Ми хочемо пояснити, розказати, щоб люди знали, хто повинен відповідати у таких ситуаціях. Думаю, що це графіті таки зафарбуюють найближчим часом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavlo Fedyk

    Нормальна ідея, можливо художнє виконання спірне... Романе, готовий долучитись до створення меморіальної дошки про Ігора, бо молодь, на жаль, вже не чула про Пелиха... "Кажуть класний чувак!"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up