Партнер рубрики Події

«Гонщиків» раніше зупиняв паркан. Тепер пішоходи бояться за своє життя

«Гонщиків» раніше зупиняв паркан. Тепер пішоходи бояться за своє життя
Городяни нарікають на відсутність паркану у Центрі і тому бояться за свої життя, бо машини на повороті можуть «вискочити» на тротуар. У міськраді нарікають на п’яних гонщиків та обіцяють відновити огорожу. А в ДАІ кажуть, що лише погоджують встановлення знаків

 

  • «Гонщиків» раніше зупиняв паркан. Тепер його немає і збиватимуть нас? – тернополянка подзвонила до редакції, аби журналісти посприяли у відновленні огорожі в Центрі.

Йдеться про паркан на вул. Замковій, навпроти ресторану «Максим», який відгороджував тротуар від проїжджої частини. Тетяна Гриців (ім’я змінене на прохання тернополянки. Справжні дані є в редакції) щодня тим маршрутом ходить на роботу. Жінка розповідає, що мало не щотижня огорожу збивають водії, а на дорозі, доки не приберуть, валяються уламки від авто та погнуті диски.

Огорожі знову немає

Відео дня
l>
  • Коли була зима, водіїв «зупиняли» кучугури снігу та льоду на узбіччі, - каже пані Тетяна. – Тепер сніг зійшов, і вони мало не щотижня «влітають» у паркан. От зараз огорожі знову немає, певно зняли, аби відремонтувати. А на дорозі знову диски та уламки.
  • Тернополянка побоюється, що без огорожі водії «вилітатимуть» на тротуар і можуть покалічити чи убити пішоходів.

    • Там багато людей ходить, вагітні до жіночої консультації йдуть, - каже пані Тетяна. – Де гарантія, що хтось із нас не стане жертвою? Можливо, водії не бачать знаку. Бо він розташований між ліхтарями і ввечері його зовсім не видно.

    Журналісти виїхали на місце, аби перевірити слова жінки. Чотирьох секцій огорожі й справді не було. А ввечері знаку майже не видно. Аби допомогти тернополянам, звернулись до ДАІ.   

    • Власником дороги є міська рада. Ми можемо лише погодити встановлення того чи іншого знаку, - каже начальник сектору профілактичної роботи обласної державтоінспекції Василь Барановський. - І є контролюючим органом.

    Всі ДТП, які траплялись на даній ділянці дороги, – з матеріальними збитками і без потерпілих. Всі вони зафіксовані, запевнили у ДАІ.  

    Збивають п’яні водії

    У відділі технагляду міськради нам повідомили, що паркан із вул. Замкової зняли, адже він пошкоджений і ремонту не підлягає. Відновлювати його має винуватець ДТП за власний кошт. Звичайно, якщо такого знайдуть. Якщо ні – шукатимуть гроші у бюджеті.

    • Я цілком погоджуюся з городянами, що відсутність паркану несе небезпеку, і прошу їх бути обачними, - каже головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча. – Зараз ми направили запит у ДАІ, чи мають вони інформацію, хто скоїв ДТП і пошкодив огорожу. Думаю тиждень-два і це питання ми вирішимо.

    Якщо водій їде в населеному пункті не більше 60 км за годину, при такій швидкості можна сміливо зорієнтуватись на дорозі. Але коли швидкість 120 і більше, а за кермом нетверезий водій, тоді, звичайно, він «не вписується» в поворот.

    • Пригадайте випадок з ДТП на вул. Гоголя, - каже пан Копча. – До цього ні у кого ніяких проблем з поворотом не було. А тут водій був п’яний, нічого перед собою не бачив і тис на газ. Збив людину і пошкодив огорожу. Таким чином, я думаю, постійно руйнують паркан і на вул. Замковій. Принаймні скільки раз там були ДТП, водії весь час були напідпитку.  

     

    Авто віддають, як погасив збитки

    Відшкодувати збитки має той, хто їх наніс. І в бюджеті на відновлення огорож, збитих п’яними гонщиками, гроші не передбачені. Але якщо винуватця не знайдуть, платитиме за новий паркан місто.

    • В ДАІ фіксують порушення, складають протокол і відповідний акт, - каже Ярослав Копча. – Авто забирають на арешт майданчик. І віддають водієві лише після того, як принесе довідку з міськради, що відновив паркан і збитки погасив.

    Це у разі, коли нікого не збив і не відкрите кримінальне провадження, кажуть у міськраді. Бо в такому випадку чекають, доки слідство не завершиться і не буде рішення суду. Саме тому паркан на вул. Гоголя досі не відновили.  

    Регулярно страждають від горе-гонщиків паркани і на повороті вул. Київська-Тарнавського та на «кольці», що поблизу «Універсаму», каже пан Копча.

    Із світлом проблем нема, а знака не видно, бо старий

    Із освітленням на вул. Замковій проблем немає, запевняють у міськраді. А знаку вночі не дуже добре видно, бо старий і не відбиває, як належить, світло.

    • Зараз всі засоби організації дорожнього руху, тобто дорожні знаки, турнікети, світлофори, на балансі в ДП «Інформресурс», це структура МВС, - каже Ярослав Копча. - І вони є державною власністю.

    Наразі міськрада за власний рахунок поступово замінює застарілі світлофорні об’єкти та знаки, каже пан Копча. Тоді ними вже опікується міськрада. Нові знаки мають світловідбиваючу поверхню і їх добре видно вночі.  

    • Наразі проведений тендер, хто виготовлятиме і встановлюватиме нові дорожні знаки, - кажуть у відділі технагляду міськради. – Переможця оголосять наприкінці березня. Скільки грошей з міської казни на це виділять – буде чітко вказано в договорі з переможцем тендеру.   

    Один дорожній знак разом зі встановленням коштуватиме місту приблизно 850 грн.

    Довідка

    Про випадки пошкодження чи відсутності огорож або «проблемних» знаків та світлофорів, телефонуйте до інформаційно-аналітичної служби міськради: 15-80 або 067 351 57 10. Диспетчери передадуть скаргу до відповідної структури.

     

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (1)
    • Anonymous

      там потрібен не той "ХИТКИЙ" парканчик,а залізничні рейки вкопані на 1,5-2,0м в г*рунт і 1,0-1,5 щоб виступало над поверхнею...
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up