Ірина Жигунова стала позаштатним радником міністра

Ірина Жигунова стала позаштатним радником міністра
Тернопільський волонтер, голова благодійного фонду "Вікно життя" Ірина Жигунова стала позаштатним радником Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених особ. Відтепер приймальня пані Жигунової діє d кабінеті № 230 тернопільської обладміністрації за адресою вул. Грушевського, 8. І до неї можна звертатися з проблемами переселенців на Тернопільщині.

Представити Ірину Жигунову на новій посаді приїхала до Тернополя представник ГО "Крим SOS" Олена Лаба. Під час засідання прес-клубу 25 вересня, вона розповіла як обирали позаштатного радника Міністра.
 - Проект "Радник" був заснований ГО "Крим SOS" разом з канадською організацією Stabilization support services та Мінсоцполітики України, - розповідає Олена Лаба.  -Цей проект стартував у серпні, ми набрали близько 120 резюме і з них ми вибрали кандидатів для всіх регіонів України – 27 радників. так 25 з них працює на регіональному рівні, а двоє - на національному. Загалом цей проект є новим, він покликаний вирішити ключові питання внутрішньо переміщених осіб в Україні. Бо нині це є великою проблемою, адже в країні є близько 1 млн 400 тис переселенців. 

Завдання радника – взаємодіяти на місцевому рівні з державними та громадськими організаціями і таким чином налагоджувати більш ефективну комунікацію з ними та передавати інформацію до Мінсоцполітики. 

- З Тернопільської області ми вибрали Ірину Жигунову, адже вона має великий досвід у роботі з переселенцями, як волонтер, як громадський діяч, - каде Олена Лаба.  – З 1 вересня всі радники приступили до роботи. Вони працюють у обладміністраціях, кожен з них отримав свій кабінет. Насправді критерії відбору були досить жорсткими, ми набирали людей, які мали досвід управлінської роботи, досвід роботи у громадських організаціях, досвід роботи з переселенцями також був важливий, тому що саме їхні питання треба буде вирішувати . 

Сам проект тимчасовий - розрахований на 9 місяців, але з можливістю продовження. А це залежить від того, наскільки ефективно буде побудована комунікація, наскільки будуть ефективно вирішуватись проблеми переселенців. 

Ірина Жигунова розповіла, як починалася історія переселенців в Тернопільській області. 

- В березні 2014 року у нас з'явилися сім'ї з Криму і вслід за ними у квітні приїхали переселенці зі Слов'янська і Краматорська, - каже вона. - Спершу це був хаотичний процес - транспортуванням, супроводом і зустріччю переселенців займалися волонтери. Потім до нас підключилися держструктури – управління ДСНС, Департамент соцполітики, управління сім'ї і молоді, громадські та релігійні організації. Ми окреслили чіткий план дій, за яким будемо працювати з переселенцями. Ми співпрацювали дуже злагоджено. На Тернопільщині було декілька хвиль переселенців і слава Богу, ми справились. Переважно область прийняла жінок з дітьми, неповносправних та престарілих. Досі залишаються актуальними проблеми житла і працевлаштування. На даний момент переселенців з гарячих точок на Тернопільщину немає.
 
Довідка
2687 внутрішніх переселенців прийняла Тернопільська область, 691 з них – неповнолітні, 97 осіб влаштували у дитсадки, 288 - навчаються у школах, 55 є студентами вузів.
За інф. управління ДСНС в Тернопільській області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Дуже соціально активна жінка і при цьому багатодітна мати.Респект.
  • Олена Степанова

    Не знаю чи хтось посміє заперечувати. Іра дійсно гідна бути таким радником.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up