Партнер рубрики Події

Історик Володимир Мороз розповість дітям про замки у телепрограмі

Історик Володимир Мороз розповість дітям про замки у телепрограмі
У дитячій пізнавальній програмі “Телевітамінки”, яку будуть показувати на каналі “ІНТБ” в кінці місяця, мова піде про замки Тернопільщини. У програмі взяли участь діти, які подорожували пам’ятками області, а також цікаві гості.


 

Історик та журналіст газети “RIA плюс” Володимир Мороз розповідав дітям про замки у Збаражі, Вишнівці, Кременці, а також у нашому місті. Чоловік знайомить дітей із історіями про скарби і інші цікаві родзинки цих споруд.

- Кременецький замок дуже цікавий тим, що його ні разу не взяли татари під час набігів, - розповідає пан Мороз. – Він знаходиться на горі і в цьому була його перевага. Я сам багато разів підіймався туди. Одного разу навіть із велосипедом. Там відкривається дуже гарний краєвид на все місто, особливо вночі. Також у цьому місці колись викопали криницю глибиною 90 метрів, але до води вони не докопались. Люди  спускались вниз на ланцюгах і із середини можна було побачити зірки навіть вдень. Також історик розповів дітям про підземні ходи, які виходили з цих замків. Цей випуск програми “Телевітамінки” буде десятим. Покажуть його наприкінці червня. Також його можна буде знайти на порталі youtube.

Відео дня
> - У своєму проекті ми хочемо показати дітям можливості нашого міста і цінність історичних пам’яток, - розповідає автор сценарію Олена Мудра. – На кожну програму ми запрошуємо дорослих гостей, які розповідають про свої захоплення.

Попередній випуск програми був присвячений телескопам, де дітям також розповіли про планети і про політ до космосу.

- У кожній програмі у нас є герой, який вдягнений у відповідний костюм, - каже пані Мудра. – Цього разу замками у нас буде ходити разом із дітьми лицар. Цікавий факт полягає у тому, що діти майже беруть участь у процесі зйомок і написання сценарію. У нашій передачі знялось близько 200 дітей. Наразі в проекті беруть участь четвертокласники школи мистецтв. Майже всі діти, які хотіли взяти участь у проекті, знялись у нас. 


 

Довідка:

Володимир Мороз – історик, журналіст газети “RIA плюс”. Є автором книжок “Замки Тернопілля”, “Замки і фортеці Тернопілля”.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up