Історія з будівництвом гаражів у парку триває

Історія з будівництвом гаражів у парку триває
Як переконались ми 23 лютого, два гаражі – і справді перемурували. Тепер вихід веде з них – на дорогу. Також з’явився інформаційний стенд, щоправда, розташований за гаражами, із середини стоянки. Згідно з інформацією на ньому – будуть гараж, приміщення адміністративного і побутового приміщення. Площа забудови – 191, 12 м кв

На стоянці поблизу парку Нацвідродження таки будували гаражі, а не багаторівневий паркінг. Одначе, як досі переконують у міськраді та у забудовника, – паркінг таки буде. Згодом. Мовляв, навіть проведуть громадське обговорення

Після гучних заяв міськради, що вона турбується про тернополян, мешканців густонаселеного «БАМу», поблизу парку Нацвідродження з’явилось лише шість гаражів. А ідея про будівництво паркінгу, вочевидь, з’явилась у міськради пізніше, після шуму у пресі.

Адже як в інсвестугоді, так і в містобудівних умовах про жоден паркінг не йшлось і не йдеться.

Нагадаємо, на стоянці на вул. Чубинського – просп. Злуки перед Новим роком розпочали будівництво. Тут, згідно із Генпланом, - зелена зона. Жодної інформаційної таблички про те, хто і що будує, не було. Серед тернополян почали поширювати чутки про появу багатоповерхівки. Як нам вдалось з’ясувати, згідно з угодою, укладеною між міськрадою, КП «Масив» та обслуговуючим кооперативом «Сонячний-2015», на ділянці, виведеній за межі парку ще у 2012 році, з’явиться крита стоянка з облаштуванням електронного контролю доступу та відеоспостереження, об'єктами придорожнього сервісу – шиномонтажем та пунктом заміни мастил. Серед засновників кооперативу – давній знайомий міського голови, співзасновник кількох фірм, наближених до міськради, Юрій Пилипчук. Тож скидається на те,  що повторюється уже традиційна схема: землю отримало КП, далі залучили інвестора. Останній врешті отримує і збудований об'єкт. А згідно з законом, власник будівлі може претендувати на приватизацію землі.

Утім, після появи у ЗМІ інтересу до стоянки на сайті міськради з’явилась інформація про будівництво “паркінгу європейського зразка”. Про це ми писали у статті «Кому потрібен парк, кому – земля і гроші» у №4 від 27 січня.

На етапі підготовки матеріалу, зважаючи на відсутність будь-якої інформації про будівництво, ми звернулись з інфозапитом в Інспекцію архбудконтролю. Пояснити ситуацію там відмовились, мотивуючи тим, що без конкретної адреси не можуть розібратись, про яку ділянку йдеться. А ще додали: “Можемо ініціювати проведення перевірки на зазначеному у запиті об’єкті”. Це 21 січня, власне, і зробили. Результати нам надіслали 17 лютого.

„Посадовими особами управління в період з 08.02.2016 по 11.02.2016 року проведено позапланову перевірку щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності та встановлено, що будівництво вище вказаного об’єкта здійснюється на земельній ділянці, яка використовується на підставі витягу з Держреєстру речових прав на нерухоме майно..., - йдеться у листі за підписом заступника начальника Інспекції Андрія Плевачука. – Проектна документація розроблена генеральним проектувальником ДК ПВІ «Тернопільагропроект» (Пилипчук тут також серед засновників – прим. ред.) та затверджена наказом директора «Масив».



Як випливає з листа Інспекції, «дані вказані в декларації про початок виконання будівельних робіт з будівництва гаражів та приміщення адміністративного та побутового призначення», достовірні. А проектна документація відповідає вихідним даним про проектування. Тобто тепер не тільки візуально, а й документально йдеться про те, що жодної мови про багаторівневу парковку тоді не було.

- Крім того, встановлено, що на об’єкті був відсутній інформаційний стенд, - пояснюють в управлінні. – За вказані порушення керівника КП «Масив» Гумена М. Я. притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу та приписом зобов’язано до 19.02.2016 р. встановити інформаційний стенд.



Одначе навіть якщо порушень у документації немає – зобов’язались будувати гаражі і будують, то питання зміни цільового призначення ділянки, незважаючи на мораторій, так і залишилось відкритим. У попередній публікації ми просили правоохоронців відреагувати на ситуацію. Одначе жодної реакції. Також у попередній статті ми опублікували наданий проект майбутньої будови – двоповерхового приміщення, яке аж ніяк не схоже на “паркінг європейського зразка”. Аналогічною щодо будови є і думка архітекторів області – це щонайбільше двоповерховий гараж. І є ризик того, що місць тут звичайні мешканці з навколишніх будинків не отримають.

Натомість у міськраді та в інвестора переконують, що, окрім тих шести уже збудованих гаражів, зведуть і паркінг. Принаймні про це вони заявили депутату від округу №34, до якого і належить територія.

- Забудовник переконує, що готують проект багарівневого паркінгу, - каже Назар Зелінка. – Після завершення підготовки проекту з ним ознайомлять мешканців «Канади», проведуть обговорення. Чи це буде два, чи три поверхи, поки що не можуть сказати. Частину паркомісць, імовірно, продадуть. А частину тих гаражів, які уже збудували, переобладнають. Так, приміром, вихід з двох перемурували – зробили його від дороги. Тут будуть адмінприміщення. А ще кілька гаражів переобладнають під пункти обслуговування – шиномонтаж і пункт заміни мастил.

Відео дня

Загалом ситуація із “паркінгом європейського зразка” нагадує обіцянки за каденції попереднього мера Романа Заставного звести ГЕС на дамбі Ставу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Анонім Анонімус шото курить...но не скаже...
  • a17

    вже стоянку на Збаражському повороті забирають під будівництво житла для атошників! Міська рада дурить тернополян на кожному метрі землі!!!

    Anonim Anonimus reply a17

    ти диви  як сексоти повилазили цькувати мерію, сам продажний ярош приперся  на гроші львівських бізнесменів  знищувати  тернопіль,паплюжить  партію свобода  а сам  вже давно не мае ніякого авторитету, сексоти  покликали  яроша на підмогу,  ХТО ТЕБЕ  КЛИКАВ  , ВІДКЛИКАЙТЕ КАРПАТСЬКУ СІЧ І ДО ТЕРНОПОЛЯ, ТЕРМІНОВО,ЯРОШ ЗНИЩИТЬ  ВСІХ В МІСЬКІЙ РАДІ, БУДЕ ПРОВОКАЦІЯ,

    Anonim Anonimus reply Anonim Anonimus

    ШУРУЙ ЯРОШЕ В ЛЬВІВ  ТИ ЧОГО СЮДИ ПРИПЕРСЯ

    Anonim Anonimus reply Anonim Anonimus

    то нашого кохановського він не привіз, як на то пішло , а сам приперся, патріот великий,ШУРУЙ  В НАС СВОІ ГЕРОІ Е , БЕЗ ТЕБЕ ОБІЙДЕМОСЯ

    Анонім reply Anonim Anonimus

    коли ви вже вгамуєтесь,у вас параноя
  • Олег Яцків

    Задовбали... Як так можна знову дурять людей. Говорять що буде стоянка багаторівнева. Хтось взаглі бачив як такі виглядають!?? Це зовсім інше... БРЕХУНИ... ЧОГО ВСІ І ДАЛІ МОВЧАТЬ !
  • Анонім

    Схеми, відкати, обман.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up