Камінського відвезли в слідчий ізолятор у Києві (ОНОВЛЕНО)

Камінського відвезли в слідчий ізолятор у Києві (ОНОВЛЕНО)
архівне фото
Заступник міського голови Тернополя Володимир Камінський, якого вчора затримали, зараз перебуває у слідчому ізоляторі в Києві, каже Сергій Надал. Мер сьогодні, 20 травня, зібрав з цього приводу прес-конференцію.

Нагадаємо, заступника Надала взяли на хабарі 135 000 грн 19 травня.

Мер Тернополя зазначив, що ця справа резонансна для усього міста. Сергій Надал переконаний, що закон повинен бути однаковим для усіх, і якщо людина вчинила злочин, то повинна нести за нього відповідальність.
Однак, у ситуації з Камінським Сергій Надал вбачає політичне замовлення і вважає цю справу повністю сфабрикованою.
Під час зустрічі з журналістами міський голова відтворив хронологію подію вчорашнього дня.
- Близько 13.00 у приміщення міської ради забігли озброєні люди у масках. - розповідає Сергій Надал. - Вони поводилися грубо і цинічно. Поклали лицем до землі міліціонера, який чергував при вході. Я в цей час знаходився у своєму робочому кабінеті, мої заступники Камінський, Турський та Остапчук були у приймальні міського голови. За якусь мить прибігли працівники міськради і повідомили, що у приміщенні знаходяться озброєні люди. Я увімкнув систему спостереження і побачив, що коридорами міськради бігають люди у масках. На вулиці біля міськради побачив начальника обласного управління міліції Олександра Богомола.

Відео дня

Сергій Надал розповідає, що одразу ж зателефонував до Богомола і поцікавився що відбувається. Той відповів що не знає. Сказав, що працює київська міліція і їх слід питати.

- Через систему відеоспостереження я побачив також, що біля дверей моєї приймальні стоїть озброєна людина. - продовжує пан Надал. - Я вийшов з кабінету, пройшов через приймальню і відчинив двері. Запитав, хто вони такі і що тут роблять. Відповіли, що це київська міліція.

За словами Сергія Надала, правоохоронці виламали двері у робочому кабінеті Володимира Камінського, однак там нікого не було. Виламали також двері робочого кабінету заступниці мера Вікторії Остапчук. Потім виламали двері кабінету секретаря міськради Ігора Турського. У кабінеті в цей час знаходилися Турський, Камінський і Остапчук. Далі міліціонери підійшли до Камінського, запитали чи він справді Камінський, після чого повідомили його про підозру в отриманні хабара та одягнули йому наручники.
Для проведення слідчих дій міліціонери хотіли ще виламати двері в кабінет Сергія Надала, однак він їм відчинив двері.
Як зазначає Сергій Надал, у Володимира Камінського після отримання спортивної травми підвищений тиск. В ході усіх цих подій стан здоров’я заступника мера погіршився, йому викликали швидку.
Лікаря оглянули посадовця і повідомили про необхідність госпіталізації.
- Міліціонери пообіцяли, що дозволять його госпіталізувати, - каже Сергій Надал. - Звели його на перший поверх, однак далі повели не до центрального входу де на нього чекала швидка, а на запасний вихід.
Сергій Надал зазначає, що Володимира Камінського вивезли у невідомому напрямку. Лише ввечері вдалося дізнатися, що заступник мера перебуває у Києві у слідчому ізоляторі Головного слідчого управління.
   
- Обшук у кабінеті Камінського проводили уже після того, як його вивезли з міськради, - повідомляє пан Надал. - Тобто без його присутності. За весь цей час можна було підкинути в кабінет що завгодно. Цікаво, що у кабінеті Камінського проводили обшук не повністю, а лише вибірково. В одній шафі проглянули дві папки, в другій шафі переглянули дві папки. Потім відразу ж знайшли три пачки з купюрами по 500 гривень - в одній пачці 101 купюра, в другій - 101 купюра, і в третій - 64 купюри. Усі купюри були мічені, однак ніяких відбитків пальців на них не знайшли. Купюри ніхто не копіював, та номери не переписував, думаю розумієте що це означає.

Сергій Надал вважає, що справа є політично замовною. У справі є дуже багато нестиковок, одна з яких те, що в момент коли Генпрокуратура повідомила про затримання заступника мера за хабар у розмірі 135 тисяч гривень, обшук у кабінеті Камінського ще не проводився і гроші ще не були знайдені.
- У подіях вчорашнього дня я дуже багато порушень з боку міліції, - зазначає Сергій Надал. - По-перше, Володимир Камінський  ніякого хабаря не отримував. Таким способом можна затримати будь-якого. По-друге, санкцій на обшук кабінетів міськради у міліціонерів не було, санкції на затримання Камінського теж не було. Вважаю, що це є політичне замовлення через позицію нашої партії через розкрадання коштів урядом Яценюка та через позицію по міністру МВС Авакову, який не можу розслідувати злочини майдану. Ми цього не залишимо, тому будемо оскаржувати усі ці дії у судах.

Сергій Надал також заявив, що затримання Камінського напряму пов’язує із сюжет програми «Наші гроші» про корупцію у Тернополі, яка вийшла на каналі «1+1».
- Думаю, що речі є взаємопов’язаними, а сам сюжет - повністю замовним, - зазначив Сергій Надал. - Зараз ми готуємо три позови. Один проти журналіста Андрія Вербіцького за поширення неправдивої інформації, другий - проти підприємця Шкарупи за поширення неправдивої інформації. І третій проти телеканалу, але ще визначаємося кому саме буде адресований позов - каналу, студії, яка готувала сюжет, чи головному редактору.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Анонім

    це Камінський не мужик а баба навіть неміг достойно вийти сам. попався май сміливість це визнати а не корчити з себе слабого в обмороки падати їй Богу баба а не мужик.
  • Тернопільський Олександр

    Хлопці,скажу вам так.Я не фанат Надала і зрозуміло, що він не дзеркально чистий.Але реально бачу що, мужик робить в Тернополі.Зміни є суттєві.Ромко- злодій обікрав пів Тернополя,але для міста нічого не зробив.Надал щось робить і це видно.Якщо хтось не бачить нехай іде до окуліста.А Камінський, якщо взяв такий хабар то  на нари.Якщо є докази,а не беспридєл.Корупцію треба знищувати.Бачу слід Коломойського.1+1 це його канал.Дуже хоче щупальця в Тернопіль запустити.Олігари -це зараза яку треба викорінити."Надал хвалю тебе поки що,решту злодюг розтріляємо після третього майдану"
  • Ната

    Пане мер, а чи не здається вам що таким "ніжним" особам що мають слабкі нерви, та в скрутній ситуації потребують медичної допомоги - не місце в міській раді, керівництві міста. Лишень уявіть - надзвичайна ситуація в місті (землетрус, каменепад, тощо) а всі швидкі поїхали під міську раду рятувати чиновників котрих від хвилювання скосив гіпертонічний криз. І що це за спортивна травма котра призводить до підвищення тиску?
  • Анонім

    Дивно, бо минулого року Тернопіль став найкращим містом України, а цього року ЄБРР назвав місто найпривабливішим для інвестицій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up