Партнер рубрики Події

Тернополяни "люстрували" очільника ДАІ Матрифайла

Тернополяни "люстрували" очільника ДАІ Матрифайла
Перед Андрієм Матрифайлом поставили табличку з написом «Я не беру хабарів», цікавились його зарплатою та відправляли на пенсію. Водночас очільник ДАІ подякував автомайданівцям за допомогу у роботі та пообіцяв звільнити начальника МРЕВ, якщо будуть докази, що там працюють «рішали»

Емоції вирували під час круглого столу в обласній автоінспекції, який проходив ввечері 20 березня.

У залі, окрім очільника ДАІ Андрія Матрифайла та кількох інспекторів, зібрались активісти Автомайдану, громадські діячі та пересічні тернополяни. В деякі моменти доходило мало не до шарпанини. І кричали так, що було чути аж на вулиці.

  • Яка у вас зарплата? І у ваших працівників? – запитував тернополянин, який назвався Андрієм. – Чому, якщо ви вже на пенсії, досі займаєте цю посаду?
  • У мене зарплата 7 тис. грн., у працівників – від 3 тис. грн., - пояснював Андрій Матрифайло.

Відео дня
> У цей момент один з активістів Автомайдану підійшов до столу, де сидів полковник Матрифайло, та поставив табличку з написом: «Я не беру хабарів». Кілька хвилин очільник ДАІ сидів за столом, а згодом, доки у залі в черговий раз сварились, перейшов за трибуну. До столу з табличкою він так і не повернувся.

Нагадаємо, Андрій Матрифайло вже близько тижня тому повернувся на посаду очільника обласної ДАІ. Відновив його на посаді Апеляційний суд Львівщини.

  • Я дякую всім, хто нам допомагає, особливо автомайданівцям, - каже Андрій Матрифайло. – Вони фактично виконують нашу роботу. Та контролюють нас.

Працівника ДПС, який минулого тижня напідпитку сів за кермо та утекав від інспекторів, невдовзі звільнять з роботи, пообіцяв пан Матрифайло. І повідомив, що службова перевірка з цього приводу вже проведена. Як тільки призначать начальника міліції, інспектора зможуть звільнити.  

Поцікавились автомайданівці, коли з МРЕВ заберуть «рішал», які за гроші надають посередницькі послуги.  

  • Я днями був у МРЕВ на вул. Бережанській, спілкувався з колективом, - каже Андрій Матрифайло. – Не знаю, скільки часу це займе, але ми маємо зробити так, щоб до працівників не було ніяких претензій. Як будуть питання чи претензії або й порушення – дзвоніть напряму мені. Ми повідомлятимемо до прокуратури і я  особисто сприятиму тому, щоб матеріали пішли до суду.

Щодо «рішал», то це контролюватимуть і даішники, і автомайданівці. Якщо будуть докази, що посередники і далі «працюють» у МРЕВ, начальник структури автоматично піде з посади, пообіцяв пан Матрифайло.

Часом у залі дискусії переростали у сварку. Більшість вигуків стосувались негативної роботи ДАІ.

  • Я запрошую всіх відчергувати разом з нами, - каже заступник голови ГО «Автомайдан Тернопіль» Юрій Остап’юк. Всю ніч. З 8 вечора і до 8 ранку, як це роблять наші активісти.
  • А зарплата? – вигукнув хтось із зали.
  • А зарплати нема. От і спробуйте, як це робиться. Спочатку самі. А потім ми з вами поговоримо…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    А Луценко всеодно пітримає іх класних пацанів і спеців які професійно беруть хабарі.
  • Anonymous

    Бивших зладіїв не буває а хабарників тим більше.Хай розкаже скільки план в місяць здати каси на верх і скільки собі залишав.ЯКЩО ТАКИЙ ПОРЯДОЧНИЙ ТО ЗВІЛЬНИ МІСЦЕ ІНШОМУ.
  • Anonymous

    поки пісний при владі митрофайла не піде з посади
  • Anonymous

    Розігнати!!!!!!!!!! Залишити максимум сержантський склад. Все - всіх інших керівників по принципу Саакашвілі. Нехай працюють молоді нехай помиляються але ж нехай на тих помилках вчаться бо від помилок ніхто не застрахований. Головне шоб незаплямовані минулим. Достойна зарплатня і жорсткий контроль громадськостіі та змі. Ну і звичайно повна люстрація доходів і видатків. Нашо видумувати ровер якщо люди вже його давним-давно придумали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up