Партнер рубрики Події

На Кременеччині пенсіонери в'яжуть шкарпетки для бійців АТО

На Кременеччині пенсіонери в'яжуть шкарпетки для бійців АТО
У селі Білокриниця Кременецького району пенсіонери допомагають збирати кошти для бійців АТО та в'яжуть шкарпетки, щоб військовим взимку було тепло. За таку допомогу волонтери вручили сільській церкві грамоту.

- У нашу церкву з Собору Преображення Господнього з Кременця привезли нитки для в'язання, - розповідає мешканка села Білокриниця Валентина Шевчук. - Нитки не нові, але шкарпетки зв'язати можна. От і я вирішила, що допоможу. Взяла сині і коричневі, думаю, щоб міцніші були. 

Валентина Шевчук у свої 78 років пару теплих шкарпеток в'яже приблизно за п'ять днів. У селі до волонтерської роботи долучається більше пенсіонерів, аніж молоді, каже бабуся.

- Молодь пасивна якась, їм аби тільки в комп'ютерах сидіти, - говорить бабуся. - Звісно, не всі такі, але більшість. У нас навіть бабуся, якісь вже більше 80-ти років прийшла з паличкою у церкву, взяла ті клубочки з нитками і каже, що теж в'язатиме. А молодь, проходить повз ту коробку з нитками. 

Відео дня

Пенсіонерка уже не вперше в'яже шкарпетки для бійців. Нещодавно пані Валентина розпорола старий светр у якому ніхто уже не ходить і зв'язала дві пари. Каже, що краще нехай той сверт піде на АТО, аніж його міль поїсть. 

- Я нещодавно по радіо почула, як волонтери розповідали про матір одного бійця, яка принесла берци 46 розміру, дуже великі, - розповідає Валентина Шевчук. - Вони питають її кому такі великі, а жінка каже, що її сину. От я і вирішила, що зв'яжу великі шкарпетки, бо хлопець з такою ногою не "насуне" на себе маленькі шкарпетки. Зараз в тих їхніх бліндажах холодно, а в таких шкарпетках буде тепло. 

В'яже бабуся з молитвою, щоб Бог оберігав хлопців, які захищають нашу країну. А як завершить в'язати, то напише листа зі словами підтримки для бійця, який отримає ці шкарпетки. 

Окрім носків, мешканці села ще допомагають грішми. У церкві стоїть скринька у яку люди кидають гроші. А, коли по них приходят волонтери, то церква віддає гроші під розписку. За таку допомогу бійцям АТО волонтери парафіянам церкви дали грамоту.

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    молодці !!! до автора: виправте "носки" на "шкарпетки")
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up