Партнер рубрики Події

Мобілізованих із Лановеччини кропили водою і читали над ними молитви

Мобілізованих із Лановеччини кропили водою і читали над ними молитви
На навчання у Львівську область відправили 10 чоловіків із Лановецького району. Їх проводжали їхні рідні, друзі, а священики читали над ним молитви.

- Ви є нашою надією і нашими захисниками. Ми відправляємо вас до навчального центру Збройних Сил України сподіваючись на майбутній мир, але готуючись до війни, - каже виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Руслана Кушнір. - Бо знаємо, що, на жаль, тільки так зможемо досягти на своїй землі цього омріяного усіма українцями миру.
Настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП о.Ігор Шаринський поблагословив хлопців та прочитав над ними притчу зі Святого Євангелія.

"Царство Небесне подібне до царя, що справляв весілля свого сина. Він послав слуг, щоб вони покликали запрошених, але ті не хотіли приходити», - читав священик, а потім пояснив: «Запрошені не відізвались на заклик царя, розуміємо Бога, і їх чекала кара Господня. Сьогодні ви, хлопці, не ховаючись йдете захищати свою землю від ворога і вас чекає слава. Ви уже герої, бо відізвались на поклик України про допомогу. На вас надіємось і ми, ланівчани, що не допустите ворога на нашу землю, захистите своїх рідних - батьків, дружин, дітей…»

Отець Ігор подарував ікони Георгія Побідоносця та побажав з честю виконати свій обов’язок і повернутись живими-здоровими.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up