Партнер рубрики Події

На Куліша бояться прокладання проїзду через двір

На Куліша бояться прокладання проїзду через двір
Мешканці будинку по Куліша, 8 вважають, що забудівник, який завершує новобудову поряд, планує прокласти міжбудинковий проїзд через їх територію. Підозри виросли не на порожньому місці: щебінь, бордюри та важка техніка – підтверджують страхи людей.

До початку будівницта нової багатоповерхівки біля будинку по Куліша, 8 міжбудинковий проїзд був метрів за п'ять від торця будинку. Та новобуд виріс практично впритул до дороги, тож зараз там облаштовують тротуар. Дорогу ж, схоже, планують пересунути впритул до старого будинку, а її частину пустити по території, де діти в футбол грають.

- Будівельник хоче змінити "русло" дороги, - каже мешканка будинку по Куліша, 8 Світлана. - Тобто вона піде через нашу територію, поряд з дитячим майданчиком, а під вікнами виверне і простягнеться попри дім. Декілька разів ми блокували роботи, бо ж дозволу на такі зміни в будівельника нема. І взагалі мали збудувати один будинок, а натомість втулили два. Ми боїмося, що крім дороги ще й парковку зроблять на нашій прибудинковій території.

В 2013 році, коли працівники взялися забивати арматуру, котра позначала межі зміненого проїзду по території людей, мешканці викликали комісію інспекції держбудконтролю.

Відео дня

- Поки приїхала перевірка, працівники повитягали арматуру, а щебінь і будматеріали відгорнули під новий будинок. Комісія подивилась і сказала, що порушень нема. Коли ж поїхали, знов почалось розширення, яке ми весь час зупиняємо.

Меж, наполягають люди, з ними ніхто не погоджував. Також стверджують, що й жек "добра" не давав. На проблемну ділянку люди запросили представників ГО, яка зараз допомагає тернополянам відстоювати їхні території.

- Ми допоможемо людям отримати копію графічних матеріалів з інвентарної справи будинку, де чітко позначені їхні межі, - сказав представник міської ГО. - Далі спільно з юристами поспілкуємось з забудівником. Якщо потрібно будуть звернення до міської влади та правоохоронців. Навіть зараз можна говорити про те, що ситуація не нормальна, бо ж спочатку збудувати будинок, а потім прокладати дорогу по зеленій зоні – ненормально.

Забудову здійснює генпідрядник ПМП «Горизонт», на замовлення споживчого кооперативу “Оксія”. Ділянка, на якій звели два будинки, має площу майже 30 сотих і відповідно до кадастрової карти, вона комунальна. Тобто забудівник її або орендує, або ж мова про інвестиційний проект. Найважливіше ж — кадастрова карта показує точні межі виділеної землі. Старий міжбудинковий проїзд, на якому планують зробити пішохідний тротуар — за межами виділеної землі. Тим більше за межами й та ділянка, де забудівник, на думку людей, планує прокласти новий проїзд. Тому отримавши з допомогою ГО копію інвентарної справи з чіткими межами прибудинкової території свого будинку та скориставшись даними з кадастрової карти, люди з Куліша, 8 зможуть відстояти свою землю від забудови.

Нагадаємо, нещодавно громадська організація про яку згадували, розробила інструкцію з захисту прибудинкової території, яка актуальна для кожного будинку Тернополя, навіть там, де нема ОСББ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Roma Swetrov

    Опублікуйте проект генплану забудови ділянки, а тоді подивимось чи відповідає він вимогам норм щодо реконструкції забудови.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up