Партнер рубрики Події

На Миру пікетували проти антени

На Миру пікетували проти антени
Проти вишки мобільного оператора виступають мешканці будинку на вул. Миру, 3 а. Люди зібралися біля свого будинку у неділю, 14 грудня, аби обговорити, що робити далі.

Адже антену на котельні, що навпроти їх вікон, встановили без їхнього відома. 
Зрештою про збори люди дізналися з оголошення на під'їзді, де було написано, що 14 грудня о 12.00 буде обговорення доцільності встановлення цієї вишки. Хто писав оголошення люди не знають, ніхто окрім них самих на збори не прийшов. 

Ця вишка раніше була розташована трохи далі за котельнею, - розповідає мешканець будинку Артур Плітка. - На цьому місці зараз розпочали будівництво, і вишку зняли та перенесли на котельню. Який це оператор ми не знаємо. І взагалі ми проти цього всього. 

Вишку встановили три дні тому, додає мешканка будинку Галина Пономарьова.  З людьми цього питання ніхто не обговорював.
- Тай коли будували вишку перший раз, нас теж ніхто не питався, - каже жінка.
Люди зібрали підписи і написали звернення до міського голови. Їх цікавить, чому антену встановили без їх відома, чому ніхто не прийшов і не роз'яснив їм нічого. Також людям цікаво, чи не впливатиме мобільна вишка на їхнє здоров'я. Вони бояться, що тепер їх частіше болітимуть голови і вони більше хворітимуть. 

Відео дня

Ми будемо з'ясовувати, чи видавали дозволи на встановлення цієї вишки, чи впливає вона на здоров'я і що взагалі робити людям, які опинилися в такій ситуації. Стежте за оновленнями на сайті 20minut.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Хай би люди запитали спочатку свого депутата. а вже потім на збори збиралися. Їм аби покричати. ото вже... до Європи таким хіба на фірі.
  • Анонім

    поставити їм екран на будинок. і Укртелеком їм в поміч
  • Рома Михайлишин

    так думаю багато з тих хто проти,можуть годину-другу потринтіди по телефону.а це в рази гірше чим вишка за 300 метрів.



    Якщо її правильно настроїти то шкоди не має бути ніякої.
  • Лотоцький Паша

    Мені здається, прийшов той час, коли перед стандартною послідовністю "подумав-зробив" пора добавити пункт "погуглив". Бо ось це схоже на війни з інопланетянами.



    1. Антена ретранслятора випромінює сигнал в боки. Випромінювати вверх і вниз не потрібно - це даремна втрата потужності та й в повітрі абоненти не літають. Тому інженери розробили випромінювачі саме з такою здатністю.

    2. Люди не розуміють, як розповсюджується електромагнітний сигнал - з квадратичним ослабленням від відстані. Тобто при потужності випромінювача в 15 Вт (як у автомобільної рації) за метр від нього ти зможеш зняти максимум 0.5Вт потужності сигналу - радіохвилі сильно розсіюються. Відповідно, через 10м сигнал буде слабший в 100 раз - 0.005Вт, а за 100м у 10000 - 0.00005Вт. Власне передавач мобільного телефону має 0.15-0.3Вт і під час розмови знаходиться зовсім не за метр від абонента. Тоді питання: яким фігом вишка може впливати на здоров"я сильніше, ніж телефон? Вона ж не в їх кімнаті стоїть!

    3. Часто можна почути від подібних протестувальників, що "там же ж ВИПРОМІНЮВАННЯ!! Частота висока!!". І знову плутають довге з гарячим: там частота максимум 1.9ГГц, на якій 15Вт потужності передавача - це є пшик. Сигнал на такій частоті гаситься навіть горобцями. Реальну небезпеку "висока частота" становить на потужностях (увага!!) в декілька кіловатт при знаходженні людини (увага!!) на відстані десятка метрів. Але такий аргумент з успіхом розбивається об жилізобетонне: "Але ж воно всьо таки шось випромінює, значит, шкоде!!". Знань по радіофізиці немає, і розуміння того, що вишка на відстані 10м дивлячись прямо в твоє вікно опромінює тебе так само, як вай-фай роутер біля твого компа - теж.



    Нагадує анекдот:

    Зібрались люди в селі біля нової вишки, пікетують, кричать, вже КМ-и колотять помаленьку. Приїжджає начальник з компанії оператора:

    - Що тут сталось таке?

    - Та во, поставили туво вишку, нас тепер ніц но голова болит, кості ломе, жаба дусе! Забирайти скоро бо ті спалимо на ніц.

    Начальник почухався в голову

    - Мда, не знав про такий ефект. Що ж буде, коли ми її включимо?!



    І це дуже сумно. Адже саме завдяки таким "активістам" гине радіолюбительство - під час появи на даху антен вони ледве не з хоругвами і попом ходять протестувати під двері. Бо ту ж велика антена, вона тово тілівізор мішає дивитисі і облучає всіх радіохвилями.



    А жильцям з таким підходом до справи можу порадити лише одягати шапочку з фольги. Тому що в суммарному електромагнітному фоні від навколишніх телефонів, вай-фаїв, мобільних ретрансляторів, радіостанції, телевізійних ретрансляторів, супутників, навіть індукційних плиток і Сонця, та вишка - як капля в морі. І облучають вас, внєзапно, все ваше життя.

    ghf reply Лотоцький Паша

    як ся появили ті вишки в Тернополі, то в мене всі таракани гет чисто зникли!!! а до того, чим тільки 30 років не травив ту заразу, ніц її не брало!!! в кого ще зникли таракани??? голосіться негайно!!!

    таракана як кота, ковбасою з туалетного паперу не здуриш, щось вони знають що тікають...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up